Ce poate fi mai placut decat sa te alinti in bratele partenerului tau? Despre sex nici nu mai vorbim.

O partida de sex reusita, iti face ziua mai buna si daca doresti sa schimbi ceva la relatia ta vom vorbi despre importanta afectiunii. 

 

A-ti arata afectiunea fata de partenerul tau e benefic atat pentru dispozitia ta, cat si pentru sanatatea ta. Cu siguranta ai auzit de oxitocina – hormonul fericirii sau al iubirii; acest hormon provoaca reactii psihologice pozitive, inclusiv ameliorarea durerii si o comunicarea mai buna intre parteneri. Datorita acestui hormon, orice gest de afectiune devine un act linistitor si satisfacator. Societatea Psihosomatica din America a studiat efectele oxitocinei si ne asigura ca o scurta imbratisare sau o strangere mai lunga de mana, reduc considerabil stresul, iar efectele se fac resimtite pe parcursul a mai multor zile.

Beneficiile trairilor afective sunt multiple, iar gesturile de afectiune intr-un cuplu sunt primordiale si constituie armonizarea cu lumea sau cu sine.  

Comunicarea

Timpul petrecut alaturi de partener, ce nu implica atingerile, te fac sa te simti in largul tau si potrivit unor studii, comunicarea ajuta semnificativ la scaderea tensiunii arteriale. Aceasta constatare coreleaza cu un numar de studii anterioare care arata mai putine cazuri de boli de inima in randul persoanelor casatorite.

Momentele de alint

Intr-un cuplu, comunicarea este extrem de importanta, dar stiai ca orice gest de mangaiere sau imbratisare este cel mai eficient mod de a-i transmite partenerului ceea ce nu se poate transmite prin cuvinte? Terapeutul David Klow, declara pentru revista „Shape Magazine” ca momentele de alint sau comunicarea non-verbala reprezinta cea mai eficienta modalitate de a-i spune partenerului tau „Te inteleg perfect!”. Odata cu gesturile de tandrete, se elibereaza si mult cunoscuta oxitocina ce va incuraja si mai mult sentimentele dintre parteneri si va crea o apropiere intre voi.

Sarutul

Gesturile de afectiune, imbratisarile si mangaierile, nu numai ca ajuta la cresterea nivelului de oxitocina si la reducerea stresului, sarutul te ajuta sa mentii si o igiena corecta a cavitatii bucale. Te-ai gandit vreodata ca un simplu sarut ajuta la curatarea dintilor? Ei bine, da, e adevarat! Sarutul lupta impotriva placii bacteriene datorita salivei care se formeaza in timpul acestuia, iar saliva contine multiple substante precum saruri minerale, proteine ce indeparteaza bacteriile si acizii acumulati pe dinti, ajutand si la formarea anticorpilor.

Beneficiile sarutului nu se opresc aici! Un simplu sarut are puterea de a stimula dorinta ta si a lui, in timpul acestui gest eliberandu-se dopamina. La barbati, un sarut pasional conduce la eliberarea unui hormon ce creeaza atasament fata de partenera.

Sex!!!

Despre beneficiile sexului s-a tot vorbit, astfel ca unii medici recomanda 200 de orgasme pe an pentru a scapa de kilogramele in plus si pentru a-ti intari sistemul imunitar, facand organismul mai rezistent la raceli si gripa.

De asemenea, beneficiile sexului in eliminarea stresului si atenuarea depresiei au fost atent demonstrate. In cazul femeilor, absorbtia spermei functioneaza ca un antidepresiv natural, iar cel mai eficient analgezic creat vreodata este orgasmul.

 

Deci, nu iti ramane decat sa te apropii de partener(a) tot mai mult, cu gesturi de afectiune ce v-ar suda si mai mult relatia de cuplu, iar un sarut pasional si o partida de sex fierbinte nu pot decat sa ofere un tonus bun dispozitiei si sa mentina scanteia aprinsa.