In acest articol iti vom prezenta 10 greseli comune pe care le fac femeile cand isi aleg lenjeria intima.

Ne folosim de haine pentru a ne exprima, dar, uneori, cea ce purtam pe sub haine ne face sa ne simtim mai puternice si mai increzatoare. Lenjeria reprezinta baza oricarei tinute impecabile. Poate pare exagerat dar, piesele de lenjerie pot influenta felul in care o femeie se simte. Alegerea marimii si a stilului potrivit iti poate influenta starea de spirit si iti poate imbunatati considerabil aspectul.

Te-ai gasit vreodata in situatia de a te uita la un articol de lenjerie intima intr-un magazin si sa te gandesti: "Este superba! O sa o cumpar chiar acum!" Daca da, atunci articolul acesta este pentru tine.

 

4love a selectat pentru tine 10 dintre greselile cele mai frecvente pe care femeile le fac atunci cand isi aleg lenjeria intima. Citeste in continuare pentru a vedea daca si tu ai facut vreuna dintre aceste greseli.

 

1) Lenjeria din dantela

 

 

Nu purta lenjerie din dantela pe sub o pereche de pantaloni stramti sau un sutien din dantela pe sub o maleta mulata pe corp. Persoanele din jur vor observa modelul floral al dantelei pe sub hainele tale. Acest aspect va ruina cu siguranta look-ul tau.

Alege in schimb un sutien din material fin si fara model.

2) Lenjerie modelatoare

 

Unele femei chiar isi doresc sa arate ca femeile de pe copertile revistelor de moda. In cautarea look-ului perfect isi cumpara lenjerie modelatoare cu o marime mai mica. Tine cont ca aceasta abordare nu este nici magulitoare pentru aspectul fizic al corpului tau si nici sanatoasa. Poti purta lenjeria modelatoare numai pentru mai putin de  6 ore. Altfel, circulatia ta sanguina va fi afectata, in special daca porti o marime prea mica pentru tine.

Este foarte important sa alegi lenjerie modelatoare din material moale si catifelat si in marimea corecta.

3) Marimea la sutien

 

Unele fete cred ca o marime mai mica la sutien va crea impresia unor sani mai mari. Cu toate astea, ar trebui sa stii ca un sutien prea mare nu iti va veni bine si poate cauza dureri de spate iar un sutien prea mic iti va afecta circulatia.

Bretelele unui sutien care iti vine bine nu ar trebui sa alunece si cupele nu ar trebui sa te stranga sau sa fie inconfortabile. Daca vrei sa obtii efectul unui bust mai mare foloseste sutiene cu  push-up.

4) Culoare lenjeriei intime

 

Sa porti un sutien negru pe sub un top alb poate ca a fost candva la moda dar azi este cu siguranta o greseala estetica.

Daca porti haine albe sau transparente alege lenjerie intima de culoare pielii.

5)Lenjeria de purtat in casa

 

Majoritatea femeilor cand ajung acasa isi dau jos sutienul pentru a se bucura de confort.Cu toate astea, aceasta este o optiune numai pentru femeile cu sanii mici. In alte cazuri, daca nu porti sutien, ligamentele sanilor tai s-ar putea intinde.

Cea mai buna optiune pentru acasa este bustiera sportiva. Iti lasa pielea sa respire, iti sustine sanii si nu cauzeaza nici un fel de disconfort.

6) Materialul

 

Hainele confectionate 100% din bumbac sunt sigure pentru piele si pentru sanatatea ta dar trebuie sa tii cont de faptul ca se largesc foarte repede si nu sunt deloc rezistente.

Pentru lenjeria intima ar trebui sa optezi pentru 80% bumbac si 20% elastan.

7) Design-ul favorit

 

Multe femei adora sa foloseasca tanga pentru ca arata bine si pentru ca nu se vad pe sub haine.

Slipii tanga sunt confectionati de obicei din materiale sintetice care pot irita pielea sensibila si favorizeaza inmultirea bacteriilor in anumite zone.

Evita sa porti tanga in fiecare zi si incearca sa ii porti in alternanta cu alte modele de slip.

 

8. Sutien si slip asortat

 

Seturile de lenjerie intima au o multitudine de  avantaje: in primul rand sutienul si slipul sunt fabricate din acelasi material si se potrivesc; in al doilea rand acelasi model si aceeasi culoare iti vor conferi un look elegant si armonios.

9) Slipul de ficare zi

 

O alta greseala comuna pe care o fac femeile este sa poarte in fiecare zi lenjerie din dantela sau lenjerie modelatoare, fapt ce iti poate afecta circulatia si iti poate aduce si alte probleme de sanatate. Incearca sa porti din cand in cand bikini clasici, confectionati din materiale de inalta calitate pentru ca acestia se potrivesc pentru orice forma a corpului si sunt si confortabili.

10) Lenjerie care se potriveste pentru forma corpului tau

Pentru femeile cu corpul in forma de para se recomanda boxerii clasici sau cei din dantela. Pentru femeile cu corpul in forma de mar sau de clepsidra se recomanda bikini cu talie inalta, acestia sunt confortabili si iti vor accentua talia subtire. Bikinii cu design brazilian sunt ideali daca doresti sa iti alungesti picioarele iar boxerii nu se recomanda femeilor cu picioarele scurte intrucat acestia iti vor taia vizual din lungimea piciorului.

In concluzie, alegerea lenjeriei trebuie facuta in functie de forma corpului tau si in functie de context. Cu putina atentie, poti obtine un look armonios si seducator.