Orgasmul este manifestarea unor placeri fizice intense in timpul actului sexual, iar pentru a ajunge la orgasm este nevoie de o buna comunicare intre corpurile celor doi parteneri.

O etapa esentiala in drumul spre orgasm este preludiul. Acesta se manifesta prin provocarea celor 2 parteneri prin sarutari, mangaieri, atingerea zonelor erogene etc. Secretul unui preludiu bun este stimularea atat fizica cat si emotionala a ambilor parteneri si presupune o comunicare buna intre cei doi.

Dupa cum se stie este mai dificil pentru femei sa ajunga la orgasm decat pentru barbati, iar preludiul este un factor important care contribuie la aceasta. Atat mintea cat si corpul trebuie pregatite pentru actul sexual, iar pentru aceasta trebuie acordat timp vaginului si clitorisului sa se vascularizeze, lucru care se petrece in momentul excitarii. Inceperea actului sexual este ideal sa se produca dupa lubrifierea vaginului, deoarece asta creste sansele de a ajunge la orgasm. De asemenea stimularea clitorisului este esentiala in atingerea orgasmului feminin.  

Tipuri de orgasm 

Desi studiile arata ca orgasmul masculin si orgasmul feminin au aceeasi intensitate, totusi sunt cateva diferente notabile intre cele 2. In primul rand difera durata: orgasmul masculin dureaza intre 3 si 10, dar senzatiile sunt foarte intese. Orgasmul feminin se poate diferentia, dupa zona stimulata in orgasm clitoridian, orgasm vaginal, orgasm mamar si orgasm anal.

➤ Orgasmul clitoridian apare in urma stimularii clitorisului timp de cateva minute. Durata orgasmului citoridian poate fi intre 5 si 10 secunde si se manifesta prin contractia rapida a muschilor din jurul vaginului.

➤ Orgasmul vaginal provoaca senzatii mult mai inense fata de orgasmul clitoridian, iar durata acestuia poate fi mai mare. Un studiu american afirma ca doar femeile cu o distanta de maxim 2,5 cm intre clitoris si vagin au sanse de a atinge orgasmul vaginal. Acesta se produce in urma penetrarii vaginului cand se exercita o presiune asupra peretilor vaginali si aspura punctului G. Orgasmul vaginal se manifesta prin contractarea muschilor pelvieni, a sfincetrului anal si a uterului. Orgasmul vaginal poate fi experimentat de mai multe ori in tipul unei partide sexuale. Acest fenomen se numeste orgasm multiplu.

➤ Orgasmul mamar se obtine prin stimularea sanilor si este mai greu de atins spre deosebire de celelalte tipuri de orgasme. Atingerea orgasmului mamar necesita un masaj al sanilor de cel putin 20 de minute prin miscari circulare, tandre si stimularea sfacurilor. Manifestarea orgasmului se produce prin eliberarea unor hormoni de tip oxitocina.

➤ Orgasmul anal se poate manifesta atat la femei cat si la barbati in urma stimularii anusului prin penetrare, cu degetele sau cu ajutorul jucariilor sexuale. Pentrarea anala trebuie realizata doar dupa o lubrifiere corespunzatoare a zonei, in caz contrar se va resimti doar durere.   

Cele mai indicate pozitii pentru un orgasm intens 

1. Pozitia lotus

Pozitia lotus presupune ca partenerii sa se apropie cat mai mult unul de celalat pentru a incepe penetrarea. Barbatul sta in fund, iar femeia sta in bratele lui cu picioarele incolacite in jurul taliei. Pe masura ce se apropie orgasmul miscarile vor fi din ce in ce mai intense. Din pozitia lotus ambii parteneri pot controla ritmul miscarilor.

2. Doggy style

O alta pozitie care asigura orgasmul este doggy style. Aceasta presupune ca fata sa stea in genunchi cu mainile sprijinite in podea, iar partenerul sa o penetreaze pe la spate. Aceasta pozitie ofera o penetrare adanca si o excelenta stimulare a punctului G. Cu cat picioarele fetei sunt mai apropiate cu atat senzatiile sunt mai intense. Din aceasta pozitie barbatul poate stimula sanii, fesele si clitorisul.

Penetrarea poate fi lenta sau in forta, ambele fiind extrem de excitante, iar ritmul poate fi controlat de ambii parteneri.

3. Pozitia misionarului

Pozitia clasica misonarul este foarte potrivita pentru obtinerea orgasmului deoarece clitorisul este in permanenta stimulat. Pozitia presupune ca femeia sa stea culcata pe spate, cu genunchii usor ridicati, iar barbatul sa se aseze deasupra ei pentru a o penetra, el detinand controlul miscarilor. Pozitia creeaza o legatura foarte intima intre cei doi parteneri deoarece permite contactul vizual si tactil, lasand loc sarutarilor si mangaierilor. Pozitia poate varia prin ridicarea picioarelor femeii pe umerii barbatului sau incolacirea lor in jurul taliei partenerului, permitand astfel o penetrare mai adanca pentru senzatii cat mai intense.

4. Deasupra invers

Pozitia “deasupra invers” presupune ca barbatul sa stea culcat pe spate, iar femeia deasupra sa, intoarsa cu spatele. In aceasta pozitie femeia detine controlul iar barbatul poate controla miscarea punand mana pe soldurile partenerei. Imaginea vizuala este foarte excitanta pentru partener, iar aceasta pozitie pozitie poate grabi orgasmul, in special pentru barbat. Pozitia poate varia, femeia lasandu-se pe spate, in fata, sau se poate sprijini in talpi.     

5. Lingurita

In pozitia “lingurita” partenera sta intinsa pe o parte, iar partenerul in aceeasi pozitie in spatele ei. Este o pozitie confortabila care permite stimularea clitorisului si a sanilor. Este ideala pentru barbatii care au probleme cu ejacularea precoce deoarece pot controla miscarile astfel incat sa prelungeasca actul sexual, ajund astfel la orgasm atat ei cat si partenera. Pozitia poate varia, femeia ridicandu-si piciorul pentru o pentrare mai adanca.