Femeile si barbatii sunt foarte diferiti cand e vorba de ceea ce ii excita.

 Foarte multe lucruri ii excita pe barbati, si pe femei nu- si vice versa. Iata trei generalizari care insumeaza aceste aspecte:

1. Cei mai multi barbati sunt excitati vizual, crescand astfel popularitatea filmelor porno in randul barbatilor. Femeile nu sunt asa, sunt mai degraba excitate de cum se simt si de imaginatie, crescand astfel popularitatea filmelor tip 50 umbre ale lui Grey si alte romane romantice ecranizate.

2. Aproapte toti barbatii sunt excitati cand vad o femeie care se dezbraca, chiar daca nu au mai vazut-o vreodata pana atunci. Pe cand un barbat oarecare dezbracat nu are acelasi efect asupra femeilor. Dimpotriva s-ar putea sa o ia la fuga, indiferent cat de atragator e. Dar pune acelasi barbat intr-un costum elegant si vei fi surprins de reactia femeilor.

3. Multi barbati sunt excitati de o pipita oarecare care rade tamp la glumele lor, insa pentru femei efectul e diametral opus.

Dupa cum se vede din aceste exemple, exista diferente clare intre ce excita o femeie si ce excita un barbat, si ce anume sa faci pentru a excita o femeie. Iar aceste ponturi pot fi cu mult mai importante decat cele cunoscute in mod comun de barbati.

Multi barbati inteleg aceste aspecte, insa ce nu inteleg ei este cum sa profite de aceste diferente, cand e vorba de a excita o femeie si a ii oferi partide increidible de sex.

Pentru a ilustra acest punct de vedere, iata procesul general prin care un barbat devine excitat:

- Vede ceva ce i se pare hot

- Aude ceva ce i se pare hot

- Se gandeste la ceva ce i se pare hot.

Si devin excitati si pregatiti pentru mai departe. Este atat de usor!

Iata procesul general prin care o femeie devine excitata:

- Mai intai are nevoie sa elimine niste bariere care sa ii permita sa se lase excitata (aspecte ca stresul, probleme hormonale, rusine, vinovatie, a nu se simti atragatoare, etc)

- Apoi au nevoie de o experienta senzoriala care sa le incite (un tip romantic, sau care tine la ele, amintiri sexy, o baie cu spuma, lumanari parfumate, saruturi pasionale, etc)

- In final sunt pregatite si dornice sa faca sex.

In concluzie este evident ca femeile au nevoie de acesti pasi pentru a se lasa si darui cu totul, pentru a fi incitate si a se bucura de sex incredibil cu partenerul lor.

Pasul 1- inlatura problemele ce stau in calea libidoului ei

Femeile adesea experimenteaza diverse bariere care le impiedica din a fi excitate din start. A urma ceilalti pasi nu isi are sens daca nu reusesti sa o ajuti sa depaseasca aceste limite din calea excitarii. Vor fi explicate in cele ce urmeaza.

Pasul 2- amplifica acceleratorul dorintei sale sexuale

Cum am mentionat deja, femeile sunt excitate de unele lucruri care fie nu au efect fie au efect foarte putin asupra barbatilor.

Pasul 3- tehnici care o vor face sa urle de placere

Daca urmezi pasul 1 si pasul 2 cu grija si atentie, partenera ta ar trebui sa vrea ea singura sa rupa hainele de pe tine.

Deci hai sa detaliem pasul 1...

Pasul 1- inlatura barierele ce stau in calea dorintei sexuale

Sa inlaturi barierele ce stau in calea libidoului este cel mai important pas pentru a iti face partenera mai infometata dupa sex decat inainte dar..... uneori acesta e un pas plictisitor. Insa daca ii acorzi atentia cuvenita, vei avea parte de sex placut , si frecvent.

Dar...daca ignori acest pas, atunci celelalte 2 isi pierd din sens.

