Esti pe cale sa inveti cum sa ai parte de sex tantric, pentru a experimenta cele mai intense, conectate si intime orgasme ale vietii tale.

Acest ghid complet te va invata exact ce este sexul tantric, ce pozitii functioneaza cel mai bine, si cum sa te conectezi mai profund cu partenerul tau.

Ce este sexul tantric?

Sexul tantric sau sexualitatea tantrica este o filosofie ce isi are radacinile in India Antica. Sexul tantric se focuseaza pe constientizarea propriei energii care interactioneaza cu lumea inconjuratoare prin intermediul sexualitatii.

Cand practici tantra, poti vizualiza energia sexuala cum circula in intregul corp, pentru a expanda intreaga ta fiinta, si pentru a face schimbul de energie cu partenerul. Unii descriu sexul tantric ca pe o fuzionare cu partenerul. Ideea principala din spate este ca prin controlul enrgiei sexuale, un cuplu poate atinge planuri mai inalte alte constientizarii si spiritualitatii.

In tantra sexul este considerat sacru, si nu ceva gresit, rusinos, sau de care sa te simti vinovat. Practicantii se predau acestei energii si puteri pe care o constituie sexul.

Scopul sexului tantric

Controlul si circularea energiei sexuale- ideea originala referitoare la tantra si focusul asupra sexului se refera la a aduce impreuna cele doua polaritati- masculin si feminin- pentru a circula energia sexuala. Tantra te invata sa iti combini propria energie cu cea a lumii inconjuratoare prin sex. Este important sa incorporezi inima si corpul nu doar mintea, pentru a amplifica experienta sexuala.

A aplica principiile tantrice in sex ajuta in prevenirea pierderii enorme de energie din corp dupa un orgasm, sau de a minimiza efectele pe care le pot avea pierderea brusca de energie.

Starea de prezenta- sexul tantric nu implica a intra intr-o stare de meditatie, insa a fi intr-o stare inalta de constientizare, uneori numita mindfulness, poate imbunatati per total satisfactia sexuala. Sexul tantric poate aduce beneficii daca ai probleme cu a ramane prezent in aici si acum, chiar si in timpul sexului.

Tantra / Kama Sutra- multi din cultura vestica confunda tantra cu Kama Sutra, care este alt set de credinte antice care ne invata despre pozitiile sexuale. Kama Sutra si tantra au origini similare, totusi, Kama Sutra avand origini tot in hinduism. Dar puteti explora si experimenta impreuna o varietate de tehnici si poztii pentru a va imbunatati placerea sexuala. Sexul tantric poate ajuta de asemenea oamenii sa depaseasca limite si sentimente negative pe care le au asociate cu sexualitatea (asocieri gresite, preconceptii, educatie, moralitate).

De ce ar trebui sa incerci sexul tantric

Iata cateva motive pentru care ar trebui sa incerci sexul tantric: 

Prelungeste actul sexual- sexul tantric cere sa te opresti, sa incetinesti ritmul si sa fii prezent in moment. In timpu actului sexual vei construi astfel energia tantrica.

Este un aspect important deoarece multe femei necesita mult mai mult timp pentru a intra in conectare cu partenerul lor. Asta deoarece multe femei au tendinta mai degraba de a raspunde la stimuli sexuali, decat a avea dorinta sexuala spontan fara acesti stimuli. Daca in general simti dorinta abia dupa ce initiezi activitati sexuale, atunci te incadrezi in aceasta categorie, si te face un candidat ideal pentru sexul tantric indiferent ca ai nevoie de un stimul- fie ca este emotional sau sexual.

Dincolo de toate, a petrece mai mult timp angajandu-te in activitati sexuale ofera corpului timp suficient pentru a se pregati corespunzator. Sangele va circula in zona genitala, vaginul va expanda pentru a face loc penisului partenerului, clitorisul va deveni erect, labiile se vor mari, iar corpul tau va produce lubrefiere, ceea ce va face sexul mult mai placut si confortabil. Cand esti suficient de excitat, poti experimenta mai multa placere si a creste considerabil sansele sa atingi culmile orgasmului.

