Pentru sute de ani, un penis mare a fost asociat cu masculinitatea si virilitatea, si pana azi foarte multi barbati cauta pe internet metode de a invata cum sa aiba un penis mai mare.

In decursul istoriei, barbatii au incercat diverse metode pentru a obtine un penis mai mare, incluzand  a permite muscaturii veninoase de sarpe sa muste penisul pentru a il mari. Din pacate, barbatii din zilele noastre continua sa simta presiunea de a avea un penis mai mare, ceea ce poate duce la rusine, jena si stres. Si adesea barbatii care au un penis normal ajung sa creada ca au nevoie de o marire a penisului. Cu atatea reclame care ruleaza la TV, reclame pe internet, si revistele care fac reclama in privinta metodelor de marire a penisului, devine usor sa te simti nesigur referitor la dimensiunea ta.

Un lucru de retinut este ca, daca simti ca ai putea obtine imbunatatiri referitoare la dimensiune, sunt sanse mari ca penisul tau de fapt sa fie intr-o dimensiune normala. Media unui penis erect de obicei este intre 12,5 cm si 16.5 cm, in timp ce in stare flasca intre 2,5 cm si 10 cm. Desi exista studii care au gasit o legatura intre dimensiunea penisului si rasa, exista dovezi care arata ca dimensiunea variaza intre grupurile etnice, de exemplu barbatii din Asia de est au un penis ceva mai mic comparativ cu afro-americanii sau caucazienii.

Nu poti estima dimensiunea unui penis in stare flasca. Exista barbati care au penisul foarte mic in stare flasca, dar dimensiune impresionanta in stare erecta. Deci daca vrei sa te ingrijorezi, intai vezi cum stai in ambele cazuri.

Nu iti recomandam sa apelezi la un sarpe veninos ca optiune pentru marirea penisului, dar am descoperit cateva metode dovedite, care iti pot face penisul mai mare. De asemenea vei gasi si ponturi despre cum sa iti faci penisul sa arate mai mare in aparenta, si sa previi atrofierea penisului.

Metode comune pentru marirea dimensiunii penisului

Un search rapid pe internet iti va oferi o lista mare de metode pentru a obtine un penis mai mare. Dar oare functioneaza? Sunt sigure? Am facut noi cercetarea in locul tau pentru a sti sigur ce nu functioneaza, ce merita testat, si care sunt optiunile pentru a o obtine un penis mai mare.

Pilule si lotiuni

Internetul este plin de reclame si imagini care apar promovand pilule si lotiuni pentru imbunatatirea performantelor si marirea penisului. Adesea contin plante, hormoni, minerale si vitamine, dar nu toate dintre ele sunt dovedite ca functioneaza. Unele dintre ele chiar au compusi similari cu viagra. Deci este necesara o atentie suplimentara in ceea ce priveste potentialul periculos care vine in spatele ingredientelor ascunse.

"Mulsul"

Este o tehnica pentru marirea penisului care a devenit populara pe internet unde se gasesc tutoriale video diverse, si bloguri care explica tehnica. Practic este un soi de masaj al penisului, care stimuleaza circulatia sanguina de la baza catre varf. Desi exista multe glumite online referitoare la aceasta tehnica, este necesara atentie in realizarea acestui exercitiu. Practic are la baza ideea ca stimularea va umple cu sange tesutul, si treptat va ramane plin. Totusi exista riscul de iritatie, cicatrici, durere si desensibilizarea penisului.

Extenderii pentru penis si dispozitivele de tractiune

Extensorii pentru penis si dispozitivele de tractiune sunt alte optiuni adesea promovate ca fiind optiune de marire a penisului, avand scopul de a intinde penisul exercitand tractiune asupra lui. Un studiu realizat pe 23 barbati a demontrat o crestere atat in stare flasca cat si in erecta dupa folosirea extensorilor pentru penis in timp ce alt studiu realizat pe 15 barbati a demonstrat imbunatatiri semnificative dupa 6 luni de folosire a acestor dispozitive, ca si o imbunatatire a functiei erectile.

Pompele cu vid

Pompele cu vid sunt folosite adesea pentru tratarea functiilor erectile pentru ca trag sangele in penis, care se umfla. Unii barbati au incercat sa foloseasca pompele cu vid si pentru marirea in dimensiune a penisului, insa folosirea exagerata poate cauza daune pe suprafata tesutului, rezultand de fapt in erectii mai putin ferme. Deci desi pompele cu vid pot crea iluzia unui penis mai mare pe moment, rezultatele nu sunt permanente.

Injectie Priapus

Plasma bogata in trombocite (PRP) a fost folosita clinic pe oameni incepand din 1970, proprietatile sale vindecatoare fiind atribuite secretiei de proteine si factorilor de crestere care pot imbunatati procesele de vindecare la nivel celular. De asemenea sustine si regenerarea celulara. In studiile recente s-a demonstrat imbunatatirea functiei erectile prin modificarea microarhitecturii corpilor cavernosi, datorita cresterii numarului celulelor endoteliele din zona. Mai pe scurt- erectii mai ferme si cresterea testului.

