Cel mai nou studiu asupra dimensiunii penisului ofera un raspuns diferit.

Eterna intrebare - "este importanta marimea penisului pentru femei" - a fost analizata de o echipa internationala de cercetatori in cadrul unui nou studiu. Raspunsul acestora este ferm:da, marimea conteaza.

In urma cercetarilor efectuate, s-a concluzionat ca femeile considera barbatii cu penis mai mare fiind mai atragatori. In preistorie, femeile puteau observa cu usurinta dimensiunea penisului la barbati, acestia din urma fiind imbracati sumar. Astfel, femeile isi alegeau partenerii atunci cand venea vorba de imperechere in functie de dimensiunea organului sexual.

Cercetatorii sunt de parere ca cercetarile precedente ofera raspunsuri neclare si ca femeile nu trebuie intrebate direct cu privire la acest subiect. "Tinand cont ca dimensiunea penisului reprezinta un subiect sensibil, este dificil de stabilit daca femeile care au participat la cercetarile precedente au mintit sau pur si simplu s-au pacalit singure atunci cand au oferit acele raspunsuri”, a comentat principalul autor al noului studiu, Brian Mautz, cercetator postdoctoral in evolutie si selectie sexuala in cadrul Universitatii Ottawa.

Din acest motiv, cercetatorii au ales sa realizeze un nou studiu, folosindu-se de computer unde erau afisate imagini cu barbati de inaltimi diferite, dimensiuni ale organului sexual diferite, imagini ce trebuiau notate de catre femei in functie de nivelul de atractie sexuala.

La studiu au participat 105 femei australiene care au vazut 53 de imagini generate pe computer pe care le puteau roti pentru a le studia din diferite unghiuri.

In urma studiului, cercetatorii au concluzionat ca femeile prefera barbatii cu penisuri lungi, barbatii care par mai bine dotati.

Care este dimensiunea ideala a penisului? La aceasta intrebare cercetatorii nu pot oferi un raspuns concret. "Nu am identificat o dimensiune ideala a penisului sau o inaltime perfecta. Ce am observat este ca «notele de atractie» continuau sa creasca in cazul celor mai mari valori ale acestor doua trasaturi." explica Mautz.

Modelul folosit de cercetari arata ca penisul cel mai atragator masoara 12-14 cm in stare flasca. Mautz noteaza ca aceasta dimensiune ideala este mai apropiata de media inregistrata in randul populatiei (de 9 centimetri) decat dimensiunile ideale prezise de acest model pentru alte trasaturi ale corpului.

Rezultatele studiului au fost publicate in jurnalul stiintific Proceedings of the National Academy of Sciences (PNAS).

Astfel, rezultatele cercetarii "contrazic in mod direct afirmatiile conforma carora dimensiunea penisului nu este relevanta pentru femei. Rezultatele noastre arata ca selectia partenerilor de catre femei ar fi putut juca un rol in evolutia penisului uman relativ mare".

Sursa: descopera.ro