Cand vine vorba de sex, indiferent de ceea ce iti face placere, poti merge pe regula- cu cat mai umed cu atat mai bine. Logica este....fluida, pentru ca asta este important cand vorbim de lubrifiant.

Si daca asociezi lubrifiantul cu uscaciunea vaginala, este timpul sa faci ceva in acest sens. Gandeste-te ca va fi mai putina frictiune, piele mai moale si sex mai bun- indiferent de gen, varsta sau stadiu in viata.

De fapt, potrivit studiilor, 70% din femei au recunoscut ca sexul este mai placut si satisfacator folosind lubrifiant. Si contrar parerilor, a avea nevoie de lubrifiant nu inseamna ca nu esti interesata de partener.

Deci daca esti barbat, renunta la ideea ca lubrifierea este singurul indicator al excitarii si ai incredere in ce spune partenera ta.

Priveste lubrifiantul ca pe o incurajare si un mod de a economisi timpul cand esti pe fuga, pentru ca uneori trebuia sa iesi pe usa cu 5 minute in urma. Deci iata cateva ponturi.

Ce tip de lubrifiant ar trebui sa aleg?

Cand esti la cumparaturi, vei vrea sa te gandesti la diversele tipuri de lubrifianti disponibili, cand il alegi pe cel mai bun pentru tine. Acestia vin intr-o varietate de tipuri: 

- Pe baza de apa 

- Pe baza de silicon

- Pe baza de ulei

- Hybrid- combinand cele de mai sus (de exemplu apa si silicon)   

Pe baza de apa

Cunoscut ca fiind versatil, poate fi folosit practic in orice activitate la care te gandesti, chiar si cele care implica jucarii din silicon. De asemenea este compatibil si cu prezervativele- din latex si non latex. Si scad riscul de a se rupe prezervativele.

Pentru sex vaginal dar nu numai Pjur Aqua sau Pjur Basic este o alegere ideala, care echilibreaza pH-ul vaginal, reducand frictiunea. Acest tip de lubrifiant este cel mai popular pentru trei motive: nu lasa pete pe lenjerie, se simte placut pe piele, si se spala foarte usor cu apa.

Dar daca ai pielea foarte sensibila...

Pe baza de silicon

Iti vei dori sa incerci un lubrifiant pe baza de silicon, care se simte delicat ca matasea pe zonele tale sensibile. Siliconul este hipoalergenic, deci majoritatea persoanelor nu vor intampina vreo reactie. De asemenea acest tip de lubrifiant are o durata mai mare de actiune.

Asa ca daca iti doresti ceva care tine mai mult, pentru a nu aplica foarte frecvent, ai gasit produsul potrivit.

Utilizatorii experimentati, care au testat sexul la dus, au afirmat ca lubrifiantii pe baza de silicon fac experienta mai placuta, tinand cont ca cei pe baza de apa se indeparteaza usor prin contactul cu apa.

Cateva idei de lubrifianti pe baza de silicon grozavi sunt Pjur Original, iar pentru incepatori Pjur Light si Pjur Basic Silicon

Pe baza de ulei

Daca esti genul care nu vrea sa se deranjeze absolut deloc in momentul in care incepe actiunea- intelegem asta, si iata lubrifiantul care te ajuta sa te bucuri de placere nesfarsita. Orgie Divine este realizat din ingrediente 100% naturale, cu proprietati de lubrifiere indelungata.

Ponturi? Lubrifiantii pe baza de ulei pot dubla placerea, insa partea nu prea buna este daca folositi prezervative pe baza de latex. Acest tip de lubrifiant creste sansa de a deteriora prezervativele, stricandu-ti buna dispozitiie din timpul activitatii.

Totodata lubrifiantii pe baza de ulei sunt asociati cu sanse mai mari de infectii, cum ar fi bacteriile vaginale. Si cearceafurile scumpe ar putea fi alt motiv sa stai deoparte de acest tip delubrifiant. Uleiul are tendinta de a persista in haine si cearceafuri si a fi dificil de curatat. 

Lubrifiant natural 

Poate esti ingrijorat referitor la ingredientele pe care le pui acolo? Lubrifiantii naturali au aparut mai recent, desi sunt diferite dezbateri referitoare la ce inseamna natural.

In sens general cauta produse care au ingrediente naturale si preferabil o lista cat mai mica de ingrediente in general. Pjur Med este o alegere grozava si contine glicerina naturala, cu rol de hidratare intensa.

Lubrifiant cu alte proprietati  

Cum sunt cei speciali pentru femei sau pentru barbati. Cei pentru femei au formule mai delicate cu pielea si flora naturala (Pjur Woman Aqua) din zona intima (Pjur Woman Vegan), lasand pielea moale si catifelata (Pjur Woman Aloe), si prevenind iritatiile (Pjur Woman Nude)

Lubrifiantii pentru barbati au proprietati de energizare (Pjur Superhero) cu extract de Ginko, sau de intarziere a ejacularii (Pjur Superhero Serum) reducand sensibilitatea in zona intima.

O alta gama este este cea speciala pentru sex anal, cu formula mai concentrata (Pjur Back door Silicone) care are proprietati de relaxare (Pjur Analyse Me) si desensibilizare pentru aventurosi, pentru a maximiza placerea si a ingriji pielea delicata din zona (Pjur Back Door Regenerating). 

Cum sa folosesti lubrifiantul in mod corect?

Nu exista o regula de utilizare generala. Ai nevoie pentru masturbare? Ai chef dar corpul tau nu intelege mesajul pentru a da startul la lubrifiere? Da-i drumul si unge bine peste tot.

Majoritatea femeilor de varste diferite afirma ca folosesc lubrifiant chiar daca raspunde si corpul natural. Pur si simplu aplica unde ai nevoie- vagin, penis sau anus.

Dupa ce ai descoperit lubrifiantul ideal pentru tine, poate vrei sa iti incalzesti putin mainile. Nu ar fi necesar insa lubrifiantul poate se simte usor rece in zonele intime daca sari peste acest pas. Daca folosesti un prezervativ nu uita sa aplici un lubrifiant fara ulei.

Indiferent ca folosesti prezervative, diafragma sau baraje dentare, lubrifiantul poate reduce frictiunea si a face sexul mult mai placut pentru tine si partener.

Evita cu orice pret

Cand incepi cautarea, vei afla ca sunt tot felul de optiuni- cu arome, natural, cu efect de incalzire, cu efect efervescent. Acestea pot fi optiuni foarte interesante, insa nu uita sa consulti lista de ingrediente, si sa verifici pH-ul acestora cu benzi speciale.

Un vagin sanatos are un pH intre 3.5 si 4.5 deci lubrifiantul ar trebui sa aiba un pH similar. Intotdeauna acorda atentie listei de ingrediente. Sunt cateva ingrediente pe care ar trebui sa le eviti, caci pot cauza iritatii sa inflamatii: glycerina, nonoxynol-9, petroleum, propylene glycol, chlorhexidine gluconate. Dar totodata este preferabil sa nu contina parabeni, pentru a minimiza riscul infectiilor.

Daca folosesti prezervative si jucarii erotice, alege unul care este prietenos cu latexul, cauciucul si plasticul. Si indiferent de motivul pentru care folosesti, nu uita- este simplu si distractiv sa iti duci viata sexuala la urmatorul nivel.