De regula, cei mai multi dintre noi au parte de sex seara inainte de culcare, dar sexul este placut la orice ora din zi si din noapte.

Si totusi, nivelul hormonal, oboseala acumulata pe parcursul zilei fac ca nu orice moment al zilei sa fie potrivit pentru sex.

Iata cum functioneaza corpul nostru in functie de momentul zilei:

06:00 - 08:00

Dimineata, femeile nu sunt pregatite pentru sex intrucat temperatura corporala este mai scazuta la trezire. Deci, din punct de vedere fiziologic, sexul este exclus pentru femei la prima ora a diminetii, dupa trezire. Contrar femeilor, barbatii sunt la capacitate sexuala maxima imediat dupa trezire, fiind pregatit pentru sex.

08:00 - 10:00

La aceasta ora, se presupune ca femeile sunt deja trezite si pregatite pentru o partida de sex. Ele si-au incarcat bateriile si au atins nivelul de energie necesar pentru sex. Endorfinele sunt secretate din abundenta, iar femeile au scapat de starea de somnolenta prezenta imediat dupa trezire. Acum este momentul ca ele sa faca sex. Pe de alta parte, nivelul de testosteroni la barbati a inceput sa scada, motiv pentru care barbatii nu mai sunt dispusi sa faca sex la aceasta ora. Asta nu inseamna, insa, ca nu pot fi convinsi si provocati pentru o partida buna.

12:00 - 14:00

Dupa pranz, femeile devin preocupate de treburile zilnice, munca, motiv pentru care numai la sex nu se gandesc. Contrar femeilor, barbatii nu s-ar supara daca li s-ar oferi o partida de sex rapida dupa masa de pranz.

14:00 - 16:00

In acest interval de timp, atat barbatii, cat si femeile sunt dispusi sa faca sex. Sistemul reproducator al femeii si lichidul seminal al barbatului functioneaza la capacitate maxima. Mare atentie! In acest interval de timp posibilitatea femeilor de a ramane insarcinate creste considerabil. Cuplurile care nu isi doresc un copil trebuie sa se protejeze.

16:00 - 20:00

In acest interval orar, femeile si barbatii pun pe primul loc mancarea. E timpul cinei deci inainte de sex, primeaza pofta de mancare.

20:00 - 22:00

In acest interval femeile abia asteapta sa faca sex si sunt dispuse de orice pentru a primi ceea ce doresc. Insa nu acelasi lucru se poate spune si despre barbati, care sunt mai relaxati, obositi, iar nivelul de testosteron este la nivel minim. Asadar, daca nu au dus lipsa de sex inainte, ar putea spune cu usurinta “pas”. Desi in acest interval orar nu sunt dispusi sa faca sex, dorinta de a-si satisface partenera ii determina sa se arate apti pentru o partida fierbinte.

22:00 - 00:00

La aceasta ora ambii parteneri sunt mai relaxati, mai molcomi, deci sunt slabe sanse pentru o partida de sex nebuna. Acesta este momentul potrivit pentru a arata tandrete, iubire pentru partener(a) si apoi se poate lasa si cu sex. In acest interval, se spune mai degraba, ca partenerii fac dragoste si nu sex.

sursa: lyla.ro