Una dintre cele mai frecvente probleme sexuale la barbati ramane ejacularea prematura.

Pentru multi ejacularea precoce este un subiect tabu si nu se acorda importanta cuvenita atunci cand sunt pusi fata in fata cu aceasta problema.

Specialistii definesc ejacularea precoce drept ejacularea ce urmeaza dupa o minima stimulare sexuala sau la foarte scurt timp dupa penetrare, adica ejaculezi inainte ca tu sau partenera sa va doriti asta.

Care ar fi cauzele ce conduc la pierderea controlului ejacularii? Nu exista un raspuns sigur la aceasta intrebare, depinde de situatia fiecarui barbat. Anxietatea, stresul, tensiunea musculara sunt doar cateva din cauzele ce afecteaza viata sexuala a barbatilor.

Cum sa combati stresul si starile de anxietate?

De obicei, anxietatea apare la barbatii care au parte rar de sex insa poate sa apara si in cazul celor care au activitate sexuala frecventa. Combaterea anxietatii difera de la o persoana la alta. Pentru unii functioneaza exercitiile yoga, hipnoza sau exercitiile imaginare. Cea mai buna metoda ce va garanteaza rezultate din ce in ce mai bune este increderea in sine. Cati dintre voi mergeti spre dormitor doar cu ganduri pozitive, siguri pe performanta voastra sexuala?

O alta idee ar fi sa vorbesti deschis despre problema ta si starea pe care o ai cu un prieten, terapeut sau chiar partenera ta. Barbatii sunt mult mai introvertiti decat femeile insa incearca sa vorbesti cu cineva deschis despre aceasta problema si vei fi surprins de rezultate. Lucruri precum complexe pe care le avem in ceea ce priveste corpul nostru, stresul de la serviciu, marimea penisului nostru, toate astea sunt chestiuni de viata foarte des intalnite, mai des decat iti inchipui. Scoate-le din tine si vorbeste despre ele!

Muschii pelvieni

Barbatii nu dau importanta acestei parti al corpului lor si isi folosesc mult mai putin muschii pelvieni decat femeile. Ei fac anumite miscari ce maresc tensiunea de la nivelul muschilor pelvisului. De exemplu, in timpul partidelor sexuale, anumite miscari si pozitii, cum ar fi si pozitia misionarului, pot crea tensiuni ale muschilor pelvieni.

Cum orgasmul si ejacularea nu sunt altceva decat contractii la nivelul musculaturii, recomandarea clara in acest sens este aceea de a lucra la nivelul musculaturii, mai ales a celei din zona pelviana. Streching, yoga, exercitii de combatere a anxietatii – toate sunt metode la fel de bune care pot da rezultate in ceea ce te priveste.

Metoda “start-stop”

Mai concret, barbatul incepe sa se masturbeze, apoi incetineste si se opreste in momentul in care simte ca se apropie de orgasm dupa care o ia de la capat. Aceasta metoda este vazuta ca un antrenament benefic ce te ajuta sa dobandesti control asupra ejacularii. Doar tu decizi cand e timpul sa ejaculezi. Barbatii care au exersat timp de cateva luni metoda “start-stop” au semnalat imbunatatiri evidente ale ejacularii precoce.

Aceeasi metoda o poti incerca atat singur, in timp ce te masturbezi, cat si cu partenera care va trebui sa ia pauze scurte, de cateva secunde.

Pozitiile sexuale

Pare greu de crezut insa e adevarat! Pozitiile sexuale te pot ajuta sau din contra, te dezavantajeaza atunci cand vorbim de ejaculare. Cea mai des intalnita pozitie sexuala este cea a misionarului si exact aceasta pozitie nu le este recomandata barbatilor care au probleme cu ejacularea precoce. Prin pozitia misionarului se exercita o presiune mai mare asupra musculaturii pelviene. Pentru barbatii care au probleme cu controlul ejacularii se recomanda pozitiile sexuale care nu solicita musculatura pelviana: partenera deasupra, pozitia pe la spate, cu ambii parteneri in genunchi.

Invata sa te controlezi

Barbatii care se confrunta cu problema ejacularii premature nu au de ce sa se ingrijoreze. Pot scapa definitiv de aceasta problema cu un tratament bine stabilit si exercitii despre cum sa isi controleze ejacularea. Insa inainte de orice, important e ca barbatul sa admita ca are o problema, sa incerce sa identifice cauzele, sa vorbeasca despre ea si sa isi doreasca cu adevarat sa scape de problema.

La capatul tunelului sta...tipatul de placere al partenerei.

sursa: sfatulparintilor.ro