Singuratatea in doi este cea mai crunta!

Relatiile care par perfecte si de vis, nu sunt intotdeauna ceea ce par a fi.

Credinta populara este ca daca doua persoane isi doresc sa fie impreuna, un final fericit este garantat. Din pacate acest lucru poate fi valabil in comediile romantice, dar nu intotdeauna in viata reala.

 

4love considera ca nu este irelevant ca din cand in cand, sa te intrebi daca persoana cu care esti intr-o relatie este cea mai potrivita pentru tine.

Potrivit psihologilor si sexologilor, sunt 5 semne clare care iti arata ca ceva este gresit cu relatia ta:


CERTURI PREA DESE

Multe persoane considera ca certurile intre indragostiti sunt inofensive si lipsite de importanta. Dar, daca certurile fac parte din rutina voastra zilnica, poate ca ar fi timpul sa iti analizezi relatia de cuplu. Linia dintre o cearta banala intre indragostiti si ceva serios  este foarte subtire.

 

Trebuie sa gandesti in perspectiva: cum va arata relatia voastra peste cativa ani? Proiecteaza o imagine mentala a viitorului tau cu persoana de langa tine si analizeaza daca acea imagine de viitor este in concordanta cu idealurile tale actuale despre dragoste si familie.

 

GELOZIA NU ESTE DRAGOSTE

Se spune des ca fara gelozie nu exista iubire sau ca cel care este gelos si iubeste mai mult. In realitate, acest  lucru nu este deloc adevarat. Gelozia este un sentiment distructiv si trebuie tinut sub control. Sunt multe lucruri in viata care pot aduce doi oameni impreuna, sau care pot apropria mai mult doi oameni si gelozia poate distruge cu usurinta toate aceste lucruri.

 

Gelozia este de fapt un indicator al lipsei noastre de incredere in noi insine. Pentru a scapa de disconfortul acestui sentiment de neincredere in propriile forte, transferam sentimentul de neincredere asupra persoanei iubite.

Gelozia nu are nimic in comun cu dragostea dar este strans legata de sentimentul de dependenta intr-o relatie.

 

SEMNE DE INDIFERENTA

 

Limbajul corpului nu minte niciodata. Cand ne intalnim cu o persoana de care ne simtim atrasi fizic, aratam acest lucru chiar fara sa vrem: ne atingem parul, zambim, rosim etc.

 

Limbajul corpului este de asemenea vizibil si in cazul opus, cand ne intalnim cu o persoana de care nu ne simtim atrasi fizic.

 

Daca persoana cu care te afli intr-o relatie nu se mai comporta ca la inceput, daca limbajul corpului ei arata indiferenta (nu mai zambeste in preajma ta, nu te mai atinge, nu se mai bucura sa te vada sau sa te aiba aproape), este un semn clar ca nu mai este indragostita de tine.

 

TE INTREBI IN MOD CONSTANT DACA AI FACUT ALEGEREA CORECTA?

Este un lucru normal sa ai momente de incertitudine din cand in cand in legatura cu relatia ta, sa te intrebi daca persoana cu care esti in cuplu este si cea ideala pentru o casatorie. Dar, intr-o relatie sanatoasa, timpul ajuta la diminuarea indoielilor si temerilor, lasand din ce in ce mai putin loc pentru sentimente de anxietate si nesiguranta.

 

Daca esti cu partenerul tau de mai mult timp si indoielile apar din ce in ce mai frecvent sau raman constante, ca la inceputul relatiei, inseamna ca nu esti cu persoana potrivita pentru tine sau ca cel/ cea de langa tine nu este ceea ce iti doresti cu adevarat.

 

SCOPURI INCOMPATIBILE

"Contrariile se atrag", cu singuranta ai auzit fraza asta de foarte multe ori, a devenit un cliseu. Asta nu inseamna ca este un adevar general valabil; viata de multe ori demonstreaza exact contrariu.

 

Veti fi capabili sa aveti o relatie frumoasa si sa va construiti o viata impreuna numai daca planurile voastre de viitor, conceptiile si principiile de viata coincid.

Desigur ca este imposibil sa gasesti pe cineva ale carui prioritati si expectante coincid 100% cu ale tale dar, studiile au aratat ca persoanele care au principii etice si morale asemanatoare, au mult mai multe sanse sa aiba o relatie de cuplu buna si o casatorie fericita.

 

Daca tu si partenerul/ partenera ta vedeti viata in mod radical diferit, nu are rost sa va iluzionati. Cu timpul diferentele dintre voi se vor accentua si, daca acum treceti cu vederea anumite lucruri, pe parcurs vor deveni motive de cearta.

 

 

 

Multi oameni aleg sa ramana langa persoana nepotrivita din conventii sociale, din comoditate, din cauza prejudecatilor, sau din cauza ca se tem de singuratate. Tine cont de faptul ca nu este niciodata prea tarziu sa faci o schimbare in viata ta si ca uneori esti mai fericit singur decat alaturi de persoana gresita. In plus, timpul petrecut intr-o relatie nefericita este un timp pretios pierdut, pe care l-ai putea petrece alaturi de jumatatea ta!

 

Raspunde sincer la intrebarea: Este relatia ta ceea ce iti doresti si esti cu adevarat fericit/ fericita cu cel de langa tine?