Aminteste-ti ca daca tipul tau de dorinta sexuala este de genul raspuns, este posibil sa iti doresti sex (si sa experimentezi dorinta) odata ce ai devenit excitat de anumiti triggeri. A lasa lucrurile sa curga usor, ca in sexul tantric, iti ofera sansa sa ai timp sa intri in joc.

Te tine ancorat in moment

Sexul tantric promoveaza trairea deplina a momentului. In psihologia moderna se numeste mindfulness, ceea ce inseamna a mentine o prezenta constienta in fiecare moment, a gandurilor tale, emotiilor, senzatiilor corpului si a mediului inconjurator, privind cu ochi blanzi si grijulii totul.

Aceasta practica are radacini budiste antice, ca si tantra. Si poate fi experimentata si prin yoga si meditatie. Dar te poti bucura de beneficii si in timpul sexului.

Ai putea avea diverse ganduri, pe care sa le remarci, dar e important sa le lasi sa treaca si sa nu te fixezi pe ele. Aceasta este diferenta dintre a avea ganduri versus a fi acele ganduri, si a le lasa sa te te controleze in asa fel incat sa devina dificil sa te bucuri de sex si sa devii excitat.

Alt aspect al mindfulness-ului este a oferi atentie catre ceea ce simti, ceea ce te va tine mai departe conectat in corpul tau si nu pierdut in mintea ta. Adesea oamenii sfarsesc prin a-si monitoriza performantele sexuale mai degraba decat a se bucura de activitate.

Baza stiintifica din spatele acestor lucruri

Studiile au descoperit ca mindfulness-ul te poate ajuta in excitarea mentala si fizica in concordanta, in a creste satisfactia sexuala si raspunsul la acesti stimuli sexuali adica a dorintei. Fie ca optezi pentru calea tantrica sau pur si simplu urmezi sfatul cercetarilor moderne, orice promoveaza mindfulness-ul este benefic pentru viata sexuala.

Mindfulness-ul necesita practica pentru a-l stapani. La inceput iti va lua un timp pentru a observa cand mintea ta zboara aiurea. Cand faci asta, poti inspira profund si sa gandesti sau sa iti spui o fraza care te ajuta sa te centrezi. Poate vrei sa iti atingi partenerul intr-un anumit fel pentru a te aduce inapoi. Atinge-i bratul sau inspira-i mirosul pentru a reveni in moment.

A te focusa pe respiratie este o metoda grozava de a te mentine in moment, de aceea sexul tantric si mindfulness-ul merg mana in mana. Pur si simplu revino la respiratie daca atentia ta a fost distrasa.

Poti de asemenea sa iti oferi o mana de ajutor cand e vorba de mindfulness inlaturand ce te-ar putea distrage. Asta nu inseamna doar sa inchizi soneria sau sa incui usa. Pune la indemana tot ce ai avea nevoie: prezervative, lubrifianti, jucarii si altele.

Cu cat mai putin trebuie sa te ingrijorezi in privinta momentului, cu atat mai mult il poti aprecia.

 

7 pasi practici pentru a practica sex tantric

Ai putea sa te muti in India si sa petreci acolo 6 luni invatand toate aspectele tantra, dar asta nu e practic.

Asa ca iata un ghid practic pentru a avea parte de sex tantric cat mai curand.

1. Creaza-ti spatiul potrivit

Sexul tantric incepe inainte de a incepe sexul propriu zis. Prin a crea atmosfera potrivita si a seta tonul, vei fi capabil sa ramai in moment si foarte prezent de energia ta. Incepe prin a face ordine in camera. Adauga flori, lumanari si chiar alte accesorii care te vor face sa intri in dispozitie pentru senzualitate si liniste.

Tantra te incurajeaza sa te centrezi pe senzatii, asa ca incorporeaza lumini, arome, sunete si chiar temperaturi diferite in spatiul sacru sexual pentru a te lansa pe calea tantrica.

2. Respirati impreuna

Respiratia este cheia in tantra, si tu si partenerul puteti folosi tehnica respiratiei pentru a va creste gradul de intimitate. Iata o tehnica denumita a respira prin respiratia celuilalt.

