Ce este?

Este termenul oficial pentru joculetele care implica limitarea respiratiei- choking.

Acest tip de activitate sexuala implica a restrictiona respiratia prin a strange de gat, a sufoca si alte acte similare.

Persoanele care sunt amatoare de astfel de joculete marturisesc ca mareste excitarea sexuala, si provoaca orgasme mai intense.

Dar nu este fara risc- si mult chiar. Poti sa sfarsesti fara viata daca nu iti iei precautiile necesare.

Iata ce trebuie sa faci pentru a te asigura ca o faci in siguranta si te simti bine.

Este sigur?

Multe activitati sexuale implica un grad de risc, dar nu putem nega ca acest tip de activitate prezinta un nivel de risc mai ridicat.

Asfixierea erotica este foarte riscanta si poate cauza o serie de efecte asupra inimii si creierului datorate lipsei de oxigen, si chiar poate fi fatala. Cu toate acestea, este o activitate recunoscuta ca fiind kinky, si multi vor dori sa incerce, macar din curiozitate.

Tipuri diferite de joculete cu restrictionarea respiratiei prezinta riscuri diferite, iar precautiile te pot ajuta sa nu intampini probleme.

De ce oamenilor le place?

Ca multe alte curiozitati sexuale, aceste joculete sunt preferate de oameni pentru diverse motive. Iata cele mai comune:

Fiziologic

In timpul limitarii respiratiei, tu sau partenerul tau restrictionati ca oxigenul sa ajunga in creier. Acesta este primul pas al procesului.

Cand nivelele de oxigen sunt joase, ai putea simti usoara ameteala sau oboseala.

Dar cand presiunea este eliberata, si oxigenul si fluxul sanguin circula normal din nou, ai putea simti un soi de excitare intensa.

Aceasta este cauzata de eliberarea de dopamina, serotonina si edorfine, ce poate cauza senzatii in zona capului.

Psihologic

Unii adepti ai sufocatului adora elementul de putere implicat in acest aranjament.

Poti domina, atunci cand iti sufoci partenerul. Sau poti fi submisiv si controlat, cand partenerul ghideaza evenimentul..

Aceasta dinamica ofera un alt mod de excitare sexuala pentru unele persoane.

Fizic  

Imediat dupa sufocare sau strangulare, corpul tau poate interpreta cocktailul de hormoni implicati, ca pe un lucru placut. In realitate, acei hormoni sunt produsi de reactia de protectie al corpului.

Dar dincolo de amalgamul de emotii si de placere, aceste senzatii se pot simti mai degraba la modul durerea e placere, mai degraba decat semnale de alarma din partea creierului si a corpului.

O poti face singur, sau partenerului

Daca practici singur, poarta numele de autoasfixiere sau asfixiere autoerotica.

A te juca singur in acest mod este mult mai periculos decat o face cu un partener.

Multe persoane care practica asta singuri, incearca sa creeze un fel de plasa de siguranta. Poate include un sistem de prindere care poate fi eliberat rapid, sau o pozitie din care sa cazi daca lesini. Aceste strategii sunt create pentru a preveni moartea, dar multe din esueaza.

O strategie mai buna este sa ceri cuiva apropiat sa te urmareasca. Asta inseamna sa fie in camera alaturata sau pe aproape, pentru a te verifica la intervale de timp.

Poate fi periculos si daca esti impreuna cu un partener. Pentru ca s-ar putea ca tu sau partenerul sa nu fiti constienti ca ati mers prea departe.

Toate acestea pot creste riscul efectelor secundare si al complicatiilor serioase.

Jocurile responsabile se rezuma la trei lucruri

Daca esti curios in ceea ce priveste asfixierea erotica, urmatoarele aspecte sunt esentiale pentru a te bucura de experienta.

Educatia

Ia-ti timpul necesar timp pentru a invata anatomia gatului, a capului si a pieptului. Asta te va ajuta sa intelegi mai bine limitele de presiune si forta.

A creste intensitatea treptat va ajuta in evitarea ranilor de asemenea.

A invata anatomia te va lamuri asupra locului potrivit in care sa iti plasezi mana, sau unde sa amplasezi restrictiile, cum ar fi curele, esarfe sau cravate.

Arterele din jurul gatului pot suporta ceva presiune, dar nu vei vrea sa aplici multa forta din prima.

Comunicarea

Inainte ca un cuplu sa consimta acest tip de joc, este bine sa isi ia timp pentru a isi comunica interesele.

A crea un set de reguli non verbale poate cultiva un simt al sigurantei.

In functie de scena, tu sau partenerul puteti lua in considerare:

- A tine ceva in mana, cum ar fi cheile sau ceva greu sau zgomotos, pe care sa il scapi cand vrei sa te opresti

- Sa lovesti usor de trei ori mana sau corpul partenerului sau pe o suprafata alaturata

- Sa pocnesti din degete.

Consimtamant

Tu si partenerul ar trebui sa discutati limitele inainte de a va lasa prinsi de moment, iar consimtamantul ar trebui dat in fiecare stadiu al jocului.

Nici tu nici partenerul nu va puteti da consimtamantul cand sunteti incapacitati de droguri sau alcool. Ba mai mult consumul de substante poate altera simturile si creste riscul de rani si complicatii.

