Exista 10 tipuri de orgasm feminin! Tu cate dintre ele ai experimentat?

Stiai ca sistemul nervos central este cel responsabil pentru capacitatea femeilor de a experimenta orgasmul?

 

 Aici sunt generate impulsurile electrice, care se propaga din creier spre maduva osoasa si astfel, femeile se pot bucura de aceste senzatii extraordinare.

 

Potrivit unui articol publicat in revista Pijama Stuf, zonele erogene localizate la nivelul pielii, mainilor si sanilor ofera climax-uri inimaginabile atunci cand sunt stimulate in mod corespunzator.

 

Iata care sunt cele 10 tipuri de orgasm feminin:

1. Clitoris

Acest tip de orgasm este unul dintre cele mai cunoscute. Este necesara doar simpla mangaiere a acestei parti a corpului feminin pentru a stimula 8000 de terminatii nervoase, din moment ce acest mic, dar puternic organ, este divizat in 18 micro-parti diferite, localizate atat in interiorul corpului cat si la exterior.

 

2.Vaginal

Doar 25% dintre femei experimenteaza acest tip de orgasm din moment ce, generarea lui depinde de distanta existenta intre clitoris si uretra. Cu alte cuvinte, cu cat distanta dintre ele este mai mica, cu atat este mai probabil ca femeia respectiva se experimenteze orgasmul vaginal. Exista insa si femei carora anatomia nu le permite acest lucru.

 

3. Punctul G

Aceasta zona extrem de sensibila este localizata in spatele peretelui frontal al vaginului, intre oasele pubiene si cervix. Aceste tipuri de orgasme sunt atat de intense incat, in anumite ocazii, femeile ejaculeaza.

 

4. Punctul A

Nu ai auzit de el pana acum? Punctul A este localizat la 7-10 centimetri adancime pe peretele frontal al vaginului.

 

5. Punctul Profund

Climax-ul acestei zone se poate realiza prin stimularea peretelui posterior al vaginului, chiar inainte de cervix. Pentru a-l descoperi mai usor, te poti folosi de o jucarie erotica.

 

6. Punctul U

Pentru a se atinge acest punct, trebuie sa se stimuleze o mica zona cu tesut erectil extrem de puternic, situata deasupra si de ambele parti ale deschizaturii uretrei.

 

7. Sanii

Anumite femei ating orgasmul atunci cand isi stimuleaza sanii sau atunci cand ii permit partenerului sa exploreze acea zona a corpului lor. Poti folosi o cantitate mica de lubrifiant comestibil sau un sirop cu o aroma preferata de partenerul tau, pentru a mari sensibilitatea acestei zone.

 

8. Oral

Acest tip de orgasm se obtine prin saruturi intense sau prin intermediul unui sex oral oferit partenerului.

 

9. Pielea

Excitarea se obtine prin intermediul unui contac suav si delicat cu corpul si pielea partenerului. Te poti bucura de senzatii intense prin intermediul unor masaje sau atingeri de diferita intensitate. In acest demers, te poti ajuta de diferite uleiuri si creme afrodisiace sau de diferite accesorii fetish.

 

10. Mental

Orgasmul mental poate avea loc atunci cand o femeie priveste scene cu un continut erotic ridicat, stimularea  prin intermediul simtului vizual fiind extrem de puternica. Literatura erotica este un foarte bun stimulent pentru imaginatia femeilor.

 

Potrivit sexologilor, este imperativ sa dai uitarii toate tabuurile si restrictiile in ceea ce priveste propria sexualitate, pentru ca numai asa te poti bucura de o viata sexuala mai buna si de o stare fizica si mentala excelenta.

 

Tine cont de faptul ca, pentru a atinge culmile placerii trebuie sa ai o buna comunicare cu partenerul tau,  sa ii impartasesti ce iti doresti si ce nu, ce iti face placere si ce nu.