Este cunoscut faptul ca filosofia asiatica, cu precadere cea chineza, acorda o atentie deosebita vietii sexuale.

Inca din antichitate, medicii taoisti chinezi sustineau ca raporturile sexuale sunt importante atat pentru sanatatea fizica si mentala a barbatului si a femeii, cat si pentru bunastarea lor. Mai mult, contactele sexuale erau destul de libere, fara inhibitii, venite dintr-un echilibru al mintii, spiritului si trupului. Ideea unor jucarii sau obiecte stimulatoare a fost mai mult decat justificata, dorindu-se sa diversifice si mai mult placerea din timpul actului sexual sau sa suplineasca lipsa temporara sau definitiva a anumitor functii.

Cu timpul s-a acordat o atentie din ce in ce mai mare asupra materialelor folosite la realizarea jucariilor erotice, incercandu-se a reda in mod cat mai fidel textura pielii.

 

CYBERSKIN. Cunoscut si sub denumirea de plastic termic, acesta este un material elastomer moale care imita pielea umana. Calde, moi, elastice, cu o textura catifelata dar totusi cu o textura ferma, jucariile realizate din acest material sunt mai durabile decat cele din latex. Daca in timp isi pierd din proprietati si devin lipicioase, este suficient un praf de amidon de porumb pentru a restabili textura initiala. Pudra de talc nu este recomandata, cunoscandu-se asocierile cu cancerul de col uterin atunci cand sunt utilizate in zona genitala. Se recomanda folosirea lubrifiantilor si gelurilor doar pe baza de apa (cele care contin silicon sau ulei pot afecta calitatea materialului) si a prezervativului, iar pentru intretinere si curatare e suficienta apa calduta si un sapun antibacterian.

SILICON. Este moale si realist, hipoalergenic si se incalzeste mai usor la temperatura corpului. Jucariile din silicon pot fi folosite si fara prezervativ. Se recomanda folosirea lubrifiantilor pe baza de apa si nu de silicon, caci poate deteriora materialul. Intretinerea acestuia este foarte usoara, fiind necesara doar apa calda si sapun antibacterian. Fiind rezistent la temperaturi ridicate, permite inclusiv sterilizarea prin fierbere la temperaturi de pana la 300 ° C.

JELLY. Este un amestec de PVC si cauciuc, rezultatul fiind un material moale cu o textura gelatinoasa. Jucariile fabricate din jelly sunt translucide, elastice, deformabile dar care revin imediat la forma initiala, lucru care sporeste placerea in timpul actului sexual. Sunt recomandati lubrifiantii pe baza de apa, iar intretinerea se face cu apa calda si sapun antibacterian.

CAUCIUC. Material poros folosit cel mai des in realizarea dildo-urilor, este foarte rezistent la uzura si are o durata de viata foarte mare. Este recomandata folosirea prezervativului si a lubrifiantilor pe baza de apa sau silicon.

TPR. Abrevierea pentru cauciuc termoplastic, TPR este un amestec de polimer hipoalergenic si non-toxic. Este mai putin poros decat Cyberskin si mai poros decat siliconul, iar in utilizarea jucariilor din acest material se recomanda folosirea prezervativului si a lubrifiantilor pe baza de apa. Se curata cu apa calduta si un sapun delicat, antibacterian.

TPE. Abrevierea pentru elastomer termoplastic, TPE este un amestec sintetic usor poros, hipoalergenic, moale si durabil. Jucariile realizate din acest material se folosesc impreuna cu lubrifianti pe baza de apa, iar intretinerea si curatarea se face cu apa calduta si sapun antibacterian.

STICLA BOROSILICATA. Este o sticla conceputa special pentru a rezista la schimbarile de temperatura, precum si la socurile fizice considerabile, fara a compromite integritatea structurala. Fiind tratata termic, ea poate rezista pana la 3000 kg presiune. Deoarece nu transmite bine vibratiile, din sticla borosilicata se realizeaza cel mai des dildo-urile si plug-urile anale. Este non-toxica, poate fi sterilizata prin fierbere si poate fi folosit orice tip de lubrifiant, atat de baza de apa, silicon cat si ulei.

ABS. Este un material din termoplastic foarte rezistent la impact dar usor, non-poros, usor de intretinut si utilizat la o gama larga de jucarii sexuale rezistente la apa.

PVC. Este un polimer de vinil foarte versatil, flexibil si cu o durabilitate mare, compatibil cu majoritatea lubrifiantilor, usor de curatat si intretinut. Se pot realiza jucarii atat moi si flexibile, cat si mai ferme, intr-o gama variata de culori.

LATEX. Material obtinut pe cale naturala din arborele de cauciuc sau pe cale artificiala prin polimerizare, caracterizat prin elasticitate crescuta si rezistenta la intindere si uzura. Cel mai des, din latex sunt fabricate prezervative, inele pentru penis, mansoane si prelungitoare datorita proprietatilor sale de intindere. Nu este compatibil cu produsele pe baza de ulei si petrol.

OTEL. Jucariile sexuale realizate din otel inoxidabil sunt neporoase, se incalzesc usor la temperatura corpului si au o rezistenta pe viata daca sunt ingrijite corespunzator. Ele se pot steriliza prin fierbere sau chiar curata cu apa si clor si sunt compatibile cu orice tip de lubrifiant.