Este necesar sa stati fata in fata unul cu celalalt. Trebuie sa inspiri in timp ce partenerul expira. Fie puteti sta intinsi in pat unul in fata celuilalt, fie fata in fata cu picioarele incrucisate, intrepatrunse.

Poti practica aceasta respiratie mai intai de unul singur. Inspira cat numeri pana la 7 inainte de a expira. Practica expiratia pentru timp mai indelungat decat iti ia sa inspiri. Pe masura ce inspiri, poti vizualiza cum aerul devine energie pe care o poti trimite in diversele parti ale corpului sau chiar chakre. Daca reusesti sa faci asta corect, vei reusi sa folosesti aceasta energie pentru a atinge un orgasm complet al corpului.

Un pont pentru barbat- in timpul sexului ar trebui sa incerce sa expire in timp ce penetreaza si sa inhaleze in timp ce se retrage. Pe masura ce simte orgasmul ca se apropie ar trebui sa schimbe.

3. Mentine contactul vizual

Pozitiile sexului tantric te incurajeaza sa pastrezi contactul vizual cu partenerul. Prea des in cultura vestica inchidem ochii in timp ce facem dragoste. Chiar si cand iti place sa faci dragoste apropiat si intim s-ar putea sa te regasesti evitand contactul vizual, in special in timpul orgasmului.

Cu toate acestea a pastra ochii inchisi iti permite sa ramai constient si conectat dar in alte sensuri. Poate va fi putin ciudat sau inconfortabil la inceput, dar pe masura ce practici amandoi va veti relaxa din ce in ce mai mult. Multe din pozitiile care faciliteaza contactul vizual sunt grozave pentru sexul romantic.

4. Ramai prezent in moment- mindfulness Da, am vorbit deja foarte mult despre a ramane prezent in moment, dar este foarte important pentru sexul tantric.

Atingerea constienta- daca ai probleme cu a ramane conectat in moment, focuseaza-te pe intentie. Vrei sa il faci pe celalalt sa se simta bine? Te straduiesti sa ramai conectat? Sau atingerea ta exprima cat de mult te bucuri de atingeri si sarutari?

5. Pozitia potrivita

Putin mai jos puteti citi sugestii de pozitii pentru sexul tantric care faciliteaza respiratia, contactul vizual si sexul complet in tot corpul. Dar doua practici sunt comune si intalnite adesea in timpul sexului tantric.

Mana pe inima- o metoda pentru a te conecta cu partenerul tau si a schimba energie este prin a-ti plasa o mana pe inima partenerului, si a il lasa si pe el sa faca la fel. Mainile voastre libere ar putea sa se atinga de asemenea, si sa fie interconectate. Astfel veti putea simti inimile cum bat pe masura ce va angajati in actul sexual. Alternativ, lasa-l pe el sa iti atinga mai intai inima, si apoi tu pe a lui.

Cultivarea meditatiei- cand amandoi sunt in pozitia linguritei, cel care sta cu spatele in exterior(barbatul), isi va plasa mana de jos, care sta pe pat, si o va indoi din cot incat sa iti atinga al treilea ochi (fruntea). Apoi cu cealalta mana va inconjura corpul partenerei si isi va plasa mana pe chakra inimii. Iar partenera isi va aseaza mana deasupra mainii lui.

6. Ramai pe loc Poate ca te gandesti ca sexul tantric necesita multa miscare, dar nu e intotdeauna cazul. Pot fi momente cand nu te misti in mod activ, sau vorbesti. Desi poate te regasesti emitand sunete naturale care vin impreuna cu placerea sexuala.

De fapt, unii practicanti considera ca poti face dragoste si fara actul propriu zis cand incorporezi aspectele tantrice ale sexului.

Nu trece cu graba prin preludiu. Atat de multe persoane se gandesc la actul sexual ca la punctul central al evenimentului, dar orice implica activitatea sexuala poate fi intim si implinitor.

7. Sari peste orgasm

Unul din aspectele sexului tantric este sexul fara orgasm. Desi poate ca nu suna distractiv pentru tine, aminteste-ti ca orgasmul nu este unica sursa de placere in timpul sexului.

