Imagineaza-ti ca mergi la un restaurant unde bucatarul iti serveste ce vrea el, in loc sa te lase sa alegi, sau sa te intrebe ce ti-ai dori. In mod similar, cand e vorba de sex, multi dintre noi ne imaginam ca stim ce vrea partenerul, sau ne ridicam si plecam in loc sa oferim feedback.

Dintre toate conversatiile necesare, cea referitoare la sex poate fi una din cele mai jenante. Si sa nu fii surprins daca tu sau celalalt sunteti putin reticenti referitor la subiect. Insa indiferent cat disconfort este asociat cu perspectiva unei conversatii despre sex, este ceva ce nu poti evita la nesfarsit. Asta daca iti doresti o relatie ce implica asa ceva. 

Fie ca e vorba de un one night stand, sau inceputul unei relatii, daca vrei sex de calitate, trebuie sa abordezi subiectul oral verbal. Nu te poti astepta ca partenerul sa stie ce vrei, daca nu comunici. Adesea oamenii isi imagineaza ca, daca celalalt ii iubeste sau le pasa, le vor ghici gandurile si vor face exact ceea ce isi doresc.

Cand urmeaza sa faci sex cu un partener nou pentru prima data ai prefera sa fie mediocru sau mai degraba fantastic? Trebuie sa iti dam vestea ca, atat timp cat nu abordezi subiectul cu partenerul, viata ta sexuala nu va atinge apogeul. Poti avea jucarii , lubrifianti si toata experienta sexuala din lume, dar nimic nu te va face sa ai un orgasm atat de intens ca atunci cand ai o discutie complet deschisa cu noul tau partener.

Deci cum initiezi subiectul? Intr-o cultura si societate in care oamenii se simt aproape instant ofensati sau atacati cand aud subiecte pe teme sexuale, a aborda acest subiect necesita tact si diplomatie, mai ales daca este prima discutie.

Iata cum sa porti aceasta discutie fara sa te simti jenat sau ciudat.

De ce este atat de important sa explorati subiectul verbal inainte de a trece la fapte?

Pentru a avea parte de sex de calitate este necesar sa comunici nevoile si dorintele partenerului. Nu poti avea o viata sexuala buna fara comunicare. Daca vrei sa afli cum ii place partenerului sa fie atins, sau daca vrei tu sa fii atins intr-un anumit fel, trebuie sa fii in stare sa articulezi acest lucru.

Gandeste-te la asta ca la un proiect pe care l-ai avea de realizat pentru scoala sau munca. Daca seful sau profesorul tau iti da un task, cu cat mai multe detalii sunt incluse pentru a il finaliza, cu atat mai de succes va fi. La fel este si in cazul sexului. In plus fiecare este diferit. Ce a functionat poate la un fost partener sexual poate avea efect minim sau inexistent in cazul partenerului actual. Iar sansele sunt mici ca unul dintre voi sa citeasca mintile celuilalt, chiar daca stati bine la comunicarea non verbala.

Vestea buna este ca, comunicarea rezolva toate acestea. Insa adesea a discuta despre sex poate fi jenant sau dificil pentru foarte multi oameni, fie ca este vorba de o aventura de o noaptea sau o relatie pe termen lung. Insa este un act de vulnerabilitate, prin care riscam sa simtim jena sau disconfort. Chiar si cei care sunt deschisi catre astfel de subiecte, poate nu stiu CUM sa le abordeze fara a simti critica sau judecata. Nevoile tale sexuale posibil sa fie diferite de cele ale partenerulu, asa ca nu te poti astepta sa ti le ghiceasca.

 

Despre ce ar trebui sa discutam mai exact?

Pregateste-te sa discutati despre TOT. Evident trebuie sa explorati pentru a vedea pe ce pagina va aflati fiecare, si ce inseamna a face sex pentru voi.

Iata cateva intrebari ajutatoare:

- Ce inseamna pentru tine a intretine relatii sexuale

- Este vorba de sex ocazional sau relatie

- Ai de gand sa practici monogamia

- Intretii relatii sexuale si cu alte persoane?

