Se spune ca sexul este pentru cei tineri si frumosi. Nimic mai neadevarat!

In ciuda tuturor prejudecatilor, viata sexuala a unei persoane se imbunatateste dupa varsta de 30 de ani.

Numeroase studii recente au demonstrat ca, la fel ca si vinul, sexul devine mai apetisant odata cu varsta.
In acest articol iti vom prezenta 14 motive pentru care sexul este mai bun dupa varsta de 30 de ani.
 
1) Deja stii ce iti place si, cel mai important, ce nu iti place
Avand experienta, deja stii ce iti place in materie de sex. Deja ai incercat anumite pozitii, anumite jucarii erotice sau ti-ai indeplinit anumite fantezii. Stii ce te excita si ce nu.
 
 
2) Ai mai putine complexe in legatura cu corpul tau
Odata cu varsta vine si maturitatea si, daca la 20 de ani, te simteai complexata in legatura cu corpul tau si poate doreai sa arati ca modelele din reviste, acum ai invatat deja sa te iubesti pe tine insati asa cum esti si ai realizat ca orgasmul si atractia dintre doi oameni nu sunt determinate de etaloanele de frumusete.
 
 
3) Stii ce potential ai
Unul dintre motivele pentru care expertii considera ca sexul este mai bun dupa 30 de ani este faptul ca  aceste persoane au mai multa incredere in sine. Varsta de 20 de ani este varsta experimentarii, cand incerci lucruri noi, cand descoperi ce iti place si ce nu iti place. Acesta este un proces care poate fi cel putin ciudat pentru anumite persoane. La 30 de ani, deja ai facut aceasta calatorie si nu mai ai temeri; stii la ce te pricepi si la ce nu, ce te avantajaza si ce nu, si ce pozitii sexuale iti ofera cea mai mare placere.
 
 
5) Stii deja ca dragostea si sexul nu au nimic in comun cu ceea ce ni se prezinta in filme
Aproape in fiecare film, indiferent ca este o comedie romantica, un film de actiune sau un SF, ni se prezinta scene de sex.
In viata reala insa, sexul nu are nici o legatura cu ceea ce ni se prezinta pe micul ecran. In filme ni se infatisaza o atmosfera romantica, cu muzica pe fundal care se porneste din neant, cu o lumina difuza care scade in intensitate pana ajunge la un intuneric absolut si nu exista acele momente jenante cand unul dintre parteneri il intreaba pe celalalt daca are un prezervativ sau cand cei doi se chinuie sa isi dea jos hainele mult prea stramte. 
 
 
5) Ai asteptari mai realiste
Cum am spus si mai sus, odata cu varsta realizezi ca sexul nu este ca in filme, ca viata in general nu este ca in filme. Esti mai matur si ai asteptari realiste de la viata, de la partener si de la cei din jurul tau. Asta nu inseamna ca asteptarile tale sunt mai scazute, ci doar ca esti o persoana mai practica si mai inteleapta.
 
 
6) Nu iti mai este teama sa ii spui partenerului tau ce iti doresti si poti discuta deschis despre sex
Fara o buna comunicare intre parteneri, acestia se pot antrena in activitati sexuale care nu le fac placere si care chiar cauzeaza disconfort fizic sau emotional. Satisfactia sexuala depinde de abilitatea  individului de a-si exprima dorintele si nevoile. 
Daca la 20 de ani poate te simteai stanjenita sa spui ce iti doresti, cu siguranta ca la 30 ai scapat deja de aceste insecuritati.
 
 
7) Stii ca felul in care arati nu are nici o legatura cu placerea pe care o poti simti alaturi de partenerul tau
O imagine negativa despre corpul tau iti poate afecta toate aspectele vietii, inclusiv viata sexuala. Potrivit cercetatorilor, femeile tinere au mai multe complexe legate de corpul lor decat femeile mature.
Dupa cum am spus, odata cu varsta vine si maturitatea si esti constienta de faptul ca felul in care arati tu sau partenerul tau nu iti influenteaza viata sexuala. Frumusetea este un concept relativ iar orgasmul este determinat de chimie si potrivirea fizica dintre doi parteneri.
 
 
8)  Esti dispusa sa incerci lucruri noi
Dupa varsta de 30 de ani, esti mai curajoasa, ai scapat de prejudecati si temeri, ai experienta si esti dispusa sa incerci lucruri noi pe care pana acum ti-a fost teama sau nu ai avut curaj sa le incerci.
 
 
9) Stii deja ce moment al zilei preferi pentru sex
Cu totii suntem diferiti, avem nevoi diferite si dorinte diferite. Acest principiu este valabil si in materie de sex. La 30 de ani ai suficienta experienta pentru a stii ce moment al zilei este mai potrivit pentru tine.
 
 
10) Stii cum sa creezi atmosfera in dormitor
Crearea atmosferei propice tine de cele mai multe ori tot de experienta. Tu deja ai invatat ca uneori este nevoie de lenjerie sexy sau chiar de cateva jucarii erotice pentru o partida de sex incendiara. Ca in multe alte cazuri, si in acest aspect experienta isi spune cuvantul.
 
 
11) Stii sa apreciezi mai bine preludiul
La varsta de 20 de ani de multe ori se sare peste preludiu fie din cauza grabei, fie din cauza ca unul sau ambii parteneri se simt stanjeniti in timpul acestuia. La 30 de ani, esti mai calma, ai invatat sa apreciezi si sa tii cont si de detalii si te bucuri si de preludiu pentru ca, nu e asa, lucrurile bune merita sa fie asteptate.
 
 
12) Ai incetat sa iti compari viata sexuala cu cea a altor persoane
Una dintre principalele probleme in materie de sex este ca multe persoane isi compara experientele cu ale celor din jur. Trebuie sa tii cont ca suntem diferiti, avem dorinte si probleme diferite. Trebuie sa stii ca fiecare om experimenteaza lucrurile cu intensitate diferita, le traieste si le simte cu intensitate diferita.
 
 
13) Nu iti mai pasa atat  de mult de ce cred ceilalti
Desigur ca traim intr-o societate, ca avem anumite reguli sociale, umane sau etice care trebuie respectate dar, ceea ce se intampla in dormitor este strict problema ta si a partenerului tau. Nu trebuie sa te intrebi sau sa iti pese de ce vor spune cei din jur atata timp cat tu si persoana de langa tine sunteti multumiti.
 
 
14) Stii cand sa nu iei lucrurile in serios
La 30 de ani, cu o experienta vasta in spate, nu neaparat in materie de sex, ci in materie de viata, stii ca o partida de sex nereusita nu este un capat de lume. Exista diferite metode prin care experientele sexuale se pot imbunatati: mai multa comunicare, terapie de cuplu, jucarii erotice, diferiti stimulenti sexuali etc. Totul este sa iti pese suficient de persoana de langa tine pentru a face aceste demersuri.