Succesul injectiilor cu PRP a condus la adoptarea in industria cosmetica a acestuia pentru diverse tratamente cosmetice, cum ar fi lifting sani, lifting ten, si injectia priapus. Anumiti doctori recomanda aceasta injectie ca solutie la imbunatatirea functiei erectile si a maririi penisului. Procedura implica a extrage sange din brat, a utiliza o centrifuga pentru a separa trombocitele, a face acele trombocite sa creada ca corpul a fost ranit, incat sa elibereze factorii de crestere, si apoi sa injecteze acest lichid in penis, cu un ac mic. Desi sunt marturii ale barbatilor multumiti de injectia Priapus, nu sunt totusi studii care sa sustina metoda.

Injectii cu acid hialuronic

Alta injectie de luat in considerare daca vrei sa iti maresti penisul, este cea cu acid hialuronic, care implica a injecta acid hialuronic gel stabilizat, in penis. Un studiu efectuat pe 83 de barbati au aratat ca majoritatea au observat o crestere in lungime intre 1.8 cm si 3.6 cm, fara a raporta vreo complicatie.

Interventie chirurgicala

Pentru barbatii care cauta solutii pentru a avea un penis mai mare, tehnicile chirurgicale pentru a alungi penisul si a adauga centimetri grosime au starnit interesul. Operatiile genitale de corectare au devenit o cerinta populara a pacientilor, insa nu sunt suficiente studii ca fiind o metoda eficienta. Elongatia penisului ca interventie chirurgicala este o optiune pentru a reda penisului dimensiunea functionala pentru a fi satisfacut sexual, desi in general este considerat un tratament pentru micro penis.

Alte optiuni

Remediile naturale, exercitiile Kegel si alte tipuri de exercitii, toate au fost mentionate ca avand potential de marire a penisului. Cu toate acestea am tot cautat dovezi medicale ca aceste metode functioneaza pentru marirea penisului, insa nu am gasit nimic. Asa ca nu iti putem recomanda.

Schimbarea aspectului dimensiunii

Desi multe metode comune pentru marirea penisului fie nu functioneaza fie au foarte putine dovezi in spate, exista modalitati de a schimba aparenta dimensiunii. Aceste metode nu iti vor face penisul mai mare, dar ofera impresia de penis mai mare, daca acest lucru de ingrijoreaza.

Pierderea greutatii 

Pentru barbatii care sunt ingrijorati referitor la dimensiunea penisului, doctorii sugereaza mai intai scaderea in greutate. Desi penisul tau nu va deveni mai mare, a pierde in greutate poate reduce centura de grasime din jurul osului pubian, expunand mai mult penisul si creand o apariti mai mare. Desi nu iti va face penisul mai mare, o asa schimbare in corp il va face sa para mai mare. Poate ai mai auzit ca a scadea 10-15 kg in greutate va rezulta intr-un penis mai mare, si ca a fi supra-ponderal ascunde o treime din dimensiunea penisului. Desi nu exista studii care sa demonstreze acest lucru, nu strica sa pierdeti in greutate pentru o sanatate mai buna si o viata sexuala imbunatatita de asemenea.

Liposuctie

Asa cum am amintit, a creste in greutate poate rezulta intr-un aspect redus al penisului, pentru ca baza este ascunsa in grasime. Liposuctia poate fi folosita pentru a indeparta grasimea pubiana pentru a arata penisul mai mare. Studiile arata ca liposuctia suprapubiana este foarte sigura si nu prezinta complicatii majore, imbunatatind estetica si totodata stima de sine.

Tunsoare pubiana

Procentul de barbati care sunt preocupati de tunsoarea parului pubian este in crestere. In timp ce barbatii isi aranjeaza parul pubian din diverse motive, de la igiena pana la a face sexul oral mai usor, a imbunatati aspectul penisului, si preocuparea de a arata mai mare sunt argumente in acest sens. Deci a elimina parul pubian mai ales in jurul bazei penisului pot oferi aspectul unui penis mai mare.

A preveni atrofierea penisului

Daca esti ingrijorat despre cum sa obtii un penis mai mare, este o idee buna sa inveti despre ce anume cauzeaza atrofierea penisului si sa inveti cum sa o previi. Anumite medicamente, interventii chirurgicale si conditii medicale, au capacitatea de a face penisul sa se retraga. Iata cateva cauze potentiale si ce poti face sa previi.

Medicamente si tratamente

Medicamentele si tratamentele asociate cu atrofierea penisului includ:

Tratamente pentru reducerea androgenului- este o terapie folosita pentru a elimina cat de mult testosteron posibil din corp, pentru a trata cancerul de prostata. Din nefericire, reducerea testosteronului poate cauza retragerea genitala. De aceea este important sa cantaresti motivele pro si contra cand iei o decizie.