S-au efectuat numeroase studii pe femei, si concluziile generale au fost ca nu sunt excitate de acelasi gen de preludiu ca barbatii, ci au nevoie sa fie pregatite si receptive pentru ceea ce urmeaza. Deci uita de sarutat, vorbit sexy, sau mesaje hot pentru a o face pe ea sa aiba chef, si alte lucruri amuzante despre care vom vorbi mai tarziu.

Deocamdata ne ocupam de aceste limite in calea excitarii...

Deci conform acestori cercetari- oamenii au bariere sexuale- ce ii face sa le scada cheful, si acceleratori sexuali- ce ii face sa se simta sexy si sa aiba chef. Acesta este modelul controlului dual.

De obicei barbatii sunt mai sensibili la acceleratori, si mai putini sensibili la bariere, deci mai usor de excitat.

Dar daca partenera ta este ca majoritata femeilor, adica barierele ei sunt mai accentuate (chiar daca are si acceleratorii sensibili), ar putea parea ca nu are chef de sex, sau foarte putin. Adevarul este ca tot ce are nevoie este sa i se inlature aceste bariere. Deci daca vrei sa stii cum sa exciti o femeie, ai nevoie sa intelegi astea.

De obicei barierele sexuale nu sunt atat de evidente. Dar vom ajunge si acolo.

Acceleratorii sexuali sunt tot ceea ce te face sa fii excitat. Iar preludiul e cu siguranta un accelerator, atat pentru barbati cat si pentru femei. Asa cum am mentionat, problema este ca femeile sunt mai sensibile la bariere decat la acceleratori. Asa ca daca sari direct la lucrurile care o incita decat sa te confrunti cu cele care ii scad de fapt dorinta, este ca si cum ai apasa acceleratia in timp ce ai trasa frana de mana de la masina. Mai pe scurt, nu ai sanse sa ajungi undeva prea curand.

Deci primul lucru necesar pentru ca femeile sa aiba chef de sex este ca aceste bariere sau limite sa fie inlaturate sau diminuate. Este ca si cum libidoul ei ar fi captiv intr-o inchisoare sigura, si jobul tau este sa o ajuti sa evadeze. Care sunt aceste bariere? Si cum le inlaturi? 

 

Stresul

Pentru femei stresul este unul din motivele cele mai mari pentru scaderea libidoului. Stresul poate genera blocaje in zona intima si chiar sex dureros. Stresul vine in diverse forme, fie ca vorbim de a avea grija de familie, sau a avea grija de prieteni. Relatia poate fi de asemenea un motiv de stress. Nu este dificil sa iti dai seama ca partenera ta se confrunta cu stresul. Vorbind de lucrurile evidente, cum ar fi sa isi piarda jobul, sa aiba un copil bolnav sau un accident. Dar uneori motivele pot fi mai subtile, poate cineva a facut o remarca rautacioasa la locul de munca, sau poate nu a ajuns unde si-ar fi dorit in cariera, etc.

Cheia de a depasi aceasta limita este a o ajuta sa se destreseze. Acest lucru poate avea loc in multe forme, dar iata cateva exemple.

Stresul acasa- daca se confrunta cu stres acasa, fie ca are grija de copii fie ca are responsabilitati mai multe decat poate gestiona, atunci trebuie sa te gandesti cum sa ii usurezi greutatile. Poti angaja o bona sa o ajute cu copii cateva ore pe saptamana? Sau te poti oferi chiar tu? Sau pe cineva care sa o ajute cu treburile casnice, incat sa aiba ceva timp sa se relaxeze. Chiar si cate o noapte pe saptamana libera o poate ajuta sa se destreseze.

Stresul la job- se aplica si in cazul stresului la locul de munca. Daca se supra extenueaza la locul de munca, atunci ii va fi foarte greu sa se lase incitata. Este un gen de stres mai greu de diminuat. Ar fi ideal sa poata lucra mai putin, dar de cele mai multe ori nu este o optiune. Deci trebuie sa vezi ce poti faci pentru a o ajuta sa se relaxeze. Ai putea sa ii preiei din treburile zilnice pe care le face cand ajunge de la munca? Sau gandeste-te ce poti face pentru a ii usura viata cand ajunge acasa, pentru a ii permite sa respire.

