"O jucarie erotica este precum gloss-ul de buze: nu ai nevoie de el, dar te face sa te simţi mai sexy, mai feminina..." Dana B Meyers

Neinitiatii in lumea jucariilor erotice pot resimti vizita intr-un magazin erotic sau pe un site de specialitate putin coplesitoare. Sunt atatea produse si tu nu stii pe care ar fi mai bine sa le alegi.

 

Cuvinte ca "vibrator", "dildo", "stimulare" sau "stimulator" ies in relief, atragand atentia cumparatorilor. Vibratorul si dildo-ul, cele mai comune jucarii erotice, sunt de multe ori confundate intre ele de catre clienti, ei considerand ca termenul de "vibrator" este sinonim cu cel de "dildo". De fapt, acestea sunt doua jucarii erotice distincte. In acest articol iti vom prezenta similaritatile si deosebirile dintre un dildo si un vibrator pentru ca tu sa faci alegerea corecta pentru tine.

 

Ce intelegem prin dildo?

 

In termeni generali "dildo" este un termen folosit pentru a denumi orice obiect folosit pentru penetrarea vaginala sau anala. Definit insa in termeni tehnici si specifici, un dildo este un dispozitiv in forma de penis  desemnat insertiei vaginale. Pasionatii de dildo-uri considera ca un adevarat dildo nu ar trebui sa aiba nici o componenta mecanica.

Potrivit izvoarelor istorice, dildo-urile sunt in fapt cele mai vechi jucarii erotice. Se spune ca cel mai vechi dildo este atestat in Era Paleolitica. De asemenea, existenta acestora poate fi atestata si prin analiza anumitor opere de arta ale Greciei Antice.

Dildo-urile din ziua de azi sunt confectionate dintr-o multitudine de materiale de la cauciuc, sticla si plastic, pana la materiale inovatoare cum ar fi "Cyberskin"un material care imita caracteristicile pielii umane si  silicon.

Poti folosi un dildo de unul singur sau impreuna cu un partener. Multe cupluri prefera sa foloseasca in timpul actului sexual un dildo confectionat special pentru simularea punctului G, pentru a face experienta sexuala mult mai placuta si mai intensa.

 

Ce intelegem prin vibratoare?

 

Vibratoarele sunt asemanatoare cu dildo-urile dar au incorporate o componenta care vibreaza sau pulseaza pentru o stimulare mai intensa. Vibratoarele vin intr-o gama variata de forme si marimi si  pot fi folosite pentru stimulare interna, pentru stimulare externa sau pentru ambele.

Vibratoarele au aparut initial pe piata ca instrumente medicale, folosite de medici pentru a trata isteria la femei. In 1902, Hamilton Beach a creat primul vibrator comercial. Odata cu aparitia popularului show televizat " Sex and the City" la inceputul anilor 1990, vibratoarele au intrat in atentia publicului larg.

In zilele noastre, se gasesc pe piata vibratoare de toate formele si marimile, cu o multitudine de functii. Unele sunt controlate prin telecomanda iar altele chiar  prin telefon sau aplicatii, si de la o distanta considerabila.

Tipuri de vibratoare:

1. Vibratoarele clasice

Fiecare persoana ar trebui sa incerce macar o data in viata un vibrator clasic. Ele sunt optiunea perfecta pentru cei care doresc un design clasic, confortabil, eficient si economic.

Cu forma lor clasica de cilindru, cu varful rotund si tare, aceste vibratoare sunt simple dar versatile in acelasi timp si pot fi folosite atat pentru penetrare cat si pentru stimulare externa.

 

2. Vibratoarele realistice

Vibratoarele realistice au in fond aceleasi functii ca si vibratoarele clasice, putand fi folosite atat pentru penetrare vaginala cat si anala, avand insa plusul de a avea un design realistic ce imita un penis real, cu testicule si vene iesite in relief.

Producatorii ofera o gama variata de vibratoare realistice, de diferite culori si marimi, confectionate din diferite materiale. Anumite vibratoare sunt confectionate din materiale inovatoare care imita la perfectie pielea umana pentru a oferi senzatii cat mai autentice.

