14 februarie a devenit, in multe tari, sarbatoarea indragostitilor si un simbol al iubirii. In aceasta zi, cuplurile isi trimit dovezi de iubire, felicitari, carduri, flori si, nu in ultimul rand, seri romantice.

La inceput, ziua indragostitilor a fost de fapt sarbatoarea fertilitatii. Perioada 15 ianuarie-15 februarie era una sacra in Grecia Antica, marcand casatoria lui Zeus cu Hera. Pe de alta parte, la romani, data de 14 februarie era inchinata lui Lupercus, zeul fertilitatii.

Pentru crestini, aceasta zi ii reprezinta pe cei 3 martiri cu numele de Valentin ce sunt sarbatoriti pe 14 februarie. De aici si denumirea de Valentine's Day.

Astazi, Valentine's Day este o sarbatoare planetara, zi in care toti indragostitii isi dovedesc iubirea prin daruri si gesturi romantice. In Franta, publicatia "À nous", din Paris, le indica indragostitilor mai multe locuri incarcate de simboluri erotice unde se pot saruta. Le Pont des Arts (Podul artelor) din Paris este un loc cu totul si cu totul deosebit, fiind supranumit si Podul Indragostitilor. In fiecare an, mii si mii de cupluri din toata lumea vin la Paris special pentru acest pod unde agata un lacat de grilajele sale un lacat - lacatul iubirii, pe care cei doi indragostiti scriu texte de iubire, dupa care arunca cheia in Sena.

Acest obicei se intalneste si in alte orase europene precum Venetia, Bruxelles sau Sankt Petersburg.

Un gest mai subtil de Sfantul Valentin poate fi un sarut in Piata Dauphine la Paris. Aceasta piata ar fi considerata de poetii suprarealisti ca fiind "sexul Parisului". Locul se afla situat chiar in inima Parisului, pe insula Cetatii si are o forma triunghiulara. Din acest motiv, scriitorul André Bréton a vazut in forma acestei piete un pubis feminin. Denumirea de "sex al Parisului" apare in romanul sau "Cheia Campurilor" unde compara cele doua brate ale Senei care se deschid pornind de la Insula Cetatii ca fiind doua coapse feminine.

In afara locurilor romantice recomandate pentru a fi vizitate de Ziua Indragostitilor, editurile propun tot felul de carti ideale de oferit drept cadou iubitului. O astfel de aparitite editoriala este o antologie de scrisori de dragoste din perioada 1910-2010. Autoarea, Anne-Claire Rebreyend, si-a ales ca domeniu de cercetare evolutia practicilor amoroase, propunand practic radiografia erotica a unui secol. Autoarea arata ca, astazi, majoritatea cuplurilor cauta intai placerea atunci cand se formeaza si dupa, apare si sentimentul de dragoste.

Asadar, Ziua Indragostitilor e incarcata de o simbolistica aparte ce intruchipeaza acest sentiment atat de frumos si profund care este dragostea. Aici, la 4Love, in cuibusorul nostru de nebunii, ne pregatim din timp pentru a intampina aceasta data-eveniment cum se cuvine. Am avut ambele tabere in vedere atunci cand am creat pachetul de oferte pentru aceasta ocazie. E o seara speciala, cea de Sf. Valentin, asadar se merita orice efort si investitie pentru a o face de neuitat si gravata pentru totdeauna in istoria d-voastra de cuplu. Totul trebuie sa fie la superlativ pentru acest moment, nu trebuie sa existe surprize neplacute sau dezamagiri in ceea ce priveste scenele dintre asternuturi. Fiti la inaltime si asigurati-va ca aveti pregatita rezerva de "tonus" in caz de nevoie.

Echipa 4love va doreste sa sarbatoriti Ziua Indragostitilor in fiecare zi!