Alte motive de stres- doua din cele mai mari motive de stres sunt legate de familie si viata profesionala, dar cu siguranta mai sunt si altele. Acum nu vrem sa facem din acest ghid unul referitor la eliberarea de stres, dar putem gasi solutii. Deci daca partenera este stresata, iata cateva moduri in care o poti sustine sa gestioneze stresul, incat sa nu mai fie o bariera in calea dorintei sexuale.

Solutii pentru gestionarea stresului

Meditatia- multiple studii recunosc beneficiile meditatiei pentru a diminua semnificativ nivelele de stres. O practica similara cunoscuta ca mindfulness, poate ajuta in gestionarea stresului. Si pentru a imbunatati functia sexuala.

Evitarea excitantilor de genul cafea, zahar, droguri- acestea cresc nivelul de cortizol, care este adesea asociat cu stresul psihologic. Stimulentii de acest tip afecteaza si calitatea somnului- alta sursa de stres.

Rutina de somn adecvata- somnul si stresul merg mana in mana. Daca nu ai parte de somn de calitate e posibil sa te simti mai stresat. Si daca esti stresat sunt sanse mari sa nu dormi bine. Pentru a evita acest ciclu practica o igiena a somnului. Asta inseamna un program de somn constant, a te asigura ca e intuneric in dormitor, a indeparta electronicele si privitul in ecrane inainte de somn, cafea si mesele consistente, si a fi activ in timpul zilei.

Yoga- este un tip de exercitiu care implica strechingul si respiratia in timpul meditatiei. Studiile au aratat ca yoga are efecte benefice asupra reducerii stresului.

Plimbatul in natura- micsoareaza nivelul de cortizol din sange, responsabil de stres. Deci cauta cel mai apropiat parc si bucura-te de peisaj.

Vorbeste cu cineva- se spune ca o problema impartasita este pe jumatate rezolvata. Multe persoane se simt usurate dupa ce vorbesc cu cineva, de aceea a avea o prietenie puternica este esential in a fi fericit si sanatos.

A iti imbunatati dieta- de multe ori ceea ce mancam are legatura cu starea interioara, si cu nivelul de stres, ca sa nu mai spunem ca o dieta inadecvata poate provoca diverse probleme de sanatate deci motive de stres.

Fa un masaj- a primi un masaj poate reduce nivelul de stres si a creste sentimentul de relaxare. Si daca te impiedica costurile, poti cere partenerului sa iti faca masaj. Pe langa faptul ca reduce stresul ajuta si in a facilita intimitatea si e un preludiu excelent.

A identifica si indeparta motivele de stres acolo unde este posibil- probabil cea mai eficienta metoda de a indeparta stresul este sa il eliminam cu totul. Nu exista un raspuns simplu, pentru ca exista numerosi factori stresori care pot determina stresul in viata unei persoane. Ajuta sa ii reamintesti partenerei ca a fi fericit este mult mai important, decat a te scalda non stop in stres.

A gasi strategii eficiente de adaptare in fata acelor aspecte care nu pot fi evitate- unii stresori chiar nu pot fi evitati- parintii care imbatranesc, copii, joburile solicitante sunt exemple de factori. Mai degraba decat sa le evitam- putem invata sa ne adaptam. Strategiile pot diferentia de la meditatie si consiliere, la alte instrumente, sau a discuta cu anumite persoane, a incerca sa gestionam anumite conflicte.

Sentimentul ca este luata drept gratuit

Cu totii ne simtim uneori luati de gratuit. Nu este specific doar femeilor, dar in cazul femeilor devine un motiv de a scadea dorinta sexuala. Si daca partenera ta nu se plange nu inseamna ca nu se simte luata de gratuit uneori.

Iata cateva exemple.

1. Daca prietena ta este mama care creste copii si are grija de casa, si nu primeste un salariu si beneficii pentru acest job- care poate fi chiar mai stresant decat al tau. Deci daca tu o tratezi ca si cum are o viata minunata, in timp ce tu esti singurul care munceste, in acest caz pot sa iti garantez ca se simte luata drept gratuit.

