Cum sa te joci cu focul.

Ce inseamna asta? Jocul cu ceara topita presupune a picura cu ajutorul unei lumanari speciale ceara, intr-un context sexy.  Studiile arata ca jocurile de acest tip au devenit populare, si 34% din cupluri sunt interesate de asa ceva.

O practica populara in comunitatea BDSM si kinky, jocul cu ceara topita implica a o picura pe corpul partenerului, sau pe propriul corp. Este o senzatie incitanta, datorita alternantelor senzoriale.

Chiar si pentru adeptii modului vanilla mai degraba decat kinky, lumanarile parfumate topite pot fi un mod incitant de a experimenta cu ceva obraznic, si anume alternanta durere pe post de placere. In plus nu ai de unde sa stii pana nu incerci.

Pe taramul evadarii in moduri kinky, exista cateva puncte cheie catre jocul cu lumanarile. Fie ca iti place ambianta soft, a te lasa purtat intr-un anumit tip de stimulare, scene erotice sau a explora uleiul senzual pe piele, lumanarile sunt de departe accesoriul de avut in dormitor. Si sunt la fel de eficiente pentru decor ca si pentru orgasm. Deci, data viitoare cand cauti moduri de a infierbanta atmosfera (la propriu!) cu partenerul, poate ca unealta cea mai potrivita este chiar langa tine. Pentru novicii in jocul cu lumanarile, iata ce ai nevoie sa stii pentru a incepe:

Alege o scena erotica:

In mod tipic, te gandesti la alimente cu rol afrodisiac (stridii, ciocolata), dar dimpotriva, aromele pot fi la fel de erotice. Iar in timp ce iti alegi lumanarile parfumate pentru locuinta ta, poti de fapt sa iti modelezi alegerile in functie de preferintele olfactive, pentru a te induce in dispozitie sexy. Vanilia este un afrodisiac natural, iasomia este stimulent senzual iar ghimbirul imbunatateste sistemul circulator- care poate creste receptivitatea in pat. Data viitoare cand te afli intr-un magazin de lumanari, fa un search rapid pe google pentru a afla ce anume sa alegi potrivit cu experientele pe care vrei sa le traiesti. Poate ca merita sa navighezi prin optiuni, pentru a alege o aroma cu potential afrodisiac.

Nu incerca sa te joci cu o lumanare veche

In timp ce poate fi tentant sa apelezi la lumanarea din vecinatatea patului cand cauti un mic joc senzual, pentru binele tau si al partenerului, te prevenim sa nu folosesti decat lumanari speciale pentru acest scop. Nu doar ca iti poti arde serios pielea (si poate trebuie sa faci o mica excursie la urgente), dar sunt sanse ca ceara sa nu se topeasca in modul in care iti doresti tu. Lumanarile pentru masaj speciale- din care se gasesc multe pe piata- vor incalzi uleiul exact atat cat sa fie temperatura si consistenta potrivita, dozate cu uleiuri esentiale, care se adauga placerii tale (mai degraba decat durerii ). Dintre optiuni poti alege gama Shunga Zenitude sau Lelo.         

Iata cateva linii generale

Ingrediente prietenoase cu corpul: soia (sunt cele mai sigure, se racesc in contact cu corpul si nu provoaca iritatii), parafina (au un punct de ardere mai mare, deci sunt mai fierbinti)

Ingrediente de evitat: ceara de albine (arde pielea), coloranti sau vopsea (pot schimba punctul de topire deci pot arde pielea)

Gandeste-te la asternuturi

In timp ce a te murdari este distractiv, daca iti plac totusi asternuturile tale, asigura-te ca planifici joaca cu lumanarile. Cand stii ca sunt dificil de curatat- si ca vor ajunge pe suprafete care sunt dificil de curatat- pune un prosop sau lasa deoparte lenjeria de calitate, si joaca-te fara restrictii.

Planifica din timp

Indiferent cat de atractiv poate suna sa fii spontan si sa intri in dormitor direct, aminteste-ti ca este necesar ca lumanarea sa arda un numar de minute pentru ca uleiul sa ajunga la o temperatura potrivita. Deci inainte sa te incingi prea tare, asigura-te ca lumanarile sunt aprinse. Gandeste-te ca e ca si cum ai pre-incalzi cuptorul pentru gatit. Si pentru a ramane in aceiasi nota, odata ce uleiul este cald, moale, si pregatit, asigura-te ca stingi flacara inainte sa incepi sa picuri.

Ramai in siguranta

Iata cum stau lucrurile: la propriu te joci cu focul. Ceea ce e sexy, dar totodata periculos. In intensitatea momentului este usor sa pierzi din vedere ingrijorarile standard, care vin odata cu acrobatiile pe orizontala, pe care le practici in preajma flacarii. Daca pastrezi lumanarea pt decor ambiental, asigura-te ca este departe de tine, si de orice obiect inflamabil. Si cand ai incheiat momentul, nu uita sa le stingi totusi. Apoi, in momentul in care picuri uleiul, asigura-te ca mentii mereu comunicarea verbala cu partenerul. Acest dans intre placere si durere poate fi complicat de explorat, si vei vrea sa stii in permanenta unde te afli.

Stabileste un cuvant de siguranta

Inainte de a picura ceara, aminteste-ti ca e fierbinte, poate arde, si poate cauza daune serioase si cicatrici daca nu este folosita corect. Te joci cu focul la propriu! Chiar daca folosesti jocul cu ceara in afara scenelor BDSM, un cuvant de siguranta ramane o idee buna.

Tinte minte, ar trebui sa fie placut, nu tortura (decat daca asta e intentia). Deci alege un cuvant pe care tu si partenerul sa vi-l amintiti.

Pastreaza alaturi apa calduta

Inainte sa incepi jocul, aminteste-ti ca te joci cu focul si poate fi periculos. Deci vei vrea sa ai alaturi apa calduta, in caz de nevoie. Daca cineva se arde (neintentionat), nu arunca niciodata apa rece pentru ca va fi un soc pentru sistem si arsurile se vor agrava.

Amenajeaza locul de joaca departe de orice inflamabil

Focul este periculos. Cand e vorba de flacara, este important sa nu tinem obiecte inflamabile in zona, cum ar fi servetele, perdele, produse de par. Si pentru orice eventualitate, pastreaza un extinctor in apropiere. Si ar fi bine sa eviti sa arunci lenjeria in aer, purtat de impulsul momentului.

Te simti indraznet?

Daca vrei sa duci distractia si mai departe, poti folosi un bici pentru a indeparta ceara intarita. In scenele BDSM poate vezi adesea lucruri similare, si nu se opresc pana nu este indepartata toata ceara. Dar desigur, fii delicat cu sanii sau zona intima.

Ce sa faci dupa?

Grija. Poate implica atingeri, mangaieri, imbratisari, si a discuta cu partenerul despre cum s-a simtit intreaga experienta, si ce anume vreti sa repetati si ce nu. Acest mod de vulnerabilitate dupa o experienta intima poate ajuta in construirea increderii, si sa intareasca relatia. Este si momentul potrivit pentru ingrijire- gel cu aloe, lotiune de corp sau alte produse pentru piele sensibila.

Si aminteste-ti, daca experienta ta nu a mers bine prima data (poate ai scapat ceara pe perna ta preferata, te-ai ars, sau a fost putin ciudat), nu renunta. Poate in alte circumstante va fi diferit, deci mai acorda o incercare. Ca majoritatea lucrurilor este necesara putina practica...si tocmai aici e partea distractiva.