Cancerul la prostata- cancerul la prostata in sine si numeroasele tratamente in acest sens pot produce schimbari ale functiei sexuale. Deja am mentionat cum tratamentele care diminueaza testosteronul pot produce retragerea penisului, dar poate fi de asemenea datorita deteriorarii tesutului de catre operatia in sine. Unele studii realizate pe barbati ce au suferit asemenea interventie chirurgicala- au demonstrat o scadere semnificativa a dimensiunii penisului dupa operatie. Cu toate acestea, studiile au demonstrat ca dispozitivele cu vacuum s-au dovedit utile pentru recuperarea dupa operatie si pastrarea dimensiunii penisului.

Propecia- afecteaza daca este luat pe termen lung, in sensul ca reduc greutatea corpilor cavernosi.

Dupa operatia de implant de penis

Daca crezi ca operatia de implant pentru penis este solutia pentru a iti face penisul mai mare, de fapt s-ar putea sa fie exact opusul. Unele cupluri ce au apelat la aceasta metoda chiar au raportat o lipsa a satisfactiei in ceea ce priveste lungimea si diametrul, desi ajuta in ceea ce priveste fermitatea erectiei. Sunt multi barbati care raporteaza o pierdere in dimensiunea penisului dupa operatia de implant.

Imbatranirea

Inaintarea in varsta poate cauza modificari ale libidoului si functiei erectile, existand o legatura intre deficienta de testosteron si diminuarea corpilor cavernosi. Inca nu s-a stabilit daca tratamentul cu testosteron sau diversi ihibitori pot preveni acest risc.

Tratamentul disfunctiei erectile

Barbatii care sufera de disfunctie erectila prezinta un risc mai mare de a suferi de retragerea penisului. Studiile arata o asociere clara intre disfunctia erectila si retragerea penisului. De asemenea in cazul persoanelor cu diabet, atrofierea penisului este si mai accentuata. Deci impreuna cu medicul tau cauta un tratament eficient pentru disfunctia erectila, pentru a preveni si retragerea penisului.

A trata boala lui Peyronie

Se refera la curbura anormala a penisului cauzata de slabirea tesutului erectil. Boala Peyronie face ca erectia sa fie franta sau deformata. Tratamentul imediat este important si poate include: vitamina E, steroizi, colagen si verapamil. In unele cazuri interventia chirurgicala este necesara, desi celelalte modalitati ar trebui parcurse inainte de a apela la operatie.

Curbura congenitala a penisului

Se manifesta prin indoirea varfului penisului observabila mai ales in timpul erectiei. Aceasta conditie face penisul sa arate ca si cum se retrage in momentul erectiei. De vreme ce un penis erect este necesar pentru functia sexuala, daca totusi nu sustine acest lucru, va fi necesara corectia chirurgicala.

Medicamente pentru disfunctia erectila, pentru diminuarea atrofierii penisului

Atrofierea penisului are la baza diverse motive, unele pe care le-am discutat deja, cum ar fi cancerul de prostata, operatia de prostata, disfunctiile erectile, boala lui Peyronie sau imbatranirea. Unele ingrediente ale medicamentelor similare cu Viagra sunt folosite pentru a preveni retragerea penisului, stimuland fluxul sanguin in tesuturi. Ingrediente similare se regasesc in produsele care promit marirea penisului.

Alte ponturi

De ajutor pentru prevenirea retragerii penisului sunt si evitarea sau reducerea consumului de alcool si tutun, pentru a optimiza fluxul sanguin in penis. A lua masuri pentru a mentine fluxul sanguin in corp este de ajutor in starea de sanatate si de bine in general, nu doar pentru sanatatea sexuala. De asemenea poti lua in considerare ajutoare pe care sa le folosesti pe moment in timpul actului sexual. De ajutor maxim sunt inelele pentru penis.

Inelele pentru penis

Inelele sunt jucarii sexuale care previn sangele sa se retraga din penis, pentru a conduce la erectii mai puternice. Unele persoane chiar afirma ca le face penisul sa arate si sa se simta mai mare. Desi practic nu il mareste.

Mansoanele pentru penis, prelungitoare pentru penis si extenderi

Extenderii de care vorbim nu sunt ca device-urile de tractiune de care am vorbit mai sus. Ci sunt accesorii din materiale realistice care se ataseaza penisului si care ofera o aparenta de penis mai mare. Unele modele pot adauga si diametru, daca sunt din cele care acopera complet penisul (unele modele sunt mai scurte si lasa penisul descoperit). Mult dintre acestea se ataseaza penisului si se fixeaza sub testicule. Unele au model tip strap-on pentru extra siguranta. Singurul dezavantaj este ca nu vei simti direct vaginul sau anusul partenerei. Totusi unele modele au suprafata prevazuta cu striatii pentru extra stimulare.

Daca si tu iti doresti un penis mai mare, nu esti singurul. retine totusi ca majoritatea barbatilor care cauta tratamente pentru elongare, de fapt au un penis normal.