No orgasms AND you might die. Thanks, universe!

Pot fi diferite motive pentru care viata ta sexuala este complet absenta.

Poate treci printr-o despartire, poate partenerul tau nu este in cea mai buna forma a sa, sau poate pur si simplu viata intervine: copii, munca, calatorii etc., toate pot sta in calea vietii tale sexuale.

 

Cateva zile se pot transforma pe nesimtite in saptamani si luni, si fara sa iti dai seama, nu ai mai facut sex de asa de mult timp incat nici macar nu iti mai lipseste.

 

 

 

 

 

 

Cu totii trecem prin perioade de abstinenta din cand in cand si asta poate avea consecinte negative asupra noastra atat la nivel emotional cat si la nivel fizic.

 

Iata cateva transformari prin care trece corpul tau atunci cand incetezi sa mai faci sex:

 

1. Nu, nu ti se va stramta vaginul

 

 

 

Abstinenta de la sex nu produce stramtarea vaginului la femei. Acesta este un mit urban. Dimensiunea vaginului nu este influentata de numarul de parteneri sexuali si renuntarea la sex nu te va face din nou virgina. Himenul nu creste la loc, indiferent de ce ai face.

 

Cu toate astea, este posibil sa experimentezi un anumit grad de disconfort cand faci sex dupa o lunga perioada de abstinenta pentru ca vaginul se relaxeaza si se excita mai greu.

 

2. Devii mult mai stresata

 

 

Potrivit publicatiei  Psychology Today endorfinele eliberate in timpul sexului te ajuta sa scapi de stres si sa zambesti in mod instantaneu. Studiile au aratat ca persoanele care nu fac sex regulat au o presiune arteriala mai ridicata si sunt mult mai afectate de stresul cotidian.

 

3. Peretii vaginali devin mai slabi

 

 

Sexul regulat poate fi considerat ca un antrenament pentru vaginul tau. La fel ca orice alt muschi din corp, muschii vaginului au nevoie de exercitii pentru tonifiere.

 

Daca nu ai parte de sex, pentru a beneficia de acest lucru te poti folosi de exercitiile Kegel. Acestea sunt un tip de exercitii pentru imbunatatirea musculaturii vaginului. Femeile invata sa isi controleze mai bine muschii vaginului si se vor bucura de orgasme mai intense si de lunga durata.


 

5.Libido-ul scade

 

 

Organismul uman este creat pentru a se adapta cu usurinta la orice situatie asa ca, atunci cand incetezi sa mai faci sex, este posibil ca dupa o perioada, corpul tau chiar sa nu isi mai doreasca acest lucru.

 

6. Vise umede

 

 

Se spune ca visele sunt intruchiparea dorintelor sau temerilor noastre care incearca sa treaca din planul subconstientului in planul constientului. In acest caz, corpul iti va reaminti de ce ai nevoie in timpul somnului, asa ca poti avea vise legate de sex, sau poti chiar experimenta orgasmul in timpul somnului.

 

7. Sistemul imunitar are de suferit

 

 

 

 

Se pare ca activitatea sexuala regulata ajuta la intarirea sistemului imunitar. Medicii de la  Mayo Clinic sustin ca DHEA, hormonul Dehidroepiandrosteron, este eliberat in timpul sexului, si in special al orgasmului, si este responsabil pentru intarirea sistemului imunitar, ajutand organismul sa lupte impotriva bacteriilor, virusilor si microbilor.

 

De asemenea, hormonul DHEA actioneaza ca un antidepresiv, ajuta la mentinerea unei pieli sanatoase si luminoase si ajuta la buna functionare a sistemului nervos.

 

8. Iei in greutate

 

 

 

Da, caloriile se ard si in dormitor, nu numai la sala, si intr-un mod mult mai placut. Potrivit celor de la  Woman's Day, sarutul te ajuta sa arzi pana la 68 Kcal pe ora. O partida de sex te ajuta sa consumi aproximativ 144 Kcal intr-o jumatate de ora. Asta inseamna ca daca faci sex de 3-4 ori pe saptamana, poti arde pana la 1200 de calorii. Asa ca, daca ai trecut de la o viata sexuala regulata la una inexistenta, este posibil sa observi ca ai luat in greutate.

 

9. Te indepartezi de partener

 

Daca te afli intr-o relatie si nu faceti sex, este posibil sa experimentati sentimente de nesiguranta in legatura cu celalalt. In acest caz, este posibil sa te simti atras fizic de alte persoane.

 

10. Disfunctie erectila si cancer de prostata

 

 

 

Potrivit cercetatorilor se pare ca abstinenta indelungata poate provoca disfunctie erectila la barbati. Un barbat cu o viata sexuala regulata se va bucura de erectii puternice si de lunga durata.

De asemenea, ejacularile regulate previn aparitia cancerului la prostata.


 

11. Scade riscul de boli cu transmitere sexuala si infectii urinare.

 

 

 

In sfarsit, o veste buna! Probabil stii deja ca lipsa sexului te fereste de bolile cu transmitere sexuala. Ceea ce nu stiai poate insa, este ca abstinenta te fereste si de infectiile urinare. Aceste infectii apar prin transferul de bacterii din zona anusului in tractul urinar, in timpul sexului. Aceste infectii isi fac simtita prezenta  in aproximativ 24 de ore de la actul sexual.