Stim cum e: intre job, treburi casnice, si toate rutinele vietii zilnice, poate fi dificil si extenuant sa strecori timp pentru o sesiune de sex completa.

Pentru multe cupluri, uneori ideea de a incerca sa intri in starea aceea sexy si cu chef de a face sex la finalul unei zile lungi poate fi extenuant, chiar si numai la nivel de gand, ce sa mai spunem sa si pui in act. Dar energia sexuala nu este doar frivola. 

Ci este si energie creativa, ca o gura proaspata de bucurie si incitare pe parcursul unei zile aglomerate. Si contrar credintei populare, a accesa energia sexuala nu necesita neaparat sex sau orgasme. Uneori tot ce ai nevoie este un mic implus de excitare pentru a pune in miscare acele emotii. Adoram aceasta metoda de a construi preludiul, pas cu pas, zi de zi.

Un barbat este gata sa plece dimineata la munca. A-si saruta sotia de la revedere, isi ingroapa fata in parul ei si ii inhaleaza parfumul. Isi petrece bratul in jurul taliei ei si o trage mai aproape. Corpul ei se lipeste de al lui si respira in acelasi timp pentru un moment, amandoi fiind excitati. Apoi arunca o privire spre ceas si se grabeste, fluturand cu mana.

Ce face acest cuplu? Se numeste simmering. Inseamna a-ti lua un moment rapid in care sa te simti excitat impreuna cu partenerul, chiar si in conditiile in care nu ai cum sa faci sex. Nu implica orgasme, mangaieri sau respiratii intense, si nimic care sa va lase frustrati dupa ce va opriti.

Cuplurile care sunt foarte ocupate si distrate, adesea neglijeaza sa se angajeze in activitati erotice impreuna, in afara de a face sex intentionat, ceea ce este o greseala.

Majoritatea cuplurilor au nevoie sa se angajeze in activitati similare cu preludiul mult mai des. Sfatuim partenerii sa isi caute momente scurte in care sa se lase excitati impreuna fara nici un motiv, decat de a se conecta si simti bine impreuna.

Adolescentii fac asta tot timpul. Iata un exemplu clasic: doi adolescenti de liceu sunt iubiti. In timpul unei pauze de 5 minute intre ore, se intalnesc intr-un loc prestabilit. Isi zambesc, se saruta, isi mangaie parul si isi simt parfumul celuilalt. Se imbratiseaza si isi simt corpurile lipite unul de celalalt. Apoi suna clopotelul. Se privesc adanc pentru un moment, mai fura un sarut fugar, si pleaca in directii diferite.

Iti amintesti senzatia aceea nu-i asa? Si mergi la ora urmatoare cu emotia aceea in tot corpul. Senzatia de intoxicare care te face sa fii un pic mai distras decat in mod normal.

Nu exista nici un motiv pentru care cuplurile sa nu faca asta in intimitatea propriului dormitor sau bucatarie. Tot ce este necesar este recunoasterea ca e mai mult excitare decat sex.

Simmering-ul ajuta in cultivarea climatului potrivit erotic intr-o relatie. Majoritatea climatului erotic al cuplurilor este sustinut mai mult de anticipare si preludiu decat de sex.

La finalul zilei, doua minute de a fi excitat impreuna inainte de a adormi poate face foarte multe pentru a-ti pastra sinele sexual fericit. Lipeste-te de partener cu totul cand sunteti in pat si spune-i ca e doar simmering. Va fi foarte fericit pentru atentia pe care o primeste.

Diferenta dintre simmering si cuddling

Nu confunda termenii. Simmeringul este benefic vietii voastre sexuale. Cuddling nu chiar asa.

Prea multe cupluri isi petrec serile tolaniti in fata TV-ului, eliminand orice incarcatura erotica le-ar fi ramas intre ei.

Prea mult cuddling poate neutraliza relatia. Mai degraba cuplurile care nu se ating prea mult fara incarcatura erotica au mai multe sanse pentru o viata sexuala implinita.

Unele cupluri evita simmering-ul pentru ca li se pare frustrant, dar uita ca face parte din dansul relatiei. Asta pastreaza jocul interesant.

Unele femei casatorite evita sa faca orice gest care le-ar provoca sotilor o erectie, caci au presupunerea ca daca sunt responsabile pentru erectie, sunt obligate si sa finalizeze cu un orgasm. Ceea ce e ridiciol, barbatilor le place sa aiba erectii. Acestea vin si pleaca, nu fiecare erectie se finalizeaza cu un orgasm. Daca barbatul tau nu stie asta, ar trebui sa afle.

Simmeringul se merita

In loc de a saruta partenerul de ramas bun dimineata, de ce sa nu ii oferi un moment de simmering? Tine-l imbratisat putin mai mult decat de obicei. Inhaleaza-i parfumul parului. Este un moment cu care nu te vei mai intalni.

Da, stim ca esti stresat pentru ziua care urmeaza. Dar si asta este important! 2 minute de simmering pe drumul spre iesire este o reteta ideala pentru a pastra o conexiune erotica chiar si pentru cele mai plafonate cupluri.

Rasplata va veni mai tarziu, cu o partida poate mai intensa decat de obicei. Doar infierbanta putin lucrurile in avans...