Diferite tipuri implica diferite riscuri

Nu fiecare tip de restrictionare a respiratiei implica acelasi grad de risc. Iata cele mai comune tipuri, si cum ar trebui sa te pregatesti pentru fiecare.

Sufocare

A pune presiune asupra gatului intrerupe fluxul de aer si sange in creier, prin cele doua artere principale. Asta face respiratul dificil si poate conduce la simptome de stare de bine specifice asfixierii erotice.

Atat timp cat eviti presiunea intensa asupra traheei sau marului lui Adam, poti practica in siguranta acest tip de joculet erotic.

Punga pe cap

A pune o punga pe cap poate imediat taia accesul oxigenului, sau sa il reduca. Cu mai putin oxigen, te poti simti usor ametit sau aiurit.

Impreuna cu un partener, acest tip de joc poate fi sigur, dar singur- exista riscul sa lesini inainte sa apuci sa scoti punga de pe cap.

Strangulare

Cand corpul tau simte ca fluxul sanguin este scazut, presiunea sanguina creste.

A elibera strangularea poate crea o senzatie de excitare si euforie cauzata de dezorientare si pierderea focusului.

Dar strangularea, care poate fi facuta cu mainile sau o curea, esarfa, cravata sau alt instrument, poate fi periculoasa.

Daca presiunea este prea mare sau dureaza prea mult, poate cauza stop cardiac sau chiar moarte.

Poti preveni stopul cardiac si moartea prin a lasa macar doua degete intre gat si ceea ce folosesti pentru strangulare.

Asta asigura ca nu este prea strans in jurul gatului, in timp ce permite totodata partenerului sa faca diferenta manual.

Asfixierea

A avea partenerul stand pe fata ta sau viceversa, este un tip popular de joc de acest tip. Uneori masca de gaz are acelasi efect.

Obstructia aerului limiteaza oxigenul catre creier, ceea ce cauzeaza usoara ameteala. Practicata solo, poate fi periculos, datorita faptului ca poti lesina inainte da a limita obstructia.

Poate fi mai sigura cu un partener, dar vei avea nevoie de un cuvant de siguranta, sau semnal, pentru a indica momentul cand presiunea este prea mare.

Exista efecte secundare la care sa te astepti? 

Chiar daca iti iei precautiile necesare, tot poti experimenta unele efecte secundare.

Cateva dintre acestea:

- Inecare/tuse

- Dezorientare

- Slabiciune musculara

- Ameteala

- Pierderea coordonarii

Daca practici asfixierea erotica singur, a experimenta mai multe efecte secundare deodata este un risc mare, asa ca mai bine nu o fa, caci poate fi mortal.

Ce se poate intampla daca mergi prea departe?

Deoarece linia dintre jocurile in siguranta si pericol sunt foarte fine, majoritatea medicilor sfatuiesc sa nu o faci. Aceste complicatii pe termen lung sunt motivul.

Afectarea creierului

De fiecare data cand creierul tau ramane fara oxigen, iti provoci daune permanente . Efectul cumulativ al asfixierii practicate in mod regulat poate fi problematic.

Afectarea laringelui

A apasa pe laringe poate afecta acest organ muscular delicat.

In acelasi timp, forta poate fractura osul hioid- care sprijina limba.

Aspiratia

Unele senzatii cauzate de asfixierea erotica poate cauza ameteala. Care conduce la varsaturi.

Desi nu este comun, unii oameni pot aspira ceea ce varsa, deci sa patrunda in plamani.

Iar asta poate cauza probleme respiratorii pe termen lung, si cresterea riscului de infectii pe langa alte complicatii.

Atac de cord

Chimia din sange se schimba atunci cand oxigenul este scazut. Aceste schimbari pot perturba ritmul natural al inimii, si poate conduce la anormalitati mortale.

In final, poate cauza stop cardiac, desi mai rar.

Hematom orbital subperiostal

In cazuri mai rare, poate cauza hemoragie in globul ocular, care poate duce la pierderea vederii si durere pe termen lung.

Ce sa faci daca partenerul experimenteaza efecte adverse

Daca partenerul inceteaza sa respire, trebuie imediat sa suni la serviciul de urgenta. Si apoi sa incepi resuscitarea.

Daca cunosti tehnicile de prim ajutor, poti sa le executi imediat. Daca nu, cei de la serviciul de urgenta te vor ghida in acest proces.

Daca practici asfixierea erotica si experimentezi efecte secundare si complicatii, cauta ajutor de la cineva care este acasa cu tine. Poate ai nevoie doar de cateva minute pentru a restaura fluxul sanguin si oxigenul.

Suna la serviciul de urgenta local imediat ce respiratia iti este instabila sau ai dureri in piept.

Daca vrei sa inveti mai multe

Datorita potentialului periculos asociat cu asfixierea erotica, este o idee buna sa vorbesti cu terapeuti sexuali profesionisti inainte de a te angaja in aceasta activitate.

Asta te poate ajuta sa inveti anatomia corect, sa primesti raspuns la intrebari si sa te directioneze catre resurse aditionale.

Poti de asemenea cauta tutoriale sau cursuri tematice.

Retine ca multi experti incurajeaza evitarea asfixierii erotice. Poate rapid devia de la o activitate sexuala distractiva la ceva foarte periculos.