Stimulentele sexuale sunt inconjurate de multe mituri si exagerari, insa unele informatii se dovedesc a fi adevarate.

Conform specialistilor, creierul este influentat de substanta denumita serotonina, acest proces fiind responsabil cu cresterea dorintei sexuale.

Viata sexuala a unui cuplu casatorit poate cunoaste deseori momente de cadere. Va izbiti adesea de un libido scazut si nu stiti care e cauza? Nu trebuie sa va speriati. Din fericire, stiinta a descoperit cateva modalitati noi de a creste apetitul sexual.

O sperietura zdravana poate fi de mare ajutor.

Inlocuiti plimbarile romantice cu lectiile de ski sau catarari. Sporturile extreme ajuta corpul sa intre intr-o stare de adrenalina la maxim, iar aceste emotii ajuta barbatii si femeile sa-si gaseasca partenerul mult mai atractiv sexual. Specialistii ne spun si de ce se intampla asta. In momentul in care corpul tau simte adrenalina, inima incepe sa bata din ce in ce mai tare, sistemul nervos este activat instantaneu, iar cele doua se comporta exact ca atunci cand esti excitat sexual.

Vinul rosu este un foarte bun afrodisiac.

Specialistii ne confirma ca vinul rosu ajuta la cresterea apetitului sexual, dar si la cresterea nivelului lubrifierii vaginale. Vinul rosu are un nivel crescut de polifenol, un antioxidant ce ajuta vasele de sange sa se dilate. Insa mare grija in ce cantitati consumati alcool. Nu consumati mai mult de 1 singur pahar pe zi. Prea mult alcool diminueaza libidoul.

Practica yoga!

Exercitiile de yoga le ajuta in special pe femei. Cu yoga devii mult mai familiar cu propriul tau corp, iar specialistii spun ca tot yoga ajuta la imbunatatirea calitatii orgasmului.

Tot stiinta demonteaza cateva dintre cele mai discutate mituri afrodisiace.

Specialistii nu sunt de acord cu calitatile afrodisiace atribuite stridiilor si fructului avocado. Desi se vorbeste foarte mult despre aceste 2 alimente ca fiind un afrodisiac bun, acest lucru este doar o inventie a comerciantilor care incercau sa-si vanda marfa mai usor.

Pe de alta parte, specialistii mai avertizeaza ca cei mai mari inamici ai dorintei sexuale sunt starea de satietate si oboseala.

Potrivit unui studiu realizat la Universitatea din Guelph (Canada), ginsengul, sofranul si yohimbinele sunt cele mai bune stimulente sexuale. Efectele acestor condimente, spre deosebire de ciocolată sau vin, se produc la nivel fiziologic, asupra organelor implicate in actul sexual, si nu in creier. Prin urmare, consumul acestora poarta o imbunatatire asupra erectiei si a schimbarilor hormonale, fluxul sanguin creste iar musculatura se relaxeaza.