3. Vibratoarele Anale

Vibratoarele anale sunt jucarii erotice create pentru stimularea anala si sunt folosite atat de barbati cat si de femei. Majoritatea vibratoarelor anale au un design slim pentru o insertie cat mai usoara si sunt prevazute cu diferite striatii pentru o stimulare intensa. Acest tip de vibratoare sunt folosite in general pentru masarea prostatei, aceasta fiind considerata punctul G la barbati.

 

4. Vibratoarele Clitoridiene

Acestea se axeaza pe stimularea clitorisului si vin intr-o mare varietate de forme, marimi si materiale:

Gloante si oua cu vibratii: sunt mici, au forma ergonomica si pot fi folosite pentru stimularea tuturor zonelor erogene. Au vibratii intense si garanteaza senzatii puternice. Pot fi folosite si impreuna cu partenerul in timpul preludiului.

Butterfly: acestea au forma de fluture cu doua “antene” pentru stimularea zonelor erogene. De obicei vin la pachet cu un ham, asa ca pot fi utilizate in orice situatie si oriunde.

Rabbits: vibratoarele rabbits au capatat o popularitate mare in ultimii ani, fiind renumite pentru puterea mare de stimulare, pentru vibratiile intense si pentru diferitele tipuri de rotatii.

Vibratoarele in forma de deget: sunt ideale pentru aceia care vor sa incorporeze stimularea clitoridiana in timpul actului sexual. Au vibratii intense, sunt mici, si nu iti deranjeaza partenerul in timpul actului sexual.


5. Vibratoare pentru punctul G

Daca vrei sa iti condimentezi viata sexuala, acestea sunt alegerea ideala pentru tine. Aceste vibratoare se remarca prin forma usor curbata la capat pentru a oferi o stimulare mai intensa a punctului G, vin in diferite marimi si cu multiple tipuri de vibratii si rotatii.

 

6. Vibratoarele duble

Sunt acele dispozitive care stimuleaza mai multe zone erogene in acelasi timp si sunt ideale pentru momentele in care esti indecisa. Majoritatea dintre ele sunt create pentru stimularea in acelasi timp atat a clitorisului cat si a punctului G ( de exemplu vibratorul tip Rabbit). Aceste tipuri de vibratoare sunt create cu o forma speciala pentru a atinge cele mai sensibile zone, au multiple tipuri de rotatii si mai multe trepte de vibratii. De asemenea, design-ul lor este prevazut cu anumite detalii pentru o stimulare mai intensa.

 

7. Vibratoarele Smart

Sunt acele vibratoare care sunt controlate prin intermediul telefonului sau a anumitor aplicatii si va ofera posibilitatea de a va crea propriul program in ceea ce priveste vibratiile si rotatiile. Aplicatiile de genul iti permit sa: ai control de la distanta; sa controlezi vibratiile prin touch screen si sa te bucuri de vibratii personalizate.

Datorita faptului ca vin in diferite forme si cu diferite functii, orice persoana poate gasi un vibrator care sa se conformeze nevoilor personale. Poti folosi un vibrator de unul/una singur/a, sau impreuna cu un partener. Aceste dispozitive sunt un mod accesibil si distractiv pentru a-ti condimenta viata sexuala.

Vibrator sau dildo - care este cea mai buna alegere?

La aceasta intrebare nu exista un raspuns concret. Atat vibratoarele cat si dildo-urile sunt dispozitive care iti condimenteaza viata sexuala si care te ajuta sa atingi un nivel de excitare ridicat, sa redescoperi actul sexual si sa experimentezi lucruri noi. Care este cel mai potrivit pentru tine depinde de nevoile corpului tau si ale partenerului. Pulsatiile si vibratiile unui vibrator ofera un nivel de stimulare mai ridicat dar, pe de alta parte, un dildo iti da senzatia de control absolut.

Noi consideram ca jucariile erotice iti pot face viata sexuala mai incitanta si mai distractiva. Incearca diferite dispozitive pentru a-l gasi pe cel mai potrivit pentru tine si pentru partenerul tau. Cu siguranta va fi o experienta placuta care va va uni ca si cuplu.