Punctul A sau altfel spus, noul generator de orgasme intense si instante.

Corpul femeii a fost si va fi intotdeauna o enigma, mai ales atunci cand vine vorba despre zonele erogene ce trebuie stimulate pentru a avea cel putin un orgasm garantat.

Exista nenumarate feluri prin care iti poti ajuta partenera sa aiba orgasm, si aici vorbim despre cele mai cunoscute tehnici: fie stimularea clitorisului, fie stimularea punctului G.

Dar cati dintre voi stiu ca femeile mai au o zona erogena pe care probabil nu ai descoperit-o inca? 

Ei bine, in afara de cunoscutul punct G (pe care il poti stimula si cu jucariile speciale), se pare ca mai exista si un punct A, care ar fi generator de orgasme intense si instante. Acesta este situat pe peretele frontal al vaginului, intre cervix si vezica urinara.

Despre punctul A, cunoscatorii spun ca, stimulat, acesta ar oferi orgasme de lunga durata, in timp ce, o alta teorie sustine ca stimularea pe care femeia o simte in acele momente provine de la cervix, localizat intre 3-6 cm inauntrul tunelului vaginal, si nu de la fornix.

Noi insa, mizam pe punctul A. Se pare ca punctul A a fost descoperit de niste cercetatori in timpul unui studiu de vindecare a femeilor care sufereau de uscaciuni vaginale. In timpul studiului realizat, femeile care erau monitorizate, au devenit foarte excitate in momentul in care le era stimulata zona in care se afla punctul A.

Potrivit cercetatorilor, stimularea punctului A ar fi calea ideala pentru orgasme multiple, deoarece vaginul devine lubrifiat in cateva secunde, femeile simtindu-se astfel excitate atat la nivel fizic, cat si la nivel mental. Explicatia ar fi ca in cazul unui orgasm al punctului G, sau al clitorisului, lubrifierea inceteaza imediat dupa orgasm, ceea ce nu se aplica si pentru un orgasm al punctului A. In acest caz, lubrifierea continua si astfel prelungeste orgasmul.

Numit si AFE (Anterior Fornix Erogenous) sau punctul A(aahhh), cum ne place noua, acesta este putin mai dificil de gasit de una singura, astfel ca vei avea nevoie de ajutorul partenerului.


Cum gasim punctul A?

Ei bine, este cazul sa te inarmezi cu putina rabdare, si sa tii minte ca fiecare femeie are un corp diferit. Este posibil ca un orgasm al punctului A sa nu vina asa usor, dar asta nu inseamna ca nu trebuie sa incerci. Deoarece zona in care se afla localizat punctul A nu este chiar usor de gasit, vei avea nevoie de cateva tehnici de stimulare, aproximativ cate 5-10 minute zilnic, pentru a sensibiliza zona.

Trebuie sa mai stii si ca punctul A poate fi atins mai usor daca stai intinsa pe spate, cu picioarele departate si ridicate spre corp.

Iata aici un sfat despre cum poate fi localizata zona cu pricina: partenerul trebuie sa introduca degetul aratator in vagin, cu palma indreptata spre tavan; dupa ce a gasit punctul G, cu ajutorul degetului, trebuie sa mearga cu cativa centimetri mai adanc, pana ajunge la umflatura respectiva si, cu miscari de inainte-inapoi poate sa palpeze peretii pana cand zona devine lubrifiata. Poate apoi continua jocul cu miscari mai repezi, sau mai apasate, in functie de preferinte.

Nu este obligatoriu sa stai pe spate daca te simti inconfortabil, poti sa stai si pe burta. Miscarile partenerului vor fi aceleasi, dar cu palma indreptata in jos. Sunteti liberi sa alegeti ce va place, si sa faceti cum va place.

Alte pozitii indicate, daca vrei ca acest punct sa fie atins in timpul actului sexual propriu-zis, ar fi pozitia doggy style si pozitia misionarului. Pentru cea din urma este recomandat ca partenera sa aiba o perna sub spate pentru ca astfel penisul sa poata crea un unghi ascutit cu colul uterin si astfel sa stimuleze zona punctului A.

Daca insa vrei sa-ti explorezi singura punctul A, tot ce trebuie sa faci este sa te relaxezi, si sa pornesti in cautarea lui urmand indicatiile de mai jos: dupa ce ti-ai lubrifiat doua degete, introdu-le in vagin pana gasesti punctul G. Urca apoi putin mai sus, spre cervix, da, varful acela rotunjit, si coboara la jumatatea distantei dintre punctul G si cervix. Acolo se afla situat punctul A. Misca-ti degetul in sus si in jos, sau incearca niste miscari circulare ca acele de ceasornic, si apoi invers.

Nu te descuraja daca nu reusesti din prima. Acorda-ti cat timp ai nevoie, relaxeaza-te si incearca din nou!