In sex si in razboi este permis orice :)

Probabil ti-ai dat seama ca atunci cand vine vorba despre sex, acesta se face diferit in orice cuplu.

Sunt lucruri si pozitii care tie si partenerului tau va plac, si lucruri care nu va plac. Cati oameni, atatea placeri. Ideea este ca trebuie sa afli ce va place voua in pat, sa va creati propriul scenariu sexual, si nu sa va ghidati dupa ce spun altii ca au incercat si le-a placut.
 
Fiti creativi, nu urmati regulile altora- reguli ca: barbatul este cel care trebuie sa faca mereu primul pas, sau regula ca trebuie sa fiti amandoi dinamici de fiecare data. Desigur, aceste reguli nescrise si putin cam invechite au devenit “reguli” cu un anume scop, dar asta nu inseamna ca trebuie sa le urmezi orbeste, caci astfel ai putea rata cateva experiente grozave in pat. 
 
Noi ne-am hotarat sa desfiintam cateva "reguli" invechite si am aflat pentru tine care sunt cele mai noi moduri de abordare a partidelor de sex.
 
Mit: O partida buna de sex dureaza ore intregi.
 
Da, eventual 1001 de nopti. O partida buna de sex este cea la care te gandesti ore intregi, dupa ce s-a terminat, si poate dura cat vrei tu. Nu este neaparat obligatoriu ca daca aceasta dureaza mai mult este si mai buna. O partida de sex buna este una de calitate, indiferent ca dureaza 1 ora, 1 noapte, 1 zi sau 10 minute.
 
Lumanarile aprinse, muzica erotica pe fundal, amandoi sunteti odihniti, proaspat iesiti din dus, fresh si cel mai important toata ziua v-ati gandit la sex. Bun, acum sa ne trezim la realitate caci gravitatia ne trage puteric de sireturi, si sa fim seriosi- pentru majoritatea dintre noi, scenariul acesta se intampla (daca suntem norocosi) de cateva ori pe luna, sau pe an, mai exact. Indiferent de cat de mult ti-ai dori sa ai timp pentru un sex maraton, realitatea ne conduce pana si viata sexuala (trist, dar adevarat). 
Pentru cei care sunt mereu ocupati, o partida rapida de sex, poate fi solutia. Poate in cele mai multe dintre cazuri aveti la dispozitie doar 10 minute pentru voi, dar asta nu inseamna ca trebuie sa renunti la placerile trupesti.
 
Desi poate parea o provocare, sexul rapid nu este imposibil. Ideea este sa-ti pastrezi mereu libidoul ridicat. O partida de sex buna poate fi jucata si in reprize. Poti incepe dimineata, cu cateva saruturi pasionale, cu cateva mangaieri tandare, poti continua apoi pe la pranz (cand ambii sunteti la serviciu, de exemplu) cu cateva mesaje obraznice, poze indecente, pana ajungi seara, fata in fata cu partenerul/a. Nu-ti fie teama sa preiei controlul in timpul unei astfel de partide rapide, fa tot ce trebuie sa faci pentru a ajunge la orgasm, indiferent ca asta inseamna sa aduci jucarii erotice, sa pui in aplicare vreo fantezie etc. In sex si in razboi, este permis orice :) 
 
Mit: El trebuie sa faca tot timpul prima miscare.
 
“El este barbatul, el trebuie sa faca prima miscare.” Ok.. dar, cat? Cat sa mai faca prima miscare? Din cand in cand este indicat sa preiei si tu initiativa.
Dupa ce ne-am zbatut atat sa fim considerate egalele barbatilor, acum ce facem?! Chiar si dupa revolutia sexuala, cand au aflat si barbatii ca femeilor chiar le place sa si-o traga (uhu, ce surpriza!), majoritatea inca au mentalitatea ca barbatul este cel care ar trebui sa initieze sexul. Doamnelor, nu va fie teama ca veti fi considerate disperate, agresive sau femei usoare. Nimic nu este mai sexy decat o femeie sigura pe ea, care stie ce, cum si cand vrea.
 
Desigur, tuturor ne place sa ne simtim dorite, curtate, dar este timpul sa lasam aceasta regula la o parte, sa privim si in alta directie. Nu stiu barbat care sa nu fie incitat atunci cand femeia face primul pas. Atentie insa sa nu pici in extrema cealalta! Inainte sa preiei fraiele, fii atenta la semnalele pe care ti le transmite barbatul, caci nu doresti sa te bagi pe gatul cui nu trebuie. Asta nu inseamna nici ca trebuie sa te oferi pe tava! Ideea este sa incepi tu jocul seductiei, nu sa te oferi de-a gata.
 
Mit: Fanteziile iau nastere in capul tau si acolo trebuie sa ramana.
 
Cine spune? Daca fanteziile se intampla deja in capul tau, ce-ar fi sa le impartasesti si cu partenerul? Impartasirea fanteziilor creeaza o stransa legatura intre parteneri, atat in pat, cat si in afara dormitorului.
 
Da, vorbesc despre toate acele ganduri perverse pe care le avem cu totii. Intr-un secol in care toata lumea ne eticheteaza si ne arata cu degetul, oamenii se tem sa nu fie judecati, iar intrebarile de genul "oare va crede ca sunt un/o ciudat/a?" primeaza, si ne distrug viata sexuala. Scoate-ti aceste ganduri din cap si impartasteste-le cu partenerul. Asta iti poate creste libidoul, si desigur, va crea o legatura aparte cu partenerul.
 