Sexul tantric pune accentul pe control, si asta include control si asupra momentului orgasmului. Pentru barbati in special tehnicile de respiratie si mindfulness pot prelungi sexul fara ejaculare, potentand in mod evident un orgasm mult mai puternic mai tarziu.

Barbatii ar trebui sa ia in considerare faptul ca propriul tau corp te poate ajuta sa ai orgasm fara ejaculare, ceea ce este cheia orgasmelor multiple masculine.

Chiar daca un orgasm nu poate fi oprit, a te focusa pe sex ca pe ceva ce creati impreuna si nu ca un scop in sine, sau un task de realizat, poate adauga nuante noi si mult mai satisfacatoare vietii voastre sexuale.

Un nou focus asupra preludiului- pentru ca focusul se muta de la orgasm prin tantra, si modifica preludiul de la ceva bonus, la ceva necesar.

Desigur, preludiul poate fi exact ce te incita mai mult daca esti ca multe din femei (pana la urma majoritatea femeilor reusesc mai usor sa ajunga la orgasm prin stimulare clitoridiana). Asa ca are sens sa iti iei timp si sa incluzi suficient timp pentru preludiu daca vrei sa fii excitata complet si satisfacuta sexual. Si este un mod perfect de a iesi din rutina in care poate ai intrat in dormitor.

Asa ca schimba acele partide rapide cu o experienta indelunga si senzuala care nu este centrata pe scopul final, si ai putea descoperi ca viata ta sexuala este reintinerita. Si poate chiar vei descoperi ca esti capabil de orgasme multiple.

Chiar daca nu rezonezi cu fatetele tantrei, poti avea numeroase alte beneficii prin sexul in acest mod.

 

Pozitii ideale pentru sexul tantric

In timp ce sexul tantric este in mod evident mult mai mult decat pozitiile sugerate, cu siguranta reprezinta un punct de interes. Vei observa ca multe din aceste pozitii permit contactul vizual si a respira respiratia celuilalt, tehnici despre care am discutat mai sus. Dar chiar si pozitiile care nu le faciliteaza, te vor ajuta sa fii mai prezent de propriul corp si de conexiunea cu celalalt.

Scaunul fierbinte

In aceasta pozitie barbatul sta asezat pe genunchi, si femeila la fel, in poala lui, corpurile atingandu-se cat de mult posibil. Picioarele femeii vor fi intre ale barbatului, iar el isi poate plasa mainile pe solduri sau talie, sau chiar stimula clitorisul. Femeia va controla miscarea, inainte sau inapoi sau circular. Simte-te libera sa iei o pauza daca efortul este epuizant. Puteti schimba pozitia, stand asezati pe o canapea sau scaun, femeia asezata in poala barbatului, ca si cum ai face un dans in poala, oferindu-i o priveliste grozava.

Fluturele

Aceasta pozitie tantrica foarte comuna necesita necesita o baza plata, un pat sau o masa. Femeia sta intinsa pe spate, iar barbatul ii ridica soldurile pentru a ajunge la nivelul pelvisului sau iar picioarele femeii vor fi amplasate pe umerii barbatului. Mainile vor fi libere in aceasta pozitie, si vor fi numai bune pentru imbratisari si atingeri. O perna sub sold va face pozitia mai confortabila. Daca iti apropii picioarele si le tii intinse in sus, vei intra in pozitie sirenei, care va face ca penisul partenerului sa se simta mai lung.

Lacatul

Femeia sta pe marginea unei piese de mobilier, in timp ce partenerul sta cu fata intre picioarele femeii, care il cuprinde de solduri cu picioarele incrucisate si se lasa pe spate usor sprijinita in brate pentru echilibru si priveliste extinsa asupra partenerului. De asemenea ii ofera acestuia acces catre clitoris.

Lotusul

Adapteaza aceasta pozitie clasica de yoga pentru a putea face sex in aceasa pozitie. Partenerul sta asezat cu picioarele incrucisate si femeia sta in poala lui cu picioarele incrucisate in jurul soldurilor lui. In aceasta pozitie poti realiza alte miscari decat clasicele du-te/vino. Bratele sunt disponibile pentru a il inconjura pe celalalt, si este usor si de a practica privirea ochi in ochi si a respira respiratia celuilalt.

