Dupa cum s-a scris intr-un articol trecut despre cum a trecut "prietenul" nostru vibratorul prin istorie, astazi vom indrepta discutia catre fratele sau mai mare.. si cu mai multa experienta “dildo-ul”.

Se poate spune ca acesta din urma are o "experienta" mult mai bogata deoarece utilizarea sa a inceput inca din Antichitate sau chiar Preistoric si a fost folosit intocmai pentru uzul si crearea de placeri sexuale.Asadar istoria dildoului incepe undeva in urma cu mai bine de 30.000 de ani.

Se cunoaste foarte bine faptul ca stramosii nostri din toate partile au fost cam "nimfomani" lucru pe care nu l-au ascuns si nici nu a fost condamnat de societatea din vremea respectiva. Acest lucru este lesne de vazut in mai toate ecranizarile de azi a acelor timpuri, dar nu despre asta discutam noi.

Trebuie subliniat faptul ca nu e nimic de condamnat si rusinos in a recunoaste ca iubim cu totii sexul si tot ceea ce ne creeaza placere, asta incluzand jucariile si stimulentele sexuale … acestea dau o nota mult mai colorata vietii sexuale.

Revenind la fratele mai mare al vibratorului, "dildo-ul" este acea reprezentare clasica a falusului, acesta neavand vibratii si fiind folosit pentru penetrare atat vaginala, cat si anala. 

Cel mai vechi dildo cunoscut in istorie este un falus de 20 de centimetri din Paleoliticul Superior, adica 30.000 de ani in urma. Descoperirile arheologice arata ca oamenii Egiptului antic foloseau dildo-uri acum 2500 de ani. De asemenea, aceste jucarii erau prezente in viata Grecilor, unele fiind reprezentate in arta.

Primele dildo-uri erau confectionate din piatra, smoala, lemn sau alte materiale care puteau fi șlefuite pentru a lua forma unui penis și erau suficient de ferme pentru a fi folosite pentru penetrare. Femeile din China secolului 15 foloseau dildo-uri confecționate din lemn lăcuit cu diferite texturi la suprafață. Odată cu inventarea materialelor moderne, dildourile pot fi confecționate în diferite mărimi, forme, culori și texturi.

Dovezi certe si clare avem inca din picturile vremii de pe vase sau din desenele pesterilor, unde erau reprezentate falusurile respective cum erau folosite pentru crearea de placeri. 

Dar o certitudine a folosirii acestora in scopuri sexuale o avem din vremea Greciei Antice, unde erau denumite “olisbos”, pe care negustorii le vindeau femeilor vaduve sau singure. Pe atunci erau facute din sticla sau lut care puteau fi umplute cu lapte sau apa calduta, de asemenea si din piele prevazute cu sireturi putand fi folosite de cuplurile de lesbiene, un gen double dong.  Si in aceasta cultura masturbarea era privita ca pe un dar oferit zeilor si era chiar incurajata.

Folosirea dildo-ului abunda in scrierile isorice inca de pe vremea imperiului roman, unde existau adevarate orgii salbatice in exces, peste tot, oricand cu oricine. Pe vremea aceea scopul principal era obtinerea placerii sexuale cu orice sau de orice. Apogeul folosirii dildo-ului a fost atins in epoca renascentista, unde chiar daca erau considerate pagane si respinse de biserica, acestea aveau mare cautare si erau confectionate din lemn sau piele iar ca lubrifiant era folosit uleiul de masline. In China de asemenea au fost descoperite diferite dildo-uri din bronz, si se crede ca erau folosite de catre amantele nobililor. 

In zilele noastre exista dildouri realistice, moi, perfecte de folosit, singuri sau in doi…trei poate, dupa dorintele fiecaruia. Desigur gama este variata si disponibila sa satisfaca si cele mai ascunse dorinte.. de exemplu dildouri din sticla, sau cu forme deosebite si sa nu le neglijam pe cele anale, care sunt sigura ca joaca un rol extrem de important pentru foarte multi dintre noi.

Concluzia e ca se poate si ca oriunde in lume oamenii se masturbeaza si fac sex. Cu cine, cand, cum, unde si cu CE … fiecare e liber sa aleaga; ce-i drept au de unde, mai ales din magazinul nostru. Va asteptam!!! 

 

by Alexussa