Dificultatea barbatilor de a-si indeplini menirea de a procrea poate genera probleme grave in interiorul unei relatii. Sursa acestor tip de probleme poate avea mai multe origini.

Originea se poate gasi fie in afectiuni medicale, fie in anumiti factori de risc, rezultatul fiind plasarea de obstacole in calea reproducerii.

La afectiuni medicale ce ingreuneaza procrearea se pot incadra diverse situatii. Canalele prin care circula lichidul seminal pot fi blocate de o interventie chirurgicala gresita. Canalele seminale se pot bloca, de asemenea si de la sine. Canalele cu sperma se pot infecta. O anumita malformatie congenitala poate genera dificultati in capacitatea de reproducere. O interventie chirurgicala poate duce la rezolvarea unor astfel de neajunsuri, de regula. Acest tip de afectiuni medicale sunt independente fata de calitatea spermei, asadar indreptarea lor are loc sub forma de diverse operatii.

De cele mai multe ori, insa, barbatii au probleme de fertilitate din cauza deficientelor de calitate a spermei. Trei criterii sunt necesare pentru ca lichidul seminal sa fie fertil. Spermatozoizii trebuie sa aiba capacitatea de a se deplasa rapid, trebuie sa prezinte asa-numita proprietate de motilitate. Apoi, calitatea intinseca a acestora nu trebuie sa sufere modificari. In cele din urma, spermatozoizii trebuie ejaculati intr-o anumita cantitate, astfel incat sa existe "stoc" pentru atingerea si fecundarea ovulului. Daca vorbim de cantitate, o valoare optima s-ar inscrie in intervalul 3 si 5 mililitri. Apoi, din punct de vedere al motilitatii, e nevoie ca peste 60% din spermatozoizi sa prezinte motilitate, adica sa aiba miscarea si viteza convenabile pentru a putea ajunge la destinatie.

Insuficientele de fertilitate sunt legate si de neajunsuri de natura sexuala. Erectiile slabe sau chiar disfunctiile erectile, ejacularea precoce (sau lipsa totala a ejacularii), laolalta cu impotenta (imposibilitatea de a ajunge la si a mentine o erectie suficienta pentru realizarea contactului sexual)  reprezinta un cumul de bariere in fata capacitatii de reproducere.

Daca afectiunile medicale se coroboreaza cu aceste disfunctii sexuale, aveam de-a face cu cel mai negru scenariu. Performantele sexuale aproape inexistente se impletesc cu problemele de fertilitate si cuplul ajunge sa stea pe un butoi cu pulbere. Activitatea sexuala face parte din insusi miezul masculinitatii. Un barbat nu poate admite ca nu e in stare sa isi multumeasca partenera. Se naste astfel o piatra psihologica de moara care il taraste la fund. Se instaleaza stari frecvente de nervozitate si angoasa acuta. Barbatul se simte neputincios si frustrat, aproape de paroxism.

Apoi, chiar daca nu prezinti afectiuni medicale sau disfunctii sexuale, e indicat sa stii ca ajungi la performanta si la cresterea fertilitatii, doar prin antrenament asiduu si comasare de experiente. Acesti doi factori trebuie sa devina o constanta. Totodata, un pas pentru inceput ar fi si sa recunosti unde si de ce gresesti. Sa recunosti ca ceva nu functioneaza. Sa recunosti ca vrei mai mult de la tine, vrei sa atingi nivelul urmator. Raporturile sexuale trebuie sa aiba loc des. Frecventa contactelor sexuale afecteaza direct calitatea spermei. Lichidul seminal este secretat in permanenta de catre organism, din acest motiv e necesar sa i se asigure mobilitate. De aceea, e necesar sa fie eliminat la anumite intervale. Spermatozoizii trebuie mentinuti permanent in stare de alerta, trebuie antrenati. E conditie esentiala pentru a li se asigura o motilitate adecvata, motilitate influentata de frecventa ejacularilor.

Volumul ejacularilor nu este suficient, insa, de multe ori. Apoi, intensitatea cu care simti orgasmele e in relatie directa cu intensitatea cu care ejaculezi. Fata de cel al femeilor, orgasmul la barbati este mai scurt, de aceea trebuie apreciata fiecare secunda. Cu cat senzatia de placere se poate prelungi, cu atat mai bine. Orice secunda in plus e binevenita. Penisul se contracta de  mai multe ori daca volumul ejacularii se mareste, adica satisfactia se prelungeste, si banuiesc ca toti barbatii isi doresc asta. Nu e asa de greu de intuit.

 

Trucuri si exercitii pentru a-ti imbunatati ejacularea, exista si pot fi aplicate. Dar nu dau rezultatele scontate de fiecare data. E un proces conjunctural, depinde de imprejurari. Nu depinde de vreo formula de calcul exacta. Partea buna e ca, de-a lungul timpului, s-au efectuat o serie de studii si experimente, cu scopul de a se gasi remedii pentru fertilitatea scazuta si volumul redus al ejacularii. S-a ajuns astfel la brevetarea unor formule si prepararea  unor suplimente alimentare sau pastile pentru fertilitate la barbati, pe baza de ingrediente naturale. Compozitiile acestor suplimente contin minerale si vitamine vitale in procesul de mentinere a sanatatii spermatozoizilor si marirea volumului de sperma la ejaculare. Alt avantaj e ca nu exista posibilitatea producerii unor efecte secundare sau reactii adverse.