2.De fiecare data cand lucreza la a se imbunatati pe ea sau relatia voastra, trebuie sa fii constient de asta si sa ii arati ca observi.

3. De fiecare data cand face un efort mare, fara sa se planga, fii constient ca nu ii este usor. Pe langa faptul ca observi eforturile pe care le face, este important sa fii proactiv si sa o intrebi daca se simte luata de gratuit si sa recunosti ce face pentru tine si pentru cei din jur. A face acest lucru este mare punct pe termen lung pentru a inlatura aceasta bariera.

A simti ca nu o intelegi

A te simti inteleasa de partener este un aspect foarte important al relatiei pentru multe femei. Este sentimentul acela ca ai pe cineva de partea ta, care intelege si observa ca te simti bine sau rau referitor la o anumita situatie. Daca simte ca habar nu ai ce se petrece cu ea, va fi o bariera mare in calea libidoului ei.

1. Intelegi de ce nu place pe cineva de la munca, sau de ce cineva din grupul ei este mai degraba inamic decat prieten.

2. Intelegi de ce uneori se simte nesigura referitor la ceva importan din viata ei, cum ar fi corpul, nivelul de educatie sau nivelul in cariera.

3.Intelegi de ce un aspect din copilaria ei o afecteaza inca si in viata de acum.

A simti ca o intelegi o va face mai confortabila si mai in profunzime conectata cu tine, si ii va fi mai usor sa se lase incitata.

Cu siguranta este imposibil sa poti intelege toate aspectele referitoare la partener, dar cel putin ai putea sa asculti si sa incerci sa intelegi punctul ei de vedere referitor la aceste lucruri.

Increderea

Lipsa increderii poate fi o limita majora in calea libidoului. Increderea este vitala in a o face sa se simta confortabil, si pentru a se deschide catre tine, a fi vulnerabila si a se lasa.

A iti explica cum sa construiesti increderea este dificil pentru ca fiecare trebuie sa experimenteze diferite aspecte ale interactiunii cu partenerul pentru a avea incredere in el.

- A fi sincer

- A fi transparent

- A avea rabdare

- A fi consecvent - sa faci ceea ce spui ca faci

- A nu juca joculete

- A nu incerca sa manipulezi situatiile

- A fi deschis sa discuti despre situatiile dificile, fara a te grabi sa critici

- A avea incredere in ea.

Cand inlaturi aceasta bariera si partenera are incredere deplina in tine, este mult mai usor sa se relaxeze...ceea ce ii permite sa se excite mult mai usor, si deci sa aiba orgasm cu mai multa usurinta.

Aceste aspecte pot fi uneori dificil de gestionat, dar sunt vitale daca iti doresti ca partenera ta sa fie excitata mai des si mai usor.

 

A intelege etapele ciclului menstrual

Femeile ca majoritatea mamiferelor devin mai usor de excitat cand sunt in perioada fertila- a ovulatiei- din timpul ciclului menstrual. Deci daca urmaresti aceasta perioada, care este de obicei exact la mijlocul ciclului menstrual. Dorinta este de obicei mai scazuta inaintea menstruatiei, perioada in care unele femei experimenteaza simtome PMS. Crampele, durerile si discomfortul cu siguranta reduc dorinta sexuala.

Menopauza

In majoritatea cazurilor, femeile care trec prin menopauza vor experimenta reducerea dorintei sexuale. In timpul menopauzei estrogenul scade in corpul femeii. Deci senzitivitatea la atingeri va scadea, ca si circulatia sangelui in zonele erogene, facand astfel mai dificil procesul excitarii.

Dupa menopauza activitatea sexuala regulata este cel mai bun mod natural de a circula sangele in organele genitale. Pentru unele femei terapia hormonala ajuta in mentinerea libidoului si cresterea senzitivitatii.

Exercitiile

Studiile au demonstrat ca exercitiile imbunatatesc libidoul la femeile de toate varstele. Sexul este despre circulatia sanguina si conectarea minte/corp. Exercitiile fizice cresc si stima de sine si estetica corpului.