Poate nu esti genul  care sa descrie cu lux de amanunte un scenariu, si atunci poti incerca sa vorbesti despre senzatiile unui scenariu- felul in care te simti atunci cand te atinge, atunci cand iti saruta zonele erogene, felul in care te simti cand ii simti respiratia pe gatul tau etc. Nu-ti fie teama sa-ti impartasesti fanteziile cu cel de langa tine! Poate nu-ti plac scenariile acelea tipice cu doctorul nimfoman si asistenta inocenta, ok, nu te vezi nici imbracata in costumatii pentru jocurile de rol, e ok, caci nu despre asta este vorba in impartasirea fanteziilor. Nu asta trebuie sa fie scopul unei fantezii. Scopul este sa intelegi ca el, creierul (acolo unde iau nastere fanteziile tale), este un organ sexual, si inca unul foarte potent. 
 
Cu imaginatia poti ajunge oriunde.. spre exemplu poti ajunge pe o plaja, intr-o cabana, doar voi doi, goi, timp in care el te saruta si te mangaie.. (de aici puteti continua, in pat, cand tu, cand partenerul tau cu diferite fraze, pana cand creati un mic scenariu erotic).
 
Mit: sex= penetrare
 
Nu chiar, as spune eu. Sexul poate fi orice- saruturi pasionale, mangaieri, atingeri.. Ce vrei tu!
Este trist faptul ca multi dintre noi pun semnul egalitatii intre sex si penetrare. Asa cum sexy nu inseamna sa fii dezbracata, nici sexul nu inseamna doar penetrare. Ideea ca sexul "real" este legat doar de penetrare, pentru ca atunci avem orgasm, este total gresita. Sexul nu inseamna doar penetrare, ci si orice atingere, sarut, mangaiere care te excita.
 
Bine bine, ai dreptate, un orgasm, este un orgasm, nu conteaza cum ajungi la el. Ideea este sa nu cazi in capcana in care primeaza conceptia ca cele mai intense orgasme se obtin in timpul penetrarii. Poti avea un orgasm intens si in timpul unei partide de sex oral, sau in timpul unei stimulari manuale. Nu-ti fie frica sa te folosesti de corpul partenerului pentru a ajunge la orgasm, indiferent ca asta inseamna penis, maini, talie, solduri, sau genunchi. Barbatii, repet, apreciaza femeile hotarate, femeile care stiu ce vor si ce le place.
 
Mit: Ambii parteneri trebuie sa fie la fel de activi in pat.
 
Concuram pentru ceva? Orice barbat care detine controlul, are nevoie de o femeie care sa-l faca din cand in cand, sa-l si piarda. Da, cateodata este bine sa-ti pierzi controlul in pat, cateodata este bine sa-l preiei pe tot.
 
De acord, amandoi ar trebui sa fiti la fel de satisfacuti de viata voastra sexuala, si, da, barbatilor le place cand preiei initiativa pentru a-ti satisface placerile. Dar asta nu inseamna ca orice partida trebuie sa fie 50/50. Se poate intampla ca in timpul unei partide de sex unul dintre voi sa aiba mai multa energie decat celalalt, sa fie mai putin stresat, sa aiba mai mult chef. Si atunci, unul dintre voi poate sa stea intins pe spate si sa se bucure de moment.
 
Mai mult, partidele in care cedati si preluati, pe rand, controlul, iti pot scoate din cap ideea preconceputa ca ambii parteneri trebuie sa aiba orgasm in acelasi timp, ca asa ai vazut tu in nu stiu ce film. Poti incepe sa te concetrezi astfel pe propria placere, pe propriul orgasm. Atunci cand il lasi pe el sa preia controlul, nu trebuie sa-ti faci griji pentru ce ar trebui sa-i faci si tu lui, sau care e pasul urmator. Tot ce trebuie sa faci tu este sa te bucuri de el, (de sex!) atat. Pe de alta parte, atunci cand tu esti cea care detine controlul, il ajuti si pe el sa se relaxeze, si astfel il scutesti de stresul pe care-l simt majoritatea barbatilor legat de performantele lor sexuale in pat. Spre exemplu ii poti spune partenerului ``In seara asta este despre tine. Vreau sa-ti dau, dar tine minte, data viitoare vreau sa primesc!``
 
Mit: Ne-am casatorit, nu mai experimentam nimic, caci deja stim cum sa ne satisfacem.
 
"Ok, am facut-o de atatea ori, stiu exact ce o/il innebuneste de placere". Serios?! 
Punctele erogene si dorintele sexuale sunt lucruri pe care trebuie sa continui sa le explorezi. Tocmai asta este frumusetea sexului, ca desi ai senzatia ca stii totul despre partenerul tau, de fapt, nu stii nimic. Dorintele sexuale, starile, senzatiile se schimba de la zi la zi, de la an la an. Asta inseamna ca.. trebuie sa (s)experimentezi mai mult, mai adanc, mai des.
 
Spre exemplu, incearca sa nu folosesti aceeasi miscare de doua ori in timpul unei singure partide. Te poti orienta catre diferite parti ale corpului, nu neaparat catre zona intima :)
Nevoile oamenilor se schimba, la fel si dorintele, si faptul ca ar trebui sa continui sa-ti descoperi partenerul in mod constat, ar trebui sa fie o prioritate. 
 
Deci, cum facem cu sexul? :)