Ponturi pentru momente incendiare in doi in timpul carantinei si izolarii

Tinand cont de situatia in care ne aflam la nivel mondial, multe tari se afla in izolare si carantina. Dar asta nu inseamna ca trebuie sa te panichezi. Iti amintesti toate aceste momente in care ti-ai fi dorit sa ai timp pentru tine?

Daca esti izolat cu persoana iubita poate ca rasufli usurat, ca macar esti in carantina cu cineva drag. Si ai atat de mult timp sa faci tot ceea ce ti-ai dorit, de pe lista de lucruri de facut in cuplu, acum ca fiecare week-end este un week-end al rasfatului in doi. Cumparati-va un leagan al iubirii. Sau incepeti un blog despre sex.

Acum ca ai tot timpul din lume, ai putea gasi niste moduri placute si creative de a-l petrece, si desigur sexul ar putea fi primul pe lista. Iata cateva idei in acest sens.

1. Programeaza in agenda timpul pentru sex (ca si restul activitatilor)

Este normal sa te simti stresat in aceasta situatie deloc normala, in care raspandirea unui virus ne seteaza ritmul vietii, insa este imperios necesar sa ne gestionam nivelul de stres. Organizatia Mondiala a Sanatatii ne sfatuieste a limita expunerea la stiri, in special cele care te afecteaza negativ. Unul din modurile pentru a face asta este sa iti creezi o rutina zilnica, un program...si sa te limitezi la acel interval pentru a citi sau urmari stiri. Si da, un program si pentru sex.

A trata viata sexuala ca pe un task de bifat poate suna un pic ciudat, dar este un mod bun de a iti reaminti ca ai nevoie de confort, de contact uman si placere fizica. De asemenea, a planifica rutine zilnice in timpuri de incertitudine poate oferi sentimentul de ordine si normalitate intr-o situatie haotica.

2. Aranjeaza un loc special pentru a face dragoste

A avea un loc special pentru a face sex este intotdeaauna o idee buna pentru a intra in dispozitie, atat tu cat si partenerul. Nu inseamna ca este necesar sa amenajezi o camera speciala dedicata activitatilor de budoir ca pe vremuri.

Exista multiple modalitati e a transforma locuinta de la ceva monoton la sexy. Poate include lumanari parfumate, uleiuri esentiale, betisoare parfumate. Poate a aseza o patura sau covor matasos pe podea in mijlocul livingului si a aprinde o lumanare- transforma camera intr-un loc special. Sau o baie relaxanta, parfumata si confortabila poate fi modul perfect de a te transpune intr-un moment deosebit.

3. Dedica-te tie complet

De cate ori faci sex, fa-o pe bune. Complet si total. In aceste vremuri tulburi avem tendinta sa fim anxiosi si sa facem multitasking mental in tot ceea ce facem. Efectul de suprimare al sexului asupra stresului functioneaza in ambele sensuri; fie ca vei reduce nivelul de stres prin sex, fie stresul va afecta abilitatea de a te angaja complet in actul sexual.

Secretul este imersiunea completa a simturilor. Pentru un moment, uita de orice intentie, chiar si intentia de a atinge orgasmul, si lasa-te cupris de toate senzatiile: ceea ce simti in partea inferioara a corpului, caldura, mirosul pielii, respiratia, atingerea buzelor...senzatia delicioasa de atingere a organelor genitale...lasa-te purtat fara sa te gandesti unde vei ajunge.

4. Fii tandru si afectuos mai mult decat de obicei

Nu este nimic gresit in a fi putin mai intens sau kinky, dar vremurile dure, poate putin inspaimantatoare, necesita reasigurari, prietenie, apropiere si atingeri pline de iubire. Chiar daca la un anumit nivel egoismul este intotdeauna prezent in sexualitate, atat la nivel biologic cat si social, acum nu este cazul pentru a fi centrat pe sine, ci pe a impartasi...inclusiv sexual, la fel ca in toate celelalte aspecte. In aceasta realitate ciudata, putem fi in acelasi timp plictisiti de izolare, cat si panicati de pacea care este afectata de tumultul mondial. Este normal sa tanjim dupa caldura si afectiunea fizica si prezenta celuilalt. Haideti sa ne straduim sa renuntam la falsitatea si sa facem din asta un joc al schimbului- de energie, de placere, si mai presus de toate- de iubire.

5. Ramai in siguranta

Fii responsabil prin tot ce inseamna asta si asigura-te ca nu raspandesti virusul, chiar daca nu apartii de grupurile vulnerabile. Din ceea ce stim este extrem de infectios, si chiar daca nu s-a dovedit ca se transmite sexual, este o iluzie sa crezi ca este posibil sa faci sex cu alta persoana fara sa transmiti boala, daca unul din voi o are.

In acest moment ce putem face este sa pastram distanta sociala, sa respectam regulile si sa ne abtinem de la a ne intalni cu noi parteneri.

Este de asemenea important sa avem o comunicare deschisa cu partenerul prezent despre statusul sanatatii fiecaruia si posibila expunere viitoare.

In final, toti ar trebui sa adoptam un tip de comportament precaut (inclusiv sex) pentru a evita rani sau infectii, care necesita ingrijire medicala, pentru ca serviciile medicale sunt supra aglomerate sau chiar indisponibile in unele locuri.

Acum mai mult decat niciodata trebuie sa ne pastram calmul si siguranta, chiar daca asta inseamna sa fii mai precaut sexual pentru moment.

 

(dupa lelo.com)