Dupa ce v-ati asezat pe aceiasi pagina-emotional- ar fi bine de verificat starea de sanatate (boli cu transmitere sexuala, si ultima data cand s-au testat). Sex sanatos, inseamna sex grozav. Aceasta conversatie ar trebui sa aiba loc intr-un mediu sigur, acasa la tine sau unde te simti tu in siguranta, dar departe de dormitor pentru a permite sinceritatii si deschiderii sa se manifeste.

Apoi vine momentul potrivit pentru a discuta despre subiectele amuzante ce te vor ajuta sa iti propulsezi viata sexuala la nivelul urmator. Pentru a te asigura ca pentru amandoi se vor aprinde artificii, este recomandabil a pune doua intrebari:

- Cum iti place sa fii atins?

- Ce pot face pentru a te face sa te simti bine?

Daca descoperi ca sunteti fani diverse chestii kinky sau de exemplu bondage sex, este necesar sa duceti conversatia la urmatorul nivel. Discutati despre limite, cuvinte de siguranta, ce va place si ce nu.

Cum abordezi subiectul in modul cel mai putin jenant posibil?

Fa-l sa sune fun. Cheia este sa fii jucaus, atent si curios. Incearca sa abordezi discutia prin partea amuzanta a acesteia, si clarifica din start ca doar vrei sa traiesti viata sexuala la cote maxime.

Poti aborda la modul:" Iubi (pisi, iepuras, motanel si alte animalute sau onomatopee), vreau sa avem parte de super sex. Ce fantezii ai? Ce iti place in timp ce faci sex? Care este pozitia ta sexuala preferata? Cu ce jucarii iti place sa te joci?" Continua cu orice intrebare ai avea referitoare la preferintele celulalt si apoi fa-ti loc intre  subiectele mentionate mai sus.

Ai putea cauta pe google pentru o lista cu Da si Nu referitoare la limite sexuale, pentru a discuta cu partenerul referitor la care din ele sunt importante pentru voi.

Exista vreun subiect pe care NU al trebui sa il mentionez?

Nu. Pe bune, daca iti trece ceva prin minte, mentioneaza. Chiar daca sunt lucruri ce tin de tine si ce iti place sa faci cand te joci singur, si nu il implica pe celalalt. Insa isi va crea o imagine si o viziune de ansamblu asupra universului tau interior.

Cand ar trebui sa initiez discutia despre sex

Nu trebuie sa o lansezi neaparat imediat ce ai cunoscut pe cineva hot pe Tinder, dar ar fi bine totusi inainte de a face sex. Neaparat poarta conversatia inainte de a trece la actiune. Pentru aspectele kinky, fetishuri si alte lucruri mai intense este necesar sa negociati aceste limite, granite si cuvinte de siguranta inainte de a initia orice joc de acest tip. Trebuie sa va asigurati ca va aflati intr-un mediu sigur, de incredere si cu cineva care va respecta aceste limite.

Nu putem face asta prin mesaje?

In apararea ta, suntem de acord ca, conversatiile live pot fi dificile. Din fericire acest subiect nu trebuie sa fie unul dintre ele. Este ok sa vorbesti despre sex prin mesaje daca te face sa te simti mai confortabil. Sa tastezi este un mod mai usor de a aborda subiecte usor dificile cum e sexul. De exemplu, daca iti place sa fii strangulat, poate ca iti este mai usor sa spui: " mi-ar placea foarte mult sa ma tintesti de pat, si in timp ce esti in mine sa ma strangulezi pentru a-mi arata ca sunt a ta", pentru a lasa timp de gandire si astepta un raspuns. Daca partenerul tau reactioneaza ok, vei sti ca poti aborda subiectul.

Cu toate acestea la un moment dat va trebui sa faci tranzitia catre o conversatie reala. Deci sa speram ca mesajele doar vor crea calea si dispozitia pentru a te simti super sexy.

Sa discuti despre sex este ca orice alta abilitate. Iti ia timp si cu cat practici cu atat devii mai deschis, mai confortabil si mai bun la asta. Mult succes  in a lua 10 cu felicitari la comunicare! Te va ajuta in absolut toate aspectele vietii, inlcusiv dar nu limitat la: a il aborda pe cel care iti place, a iti convinge seful sa iti dea o saptamana in plus de vacanta...ah si desigur, discutiile despre sex. Evident!