Daca te confrunti cu o scadere a libidoului si nu stii care este motivul, specialistii sunt de parere ca una din cauze ar putea fi contraceptivele.

Pilulele contraceptive au efecte adverse iar acest lucru se stie. Printre aceste efecte se numara si cresterea in greutate si a sanilor sau aparitia starilor de ameteala. Acum sexologii spun ca si diminuarea apetitului sexual este o problema datorata consumului de contraceptive.

Studiile arata ca folosirea contraceptivelor orale scade nivelul de androgeni, acei hormoni care controleaza apetitul sexual al femeilor si barbatilor.

Renuntam la pilule?

Nu renuntam de tot la pilulele contraceptive. Este posibil ca totusi nu pilulele sa fie de vina. Doctorii ne spun ca “atunci cand femeile iau pilule, se pot intampla 3 lucruri: libidoul sa creasca, sa ramana la acelasi nivel sau sa scada”.

Totusi femeile nu dau vina in totalitate pe acestea, ele fiind de parere ca starea emotionala joaca un rol mult mai important ce ar putea afecta apetitul sexual.

Doctorii recomanda sa nu se stopeze folosirea anticonceptionalelor fara ca intai sa fie eliminate toate celelalte cauze ce pot provoca o scadere a libidoului. Pe de alta parte, doctorii sunt de parere ca nu trebuie eliminate de tot pilulele contraceptive pentru a evita aparitia unei sarcini nedorite care chiar ar face sa dispara de tot dorinta sexuala. Cel mai bine ar fi ca femeile sa se prezinte la medicul ginecolog atunci cand constata ca e ceva in neregula cu corpul lor.

Iata cateva boostere dovedite pentru libidou pe care sa le iei in considerare:

Atingerea

Lipsa de afectiune, atingerile obisnuite, imbratisatul sau chiar tinutul de maini, fara a avea vreo conotatie sexuala, pot avea un efect interesant de crestere a libidoului.

Yoga

Yoga poate avea efectul de a va aduce intr-un punct de sincronizare emotionala ca si cuplu. Legatura emotionala nu trebuie sa lipseasca dintr-un cuplu.

Sex mai bun

Lipsa dorintei de a face sex se datoreaza si multiplelor partide de sex plictisitoare din ultima vreme. Vorbiti unul cu celalalt despre ceea ce va place si ceea ce nu va place si incercati lucruri noi cat mai des. Nu va lasati dominati de rutina!

Mananca sanatos

Nu manca in cantitati exagerate si alege alimentele care iti ofera energie. Produsele alimentare pot avea gust bun, dar daca te fac sa te simti lenes(a) nu e deloc de ajutor atunci cand vine vorba de sex.

Suplimente

Uneori, femeile/barbatii au nevoie de mai mult decat ceea ce pot obtine din alimente. In acest moment solutia o reprezinta suplimentele. Sa consumi suplimente naturale ce au in compozitie fier, acid folic, vitamina D, ginseng, l-arginina, ginkgo sau yohimbe te poate ajuta sa umpli golurile din dieta ta si sa iti iei energia necesara pentru o partida de sex plina de pasiune.