Pentru multi placerea sexuala este asociata cu orgasmul. Insa acest mod de a privi lucrurile ii priveaza de parti mult mai importante ale placerii sexuale.

Astfel ca, partenerul este "folosit" doar pentru obtinerea orgasmului.Acest tip de comportament aduce cu el si o serie de consecinte negative, apar sentimente de remuscare.

De obicei, experientele de o noapte se termina destul de urat daca nu exista preludiu. Acest lucru determina ca cele mai multe persoane sa puna totul pe seama unei greseli, fie au un sentiment de culpabilitate si remuscare ca s-au lasat folositi daca s-au lasat dusi de val si au acceptat invitatia.

Nu sariti peste preludiu!

Atunci cand vorbim de o relatie stabila, cunoasterea corpurilor, crearea unui sentiment de intimitate gresit inteles poate duce in timp la “sarirea” peste preludiu. Femeile sunt cele mai afectate de lipsa preludiului, intrucat ar fi mai greu pentru ele sa ajunga la orgasm in lipsa acestuia, iar in timp acest obicei creeaza goluri in comunicarea de cuplu. Partenerii devin mai predispusi la a avea aventuri atunci cand preludiul lipseste, devenind vulnerabili la bucuria de a se indragosti. Ceea ce cauta este exact lucrul la care au renuntat in relatie, adica obtinerea unei placeri care este mult mai intensa pentru ca are ca suport emotie si dorinta.

Ce este preludiul?

Preludiul nu inseamna clasicele minute dinaintea unui raport sexual. Preludiul poate incepe in orice moment al zilei, chiar si dimineata, cand inainte de a pleca la munca ii transmiti partenerului ca seara va fi doar pentru voi. Un mesaj, un telefon sau un email poate aprinde scantei mici dar care sunt menite sa tina aprins focul dintre voi. Orice gest de afectiune, oricat de mic ar parea, nu trebuie sa lipseasca din relatia de cuplu.

Preludiul inseamna saruturi, (re)descoperirea celuilalt, atingeri si impartasirea de fantezii sexuale. Nu lasa partenerul sa creada ca esti pregatita decat in momentul in care esti. Preludiul nu trebuie intotdeauna sa se finalizeze cu sex.

Sfaturi pentru preludiu:

  1. Unul dintre cele mai bune sfaturi pentru preludiu este sa-l incepi chiar in public. Asta nu inseamna ca trebuie sa recurgi la gesturi ofensatoare. Poti sa ii pui mana pe fund in treacat, poti sa ii faci din ochi, sa ii trimiti un mesaj obraznic, etc. Partenerul nu va refuza sa intre in jocul tau.

  2. Unii ar putea gasi vizionarea unui film porno inainte de sex un subiect tabu, insa aceasta este o modalitate foarte buna de a incalzi atmosfera. In timpul acesta, poti sa iti atingi partenerul si sa il saruti incercand sa pornesti lucrurile.

  3. Vorbeste in timpul actului sexual, atata timp cat o faci asa cum trebuie. Barbatilor le place sa fie complimentati sau sa-si auda partenerele vorbind murdar. Spune-i ce simti, ce gandesti sau ce ai de gand sa ii faci.

  4. Vrei sa-l exciti cu adevarat? Atunci fa-i sex oral. Poate tu nu esti incantata de asta, dar lui cu siguranta ii va place si va cere mai mult odata ce te-ai oprit.

  5. O alta modalitate excelenta ce da viata preludiului este sa faceti o baie impreuna. Baile calde sporesc starea de spirit necesara si romantismul. Folositi uleiuri parfumate si lumanari pentru a crea starea dorita.

sursa: eva.ro