Un stil de viata sedentar este o bariera puternica in calea dorintei sexuale. Cu toate acestea prea mult exercitiu fizic are acelasi efect. Un program prea intens poate lasa corpul fara energie, redirectionand toate resursele catre recuperearea fizica. Ideal este undeva la 20 minute de exercitii moderat-intense zi de zi, si de intarire a musculaturii de doua ori pe saptamana.

Evenimente traumatice

A experimenta sau a fi martorul unui asalt sexual poate determina ca femeia sa se simta inconfortabil cu un partener. Agitatia nervoasa actioneaza ca o bariera in calea dorintei sexuale, pentru ca incetineste circulatia sanguina catre zonele erogene. Si impiedica eliberara de serotonina, care creste sentimentul de fericire.

Rabdarea si ajutorul profesional sunt cheile pentru a depasi traumele sexuale si non sexuale.

Rusina sexuala

Rusinea de acest gen poate veni din multe surse, si este o bariera dificil de trecut. Cum am mentionat deja, traumele sexuale pot fi sursa de rusine sexuala. Pe langa acestea, credintele religioase, credintele personale si presiunea sociala pot avea un rol important. Ca si femeile care traiesc in mod liberal, si sunt judecate in anumite cercuri. Este important ca partenera ta sa ia propriile decizii referitoare la comportamentul sexual- nu incerca sa fortezi asupra ei o noua atitudine. De obicei aceste tentative au exact efectul opus.

Complicatiile la nastere

Fie ca e vorba de perioada de recuperare dupa o nastere, sangerari, dureri, slabirea muschilor vaginali, prolapsul sunt doar cateva exemple. Insa dorinta sexuala poate fi diminuata si fara aceste complicatii medicale. Depresia post partul afecteaza 1 din 9 femei si netratata poate avea un impact puternic atat asupra relatiei cat si a copilului.

Corpul femeii pierde estrogen dupa nastere si in timpul alaptarii, cauzand lipsa umezirii vaginale si a placerii in timpul sexului. Daca aspectul fizic al femeii se schimba drastic dupa sarcina, poate cauza stima de sine scazuta ceea ce inseamna o bariera majora in calea libidoului.

Multe din aceste conditii pot escalada si duce la situatii mai grave, asa ca este necesar a apela la ajutorul specializat.

Alte probleme de sanatate

Greutatea- daca o femeie este obeza ii poate afecta libidoul. Fie ca este vorba de functionarea hormonala, fie de efectul asupra stimei de sine, este o bariera importanta in calea libidoului.

Diabetul- nivlul de zahar din sange asociat cu diabetul influenteaza uscaciunea vaginala, ceea ce face sexul neplacut, inconfortabil si chiar dureros.

Depresia- depresia este mai des intalnita la femei decat la barbati si afecteaza producerea de hormoni din creier- responsabili cu dorinta sexuala.

Afectiunile neurologice- orice boala sau conditie medicala care afecteaza creierul este o bariera in calea libidoului, asa cum am mentionat si anterior.

Toate aceste cazuri necesita ajutor medical si profesional, sau schimbarea stilului de viata.

Medicamentele si drogurile

Antidepresivele- reduc libidoul femeilor, ca si tratamentele pentru depresie. Desi scopul este a mari secretia de serotonina, efectul secundar este scaderea dorintei sexuale.

Fumatul- reduce circulatia sanguina in corp, ceea ce poate afecta libidoul.

Alcoolul- desi poate un pahar sau doua au abilitatea de a inlatura blocajele mental si a creste sensibilitatea fizica, in acelasi timp daca e in exces are exact efectul opus.

Drogurile ilegale- desi ca si alcoolul au abilitatea de a inlatura blocajele mentale, totusi afecteaza functiile creierului si rezultaul este cel opus, mai ales amestecate sau consumate in exces.

Anticonceptionalele- din nefericire fix ceea ce ar trebui sa incurajese sexul mai des si fara griji, afecteaza dorinta mai mult decat altele. Daca este si cazul partenerei tale, este cazul sa cautati alte optiuni.