Tantra in timpul sexului oral

Multe dinte invataturile sexului tantric se focuseaza pe conectarea corpurilor fie in oglinda, fie complementare sau simetrice. Ceea ce ajuta in cazul sexului cu penetrare, timp in care corpurile sunt apropiate si pot fi in pozitii similare. Cu toate acestea, poti incorpora sexul tantric si in cazul sexului oral de asemenea.

Mai intai nu uita sa mentii contactul vizual. Nu te ingrijora, nu trebuie sa fie prea porno toata scena. Poti arunca priviri pline de iubire in timp ce il rasfeti oral pe celalalt. A include mainile este o modalitate grozava de a implica tot corpul in aceasta scena.

Respira usor pe, si in jurul organelor genitale ale partenerului inainte de a include si gura in actiune. Fie ca este vorba de maini sau de gura, poti vizualiza cum se realizeaza transferul energiei sexuale. In final pastreaza starea de prezenta, dar sub nici o forma nu te judeca pentru ca oferi sau primesti sex oral.

Sex tantric solo

Desi majoritatea informatiilor despre sexul tantric sugereaza ca ai nevoie de un partener, asta nu inseamna ca nu te poti bucura de tantra decat ca si cuplu. De fapt poti aplica multe elemente chiar si in timpul masturbarii. Si anume:

- Focusul pe respiratia usoara cu accent pe expir lung

- Vizualizarea energiei erotice care creste si urca in corp

- A iti oferi suficient timp pentru activitati ce se regasesc in preludiu

- A iti crea spatiul potrivit pentru placere tu cu tine

- A iti explora intregul corp

- A lasa negativitatea sau gandurile judecative sa treaca fara a te opri asupra lor

- A iti accepta nevoile sexuale ale corpului, ca si preferintele.

Unii prefera chiar meditatia orgasmica. Desi nu este masturbare, unele femei folosesc ouale yoni pentru a isi intari muschii pelvieni, pentru placere sau pentru a isi activa chakra sacrala.

Tantra pentru persoanele reticente

Pana in acest punct am enumerat multiple sugestii referitoare la sexul tantric, presupunand ca este disponibil si chiar dornic sa inveti, dar asta nu e cazul pentru toata lumea. Cum ramane cu persoanele cinice, care cred ca totul este o adunatura de prostii New Age?

Mai intai vrem sa iti reamintim ca nu este nevoie sa te alaturi unei comunitati hippie, sa faci sex cu un guru sau sa vorbesti cu oricine altcineva despre tantra sau sex tantric. Poti explora toate aceste aspecte cu propriul partener.

In al doilea rand nu este necesar sa incepi sa traiesti o viata completa de spiritualitate tantrica. Poti pur si simplu sa alegi acele elemente ale sexului tantric care functioneaza pentru tine pentru a condimenta viata sexuala.

In al treilea rand, nu trebuie sa crezi in spiritualtiatea tantrica pentru a a beneficia de sexul tantric. Poate ca nu vei simti vreodata energiile cum se misca in corpul tau sau al partenerului, dar asta nu inseamna ca a incerca pozitii noi, a face contact vizual, sau a respira complementar nu va condimenta viata sexuala, si nu te va incuraja sa privesti sexul putin diferit.

Evident sexul tantric nu este ceva ce va functiona cu cineva pe care abia l-ai cunscut intr-un bar. Si daca ai avut o saptamana incarcata si obositoare, poate ca nu vei avea energie sau timp sa iei lucrurile atat de incet si ascendent-treptat asa cum sexul tantric promite. Cu toate acestea, a incerca sexul tantric macar o data te poate ajuta sa iti muti focusul de la ceva de facut, la ceva de experimentat- cu un partener.

In concluzie sexul tantric este o cale grozava de a condimenta lucrurile in dormitor si a te bucura mai mult de aceste momente. Unii oameni gasesc o semnificatie mai profunda in tantra, in timp ce multi o privesc ca pe o forma mai intima de sex.