Credeai ca barbatii sunt o carte deschisa, usor de citit si ca la ei totul este in alb si negru? Ei bine, nu este asa!

Majoritatea barbatilor vor sa afiseze imaginea unei personalitati puternice si dominante, dar exista o latura a personalitatii lor pe care acestia nu doresc sa o arate femeilor.

Uneori, incercarea de a intelege sexul opus este ca si cum ai incerca sa rezolvi un cub rubic. Este nevoie de rabdare, timp si determinare.  Intelegerea personalitatii sexului opus ne poate ajuta sa comunicam mai bine si sa interactionam la un alt nivel.

La fel ca si femeile, barbatii au complexe  in legatura cu corpul lor. Poate nu stiai, dar si barbatii simt uneori nevoia sa fie alintati, si sa simta ca sunt apreciati si protejati.

Se vorbeste mult despre sexualitatea feminina, in timp ce dezbaterile si discutiile  despre sexualitatea masculina sunt marginalizate.

Iti vom prezenta in acest articol cinci lucruri adevarate despre  sexualitatea masculina pe care ar trebui sa le stii si sa le intelegi.

 

1. Si barbatii au complexe  in legatura cu corpul lor

 

Potrivit statisticilor barbatii sunt la fel de nesiguri in legatura cu aspectul lor fizic ca si femeile. Un studiu publicat de New Look in 2014 a aratat ca 30% dintre barbatii intervievati se simt complexati in legatura cu corpul lor. Acelasi studiu a aratat ca 35% dintre femei au astfel de complexe. Dupa cum vezi, procentele sunt foarte apropriate. Interesant este faptul ca procentajul femeilor care se simt increzatoare in aspectul lor fizic este de 37%, iar cel al barbatilor este de 35%. Principalele motive invocate de barbati pentru  care nu sunt multumiti de aspectul lor fizic sunt : grasimea, inaltimea, greutatea si lipsa muschilor. Indiferent de sex, cu totii ne dorim un abdomen cu 6 patratele.

 

Marimea Penisului >> click aici

 

Un articol din Telegraph subliniaza faptul ca aproape un sfert dintre barbatii care se incadreaza in categoria de varsta de 20+, sunt atat de preocupati si de complexati de corpul lor, incat prefera sa intretina relatii sexuale cu lumina stinsa. Principala problema a acestei categorii de barbati este marimea penisului. Studiile arata ca aproximativ 23% dintre barbati sunt nemultumiti de dimensiunea penisului lor, in timp ce 62% dintre acestia ar dori sa obtina un penis mai mare.

Aceasta este o problema importanta atat pentru barbati cat si pentru partenerele lor intrucat, barbatii complexati de dimensiunea penisului lor refuza de cele mai multe ori sa utilizeze prezervative, si asta din urmatoarele motive: fie se simt inconfortabil cand le utilizeaza, fie acestea aluneca sau se rup in timpul actului sexual intrucat nu a fost achizitionata marimea potrivita. Partenerele barbatilor care nu folosesc prezervative sunt mai  predispuse sa ramana insarcinate dar si sa se contamineze cu o boala cu transmitere sexuala. Folosite ca si metoda contraceptiva, prezervativele au o eficacitate de 98% dar, daca nu sunt utilizate corect, acest procent scade drastic.

 

2. Intreaba inainte sa te joci cu sfarcurile partenerului tau

 

La fel ca multe alte practici sexuale, jocul cu sfarcurile este relativ in obtinerea placerii. Unor barbati le place, altora nu. Un studiu din 2006 arata ca 52% dintre barbati afirma ca stimularea sfarcurilor  le creste libido-ul, in timp ce  in ceea ce priveste femeile  proportia creste la 82%. Concluzia: nu toti barbatii iubesc stimularea sfarcurilor in timpul actului sexual dar nici nu o detesta cu totii.

3. Barbatilor le place sa fie alintati si imbratisati

 

Faptul ca barbatii vor pur si simplu sa doarma dupa finalizarea actului sexual este un mit. Barbatii adora sa fie alintati si imbratisati dar sunt ingrijorati de faptul ca exprimarea acestor dorinte i-ar face sa para  slabi si vulnerabili in fata partenerei. Un forum de pe site-ul AskMen din 2013, releva cele mai comune raspunsuri ale barbatilor la intrebarea :"Cum te simti atunci cand esti alintat de catre partenera in urma actului sexual?". Cei mai multi dintre ei au spus ca se simt extraordinar de bine, ca ii face sa se simta iubiti si apreciati.

Sexul si intimitatea indeplinesc o varietate de dorinte pentru ambele sexe. Un studiu al cercetatorilor de la Institutul Kinsey  a aratat ca actiunile care nu implica penetrarea, cum ar fi saruturile si imbratisarile sunt mai importante pentru barbati ca pentru femei. Cu toate ca obtinerea unei asemenea intimitati este foarte importanta pentru barbati, acestia nu o cer din teama ca nu cumva comportamentul lor sa fie considerat lipsit de masculinitate. Barbatii sunt mai rezervati decat femeile si in ceea ce priveste relatiile de prietenie, fiind mai reci si mai distanti tot din acest motiv. Raceala pe care barbatii o afiseaza in relatiile de prietenie cu o persoana de acelasi sex are ca si cauza homofobia, intrucat intimitatea intre barbati este un stereotip al relatiei dintre homosexuali.

 

4. Nu toti barbatii sunt interesati de sexul anal

 

Sexul anal nu este atat de cautat de barbati pe cat ai crede. In timp ce 19% dintre barbatii cu varsta cuprinsa intre 19 si 24 de ani afirma ca au incercat sexul anal, majoritatea barbatilor nu sunt interesati de aceasta alternativa la sexul vaginal.

Cu toate acestea, trebuie sa stii ca exista si o categorie de barbati care doreste mereu sa experimenteze lucruri noi in materie de sex, sexul anal fiind unul dintre ele.

 

5. Barbatii si femeile vin de pe aceeasi planeta cand este vorba de sex

11small.jpg

Cu totii stim expresia: "Barbatii vin de pe Marte si femeile vin de pe Venus". Din aceasta cauza ei nu vorbesc aceeasi limba in materie de sex si asteptarile lor sunt diferite. Barbatii vor doar sa ajunga la orgasm in timp ce femeile vor preludiu, sentimente, imbratisari si atentie.

Sunt intr-adevar anumite dovezi biologice care sustin acest fapt. Potrivit studiilor, barbatii au un centru al creierului preocupat de nevoile sexuale  de 2.5 ori mai mare decat al femeilor.

 

Felul in care barbatii reactioneaza la emotii si la propria sexualitate nu are insa nici o legatura cu biologia, ci cu barierele si regulile sociale. Problema nu este faptul ca barbatii nu au emotii, ci felul in care acestia isi exprima emotiile, in special intr-o societate care nu le permite acest lucru.

Si barbatii au emotii si sentimente, nu sunt roboti. Sexul este un act complex si cele doua persoane implicate sunt deopotriva imprevizibile si complexe. Vrei sa stii ce cred barbatii despre dragoste, sex si sentimente? Nimic mai simplu. Intreaba! Raspunsul te poate surprinde.