Antihistaminele- medicamentele pentru raceala sau alergii pot cauza uscaciunea vaginala, fiind dificil pentru ea sa se excite. Poate ceva lubrifiant poate ajuta temporar.

Varsta

Contrar credintelor comune, libidoul femeilor nu atinge apogeul in jurul varstei de 30 ani. Majoritatea studiilor sustin ca in jurul varstei de 27-45 femeil sunt la apogeul vietii sexuale. Insa nu este nimic batut in cuie. De exemplu femeile se pot simti mai bine in pielea lor odata cu varsta. Pentru ca societatea a condamnat timp indelungat sexualitatea femeilor. Poate de aceea odata cu inaintarea in varsta devine mai usor a le admite si accepta.

Alte studii asociaza libidoul cu fertilitatea. Care atinge apogeul maxim la 20 si ceva de ani si scade spre 30. Si de aceea se considera ca si dorinta scade de asemenea. Cu toate acestea foarte multe femei de varsta inaintata inca sunt interesate de sex.

Alti factori

Expunerea referitoare la factori ce diminueaza libidoul poate continua la nesfarsit insa pentru a limita discursul vom enumera cativa...

Focusul excesiv pe rezultat- daca partenerul tau se axeaza escesiv pe nivelul de performanta in timpul sexului, in loc sa se bucure...poate deveni un punct major in scaderea libidoului. Insa daca ea se focuseaza mai mult pe placerea proprie, se va bucura si mai mult. Desigur nici barbatii nu sunt scutiti de concepte cum ar fi anxietatea, sau anxietatea sexuala.

Confort cu propriul corp- daca nu se simte confortabil cu corpul ei, e de inteles cum devine asta o piedica in calea excitarii. Imaginea pozitiva de sine trebuie sa vina din interior, si nu are cum sa fie rezultatul atractiei tale fata de ea.

Confortabili unul cu celalalt- daca nu sunteti pe deplin confortabili unul cu celalalt, atunci poate fi o limita in a deveni excitati. Din fericire se rezolva odata cu trecrea timpului. Pe masura ce va cunoasteit, confortul creste. Inainte de a face sex pentru prima data, puteti parcurge cativa pasi ce construiesc confortul.

- Incepeti cu o atingere usoara, a bratului sau umarului. Sau o atingere cu mana pe spate. Atingerile pot escalada impreuna cu gradul de confort., asa ca o imbratisare se poate transoforma in sarut, apoi in mai mult.

- Poate un pahar de ceva o ajuta sa se relaxeze si sa elimine emotiile.

- Complimenteaz-o, chiar daca este doar un sunet apreciativ cand se dezbraca.

- Arata un pic de vulnerabilitate.

- Discutati despre emotii si anxietate, sau chiar puteti glumi pe tema asta.

- Fa-o sa rada.

- Intreab-o daca ii place ce ii faci. Sau mai bine intreab-o ce ii place si fa asta.

De asemenea confortul casei este important, asa ca scapa de praf, fa curat, schimba asternuturile, si aprinde o lumanare. Sunt detalii care fac diferenta.

A nu isi cunoaste corpul- partenera ta va avea dificultati in a atinge orgasmul daca nu stie ce ii place. Solutia e sa se auto exploreze si sa afle la ce anume ii raspunde corpul, cand e singura si confortabila, iar apoi te poate invata si pe tine cum sa ii oferi placere.

Teama de consecinte- teama de o sarcina nedorita sau de a contacta o boala cu transmitere sexuala este o bariera enorma. De multe ori o femeie refuza sexul pentru ca simte ca nu o protejezi sau nu iti pasa. Este usor de gestionat acest aspect simplu, discutand despre si gasit o solutie potrivita impreuna.

In concluzie

Am atins in mare parte motivele pentru care partenera ta ar putea intampina greutati in a se lasa excitata si am oferit solutii in fiecare caz. Odata ca te adresezi problemelor iti va fi mult mai usor sa ajungi la preudiu si sex.