Accesorii diverse, tocuri inalte, lenjerie din latex, reprezinta doar o mica parte din categoria lucrurilor ce pot fi transformate in fetisuri.

Unii nu cred ca le au, in timp ce altii cred ca e anormal sa le ai. Fetisurile reprezinta inca un subiect tabu in societatea in care traim si totusi, e bine sa stim ca a avea fetisuri este un proces absolut normal ce duce la implinirea si satisfacerea sexuala. 

Fetisurile reprezinta acel ceva de care avem nevoie pentru ca viata sexuala sa insemne placere, extaz si pentru ca intensitatea momentului sa nu se piarda cu timpul.

Cuvantul “fetis” isi are originea in Portugalia, in secolul 15 si vine de la cuvantul “feitico” care inseamna “falsa putere, obiect, talisman”.

Notiunea de fetis este considerata de catre triburile primitive ca fiind un obiect cu puteri supranaturale ce trebuie venerat asemenea unui zeu, pe cand in societatea moderna, fetisul e acel obiect care provoaca dorinta sexuala.

Oamenii pot dezvolta un fetis pentru aproape orice lucru, variind de la “usor” la “extrem”. In cazul in care fetisul tau iti afecteaza relatia cu paretenerul(a) inseamna ca ai o problema si se recomanda sa apelezi la un ajutor specializat. 

Tocurile inalte

Unul dintre cele mai comune fetisuri este cel legat de tocurile inalte. Exista barbati care isi doresc ca in timpul actului sexual, partenera sa poarte tocuri foarte inalte. Acest fetis este activat si de efectul vizual pe care il au acestea asupra corpului femeii: picioarele par mai lungi, sanii si fesele sunt mult mai subliniate, corpul femeii pare mai sexy.

Acest fetis exista inca din antichitate in cultura din Japonia. Femeile lor treceau prin momente cumplite pentru ca picioarele lor sa ia forma celebrilor papuci purtati de geishe (“okobo”).

Latex si piele

Barbatii sunt cei care adora imaginea femeii imbracate in latex sau piele, le ofera o imagine de “fata rea”. Desi multi dintre ei vor relatii de durata cu “fete cuminti”, nu i-ar deranja ca din cand in cand partenera lor sa joace rolul unei femei care domina in pat.

Accesoriile

In general, tinerii cu varste cuprinse intre 18 si 35 de ani au fetisuri dezvoltate in ceea ce priveste piercingurile in diverse parti ale corpului, in limba, pe sfarcuri. Tot din categoria fetish fac parte si biciul din piele, catusele sau mastile ce acopera ochii, sau diferite parti ale corpului

Abdomenul

In urma unui studiu s-a stabilit ca atat barbatii, cat si femeile, sunt innebuniti dupa abdomenele plate. Unii barbati, au declarat totusi ca le plac femeile cu putina burtica si o usoara adancitura. in timp ce unii declara ca pana nu ejaculeaza pe burta femeii, experienta nu ii satisface.

Piercingurile

Acest fetish este popular printre tinerii cu varste cuprinse intre 18-35 ani. Orice pierce este acceptabil, de la cercei in buric, in limba si sfarcuri, pana la sprancene.

Unghii si rujuri

Desi este un cliseu al anilor '80, unii barbati sunt inca obsedati de acel ruj rosu si lung si unghii rosii lacuite. Le place sa simta unghiile femeilor pe spate si sa sarute o femeie cu ruj rosu, intinzandu-i rujul pe fata. Toate aceste lucruri le dau senzatia ca au parte de sex adulterin.

Tu... ce fetish-uri sexuale ai?