Conform tantra, ne conectam cu partenerul la un nivel profund si personal. Totodata ne conectam cu energia sexuala universala, care circula in corpul partenerului, ca fiind energia vietii. O tehnica pentru a face asta este prin masajul lingamului.

Da, este un mod mai fancy pentru a denumi hand job-ul. Dar este realizat cu mai multa consideratie, respect, grija si dorinta de a aduce placere dezinteresata partenerului.

Arta masajului lingamului nu are ca scop a aduce partenerul la orgasm, dar a ii permite sa se relaxeze si sa primeasca placere, pentru a atinge o stare mai inalta de constienta.

Ce este masajul lingamului?

Este o tehnica din tantra, a carei practica si aplicare se focuseaza asupra penisului. Spre deosebire de un hand job obisnuit, masajul lingamului nu include doar masajul si miscarile du-te vino asupra penisului, ci pot include si alte tehnici centrate asupra testicolelor, perineului si prostatei (denumita Punctul Sacru). Masajul lingamului nu este despre a a obtine orgasmul si a finaliza. In schimb este despre a te concentra asupra valurilor multiorgasmice care apar prin intermediul masajului. Caci DA, orgasmele multiple NU sunt doar pentru posesorii de clitoris.

Lingam este denumirea in sanscrita pentru penis, si se traduce pe scurt ca bagheta de lumina. In filosofia tantrica, lingamul este abordat dintr-o perspectiva de iubire totala si respect, la fel cum este vazut si yoni-ul sau vaginul. Cand ii aduci partenerului placere prin bagheta sa de lumina, te umpli de aceiasi lumina, intr-un schimb constient de energie in a oferi si a primi placere.

O parte majora a sexualitatii sacre este sa inveti sa iubesti penisul si sa nu iti ai retineri in privinta lui. Multe femei nu se simt total confortabil in a manevra penisul barbatului. Daca esti intr-o situatie similara, acorda-ti timp pentru a reflecta asupra impresiei negative pe care poate o ai imprimata de la societate, cultura sau familie.

Gandeste-te cata incredere este necesara din partea unui barbat pentru a ceda complet controlul, nu doar asupra penisului dar a intregului corp altei persoane. Respecta aceasta daruire si onoreaza-i corpul si penisului cu grija si consideratia pe care le merita. Intentia este totul in acest punct.

Masajul lingamului este o practica ce onoreaza cu adevarat penisul si pe cei care il detin. Il facem pentru a oferi placere. Se afla o resursa incredibila de energie in aceasta zona, si a invata cum sa o stimulam si sa o circulam este o tehnica foarte puternica. In India multe statui ale zeului Shiva sunt reprezentate sub forma unui lingam. Cu alte cuvinte lingamul este reprezentarea de fapt a zeului hindus Shiva, sub forma falica. Pentru practicantii tantrei antice, aceste statui inglobeaza o semnificatie secreta: ca puterea acestui zeu se afla in penis, despre care se credea ca inglobeaza esenta masculinitatii concentrata intr-un singur loc. Gandeste-te in asa fel: sexul sacru este despre a aborda corpul partenerului ca pe un templu si penisul acestuia ca pe cel mai sfant loc dintre toate.

 

 

Cum sa executi masajul lingamului pe partenerul tau

Masajul lingamului poate fi realizat in doua moduri: de catre posesorul penisului sau de catre un partener. Poate fi realizat ca act independent sau ca preludiu inainte de a face dragoste. Pentru cei care doresc sa foloseasca aceasta practica sacra in scopul masturbarii sau pentru a cultiva energia, urmeaza aceleasi instructiuni de mai jos:

1. Relaxeaza posesorul penisului.

Permite partenerului sa se aseze pe spate, intr-o pozitie cat mai comoda si confortabila. Poate fi de ajutor o perna sub cap sau solduri. Picioarele ar trebui sa fie indepartate, cu genunchii indoiti, pentru a avea acces usor in zona genitala. Aminteste-i sa inspire profund; ii va ajuta in a accesa starea de relaxare.

2. Aminteste-ti sa respiri

Respiratia este unul din aspectele ce separa sexul tantric de sexul obisnuit. In timp ce oferi partenerului tau masajul lingamului nu uita sa practici respiratia tantrica (Bliss Breath): primeste energia placerii si incitarii in timp ce inspiri, si trimite energia iubirii in timp ce expiri.

Aceasta respiratie speciala iti va aduce trei beneficii:

- Vei simti starea de prezenta sau mindfulness mai profund.

- Te va face mai empatic catre gandurile si emotiile partenerului.

- Iti va imbunatati intuitia sexuala

3. Incurajeaza si posesorului penisului sa respire adanc

Inainte de a incepe masajul lingamului, conecteaza-te cu partenerul practicand respiratia tantrica explicata mai sus. Doar inspirand de cateva ori impreuna, in acelasi timp, va va echilibra pe amandoi si va echilibra bioritmurile. In timp ce le oferi masajul aminteste-le sa inspire adanc, relaxant, si sa primeasca toate emotiile benefice.

4. Lubrifiaza si maseaza zonele din jurul penisului.

Foloseste uleiul tau de masaj preferat pentru a unge baza penisului si testicolele. Incepe prin a aluneca cu mainile inainte si inapoi inainte de a te concentra pe esential. Asta il va face si pe partenerul tau sa se simta mai relaxat.

Complimenteaza-l referitor la ceva ce iti place, legat de ceea ce vezi si atingi.

Mergi catre testicole. Cu grija, incet maseaza-le. Iti poti folosi degetele cu mare gentilete, si le poti trage usor. Sau poti sa le aduni usor ca o cupa in podul palmelor.

Maseaza zona testicolelor si a penisului (osul pubisului din fata, partea interioara a coapselor, zona perineului, la mijlocul distantei dintre testicole si anus).

Ai grija la testicole. Oamenii sunt foarte diferiti in privinta genului de atingere pe care il prefera in aceasta zona. Unii sunt mai senzitivi sau se gadila mai mult decat altii. Este in regula sa intrebi partenerul cum ai vrea sa le fie atinse testicolele inainte de a incepe sa ii atingi.

 

5. Maseaza corpul penisului.

Odata ce ai dezmierdat si alintat zonele din jurul penisului si partenerul tau vrea in mod clar mai mult, muta-ti atentia spre corpul penisului.

Varietatea este cheia aici:

-Variaza modul in care prinzi cu mainile, de la gentil la intens si apoi iarasi usor.

- Variaza miscarile de du-te vino de la sus in jos, invers si apoi miscari circulare.

- Variaza actiunea de la o mana, la doua maini. Cand folosesti doar o mana, alterneaza intre a folosi mana dreapta sau mana stanga, si cu mana libera devino creativa.

- Variaza viteza de la incet la repede. Incepe incet si lent si treptat mareste viteza si ritmul, si apoi revino la viteza mica iarasi. Alterneaza presiunea, viteza, ritmul si metodele.

- De asemenea alterneaza masarea corpului penisului de la baza pana la cap. Odata ajunsa la cap, poti continua miscarea in jos, sau poti rasuci- pornind de la radacina penisului si pana la varf.

Cand folosesti doua maini, o poti face in doua feluri:

- Amandoua mainile tin penisul in aceiasi directie, cu degetele indreptate in aceiasi directie.

- O mana tine penisul in oglinda cu cealalta, fie intr-un sens fie in celalalt

- Amandoua mainile se misca in sus si in jos in acelasi timp. Ulei suficient este necesar pentru aceasta miscare. Ajuta in a crea o miscare usoara, alunecoasa.

- Mana de la baza se misca in sus si in jos in timp ce partea de sus executa o miscare de rotatie circulara pe capul penisului.

 

6. Nu il lasa sa finalizeze. Tine-l in apropierea orgasmului.

Pana in acest punct, partenerul tau poate fi foarte stimulat si incitat si poate isi va dori sa finalizeze. Dar daca acorzi suficienta atentie respiratiei, si modului in care corpul reactioneaza si se misca, si eventualele gemete, ar trebui sa poti prezice daca se afla in apropierea orgasmului. Cand vezi ca se afla foarte aproape, retrage-te usor din ceea ce faci, sau micsoreaza ritmul si aminteste-i sa respire si sa mentina atentia pe valurile orgasmice pe care le experimenteaza. Penisul poate trece de la a fi tare ca piatra la semi erectie. Nu te ingrijora. Este exact ceea ce ar trebui sa se intample in acest punct.

7. Stimuleaza Punctul Sacru in exterior.

Punctul Sacru este prostata, care este o glanda de dimensiunea unei alune, localizata intre vezica urinara si penis. Cand este stimulata corespunzator, este foarte placut. Poti avea acces atat intern (prin a insera degetele, sau cu ajutorul unei jucarii pentru masajul prostatei in anus) sau extern (prin masajul exterior fara penetrare).

Daca partenerul tau nu are experienta in masajul prostatei, incepe extern. Pentru a localiza punctul, cauta o proeminenta de dimensiunea unei alune, situata undeva la mijloc intre testicole si anus. Apasa usor acea zona. Fii atenta sa mergi usor si sa permiti partenerului sa te ghideze pentru a obtine maximum de placere.

Cand atingi punctul corect, maseaza usor prin a apasa usor in interior cu buricele degetelor, apoi retrage-te si si apasa din nou in interior. Poti opta pentru o miscare circulara de asemenea. Daca partenerul tau nu este epilat, foloseste ceva mai mult ulei in aceasta zona. Sau mai simplu, intreaba daca iti permite sa epilezi parul din zona pentru acces mai usor.

8. Stimuleaza Punctul Sacru intern

Intreaba partenerul posesor de penis daca este interesat in a duce masajul prostatei la nivelul urmator printr-un masaj intern. Daca este de acord, vei dori sa relaxezi anusul cu ulei de masaj din abundenta. Maseaza bine in exterior, printr-o miscare circulara, gentila. Nu introduce vreun deget fara a primi permisiunea. Intreaba daca este pregatit pentru mai mult.

Daca partenerul tau este pregatit pentru insertie, asigura-te ca atat anusul cat si degetele sunt bine unse cu ulei. Si ca unghiile tale nu au colturile ascutite. Incepe prin a insera doar varful degetului la inceput. Mergi inainte si inapoi pentru a relaxa zona. Odata ce se simte confortabil, poti insera degetele mai adanc, tinand cont ca prostata este la 2-3 cm in interiorul anusului, anterior peretelui rectului.

Odata atins locul potrivit, maseaza usor zona, miscand degetele de la o parte la cealalta, in sus si in jos, in sus si in jos, sau preseaza usor ca si cum ai stoarce. Cere mereu feedback partenerului, referitor la cum se simte. Permite-i sa conduca experienta.

 

9. Finalizeaza masajul

Unii barbati au marturisit ca au simtit orgasmul in tot corpul. Este vorba de un orgasm puternic unde se poate simti o senzatie de pulsatie in alte parti ale corpului, cum ar fi piept, solduri, si chiar picioare. Altii au marturisit ca au simtit din cap pana in picioare pulsatii, mult mai profunde decat au experimentat in orgasmele trecute.

Pentru a finaliza masajul, poti permite partenerului sa finalizeze cu sau fara ejaculare, sau poti continua cu a face dragoste. Daca partenerul tau practica retentia spermei, le poti permite sa isi transmuteze orgasmul din zona genitala in tot corpul circuland energia.

Bonus: Orgasm fara ejaculare

Pe langa focusul asupra respiratiei, amintit mai sus, alt aspect este a permite partenerului sa aiba orgasm fara ejaculare. Este o abilitate pe care multi barbati nu realizeaza ca o au, dar este perfecta in cazul masajului lingamului. In plus, ii poate permite experimetarea orgasmelor multiple in timpul actului sexual.

Exista doua modalitati prin care se poate obtine:

1. Apasa Punctul Sacru cu fermitate in timpul orgasmului.

2. Inconjoara cu degetele baza scrotului si trage in jos usor dar cu fermitate in timpul orgasmului. Doar asigura-te ca nu il ranesti.

Ambele metode necesita practica. Un lucru cu care te poti confrunta este sa nu fii suficient de ferma. Asigura-te ca nu ranesti cu unghiile cand apesi in zona perineului. Cere feedback in cazul ambelor tehnici pentru a te asigura ca partenerul este confortabil.

Asigura-te ca ai suficient timp sa ii acorzi pentru a se putea reintoarce la lumea inconjuratoare. Poate iti vei dori sa il acoperi si sa ii oferi cateva minute sa respire si sa se relaxeze in liniste ca atunci cand ar fi fost la un salon de masaj profesionist.

In cuplu, poate fi usor sa cazi in rutina. Masajul lingamului este o metoda de a incerca ceva nou care sa iti permita sa acorzi atentie barbatului tau fara sa astepti un orgasm. Il poate face pe el sa se simta apreciat si adorat intr-un mod care poate ii lipsea.

 

(adaptat